uploud gambor? sekadar cadangan dari teman tetuan mod yg kacak2 hehehe..

Discussion in 'Panduan, Pertanyaan, Pandangan, Aduan & Cadangan u' started by tengasmerah, Sep 20, 2013.

  1. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh dan salam dihari jumaat penghulu segala hari ;D ;D ;D sedikit pandangan serta cadangan dari saya ::) ::) ::) kalau bolehlah kita permudahkan lagi cara muat turun gambar2 untuk dimuatkan ke dalam P.NET ini seperti ala2 mukabuku, buleh ke ::) ::) ::)..

    pada pandangan saya cuma nak menaikkan semangat rakan2 yg baru juga yg kurang memahami teknik untuk memuat naik/turun melalui imageshack ataupun fotobucket jew hehehe ;D ;D ;D saya berpendapat sekiranya boleh diupgredkan mungkin ianya sedikit sebanyak menaikkan semangat rakan2 dalam P.NET ini untuk rasa bertambah seronok lagi memuatkan gambirunnnz2x yg adessss jew hehehe :D :D :D ;) ;) ;)..

    sekadar cadangan dari teman, tetuan mod yg kacak2 hehehe ;D ;D ;D ;) ;) ;)..
     
  2. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    teman sokong yeop.....kalo dapat dipermudahkan tanpa melalui "org ketige" mmg cun.....senang nak buat ripot bile bnyk bahan....kalo dak....fuh.....berpeloh nak tunggu uploading ke "org ketige" tuh.....kalo kene tenet laju cam ketapi bullet kat jepon tuh xpe.....kene tenet sharing2 cam teman nih.....uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....jenoh nak nyiapkan.....
     
  3. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    hikk hikk hikk ;D ;D ;D aje yg iyeee tu zam ;) ;) ;) abg memikiorkannye bile berlaku kelembapan dalam menguplodingkan gambor tu ::) ::) ::) tetibe jew tekenangkan cam stail ala2 mukabuku tuh cepat dan berkesan hehehe ;D ;D ;D ;) ;) ;) harapan semoge P.NET buleh permudahkan lagi hehehe ;D ;D ;D
     
  4. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    kite memang ada tuan....

    tuan klik di Additional Options... di bawah kotal reply....

    nanti akan keluar link utk ATTACH : Choose File
     
  5. arif.aimi

    arif.aimi Arif ~ 012-6899787

    GM tgh skodeng tu... kejap lg ada la komen dia... ;D
     
  6. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    ;D ;D ;D ;) ;) ;)
     
  7. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    betul tu tuan CD ;D ;D ;D sewaktu mula2 join P.NET pun saya sering guna cara yg sedemikian tp hasilnya seperti dibawah tagline ::) ::) ::) kalau boleh cuba otter kalihkan ke bgh yg sama seperti kita sembang ni dlm kotak yg sama dan diberikan peluang dalm beberapa saiz pilihan ataupun kita kunci 1 saiz yg sesuai dan kalau boleh besar sedikit ker ::) ::) ::) baru nampak mantopp's hehehe ;D ;D ;D sekadar cadangan aje ye tuan CD ;) ;) ;) ;D ;D ;D
     
  8. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    sebagai contoh yg sedia ada tu seperti yg sebegini ::) ::) ::) ;D ;D ;D..
     

    Attached Files:

  9. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    kemungkinan nak buat laporan pun mungkin kurang mantap seperti kebiasaan kita melaporkan sesuatu hasil pancingan seperti sedia ada dalam laporan hehehe ;D ;D ;D
     
  10. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ;D
    teman folo mana2 yg memudahhhkan hee hee ;D
     
  11. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    hehehe abg cuba memberi cadangan sahaja yg selebihnya kemampuaan pihak P.NET untuk menyesuaikannya itupun kalau boleh kalau tidak xmengapalah kita ikut cam biasa je hehehe ;D ;D ;D
     
  12. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ;D
    betuuui tu bang TM...size kasi besorr sikit ;D
     
  13. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    owhhh....klau tu memang takde tuan.....

    sebab web ini adalah dlm bentuk forum dan portal...

    sama juga dengan blog.....

    kita perlu memasukkan link utk memaparkan gambar dlm hasil penulisan...

    rasanya tidak ada fuction tersebut bg mana2 website forum..
     
  14. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    klo cm2 kita follow cara yg sedia ada dn MERIAHKAN je la..abang TM ngan tuan ast kulai boleh jadik pom!pom!girl hehehe ;D ;D ;D
     
  15. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    oh kalau bgtu tuan CD xmengapalah hehehe ;D ;D ;D saya cuma cadang kalau2 boleh tp dah bgtu formatnya mane nak mbuatnye ye hehehe ;D ;D ;D xpe kita ikut sahaja format macam biasa, lagi pun P.NET ini adalah laman forum pancing yg popular dan No.1 di Malaysia untuk semuanya ;) ;) ;) hehehe ;D ;D ;D
     
  16. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    apa lagi tetuan sekelian ::) ::) ::) siap2 kita pakat2 pakai spenda bebulu ala2 pom2 girls macam tuan cardeenz kata daaa kikiki :D :D :D kena lak alunan music aloha ditepian pantaiiiii huuuiiiiiiiiii kikikiki ;D ;D ;D
     
  17. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    cmne la rupa abg tm pkai ketat2 kan..mau lari sume org kikiki... :eek: :eek: ;D ;D
     
  18. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    kikiki :D :D :D
     
  19. alem

    alem Tak kisah air masin ke air tawar

    maksudnya tak boleh shot cut la yer nk masuk pic
     
  20. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    short cut boleh tp saiz kecil yg diperolehi.. tp kalau nak tangkap muat saiz idaman kena guna imageshack atau photobucket tuan hihi ;D ;D ;D
     

Share This Page