UMPAN UNTUK KELI [XXL]5kg ke atas???? TAPI UMPAN UTK DI KOLAM BAYAR!???

Discussion in 'BAIT aka. UMPAN.' started by mrkocai, Aug 3, 2010.

  1. mrkocai

    mrkocai Mrkocai

    mintak resepi?
    mintak panduan?
    mintak skill?

    dekat otai² yg mancing tok MISAI....?
     
  2. asam pedas

    asam pedas 017-2486293..sms/call for casting..hehe

    selalunyer cengkerik la bero....xpown perut ayam....resepi tradisi..klu salah minta maap la yer bro...budak bru belaja.... :eek:
     
  3. adamwawi

    adamwawi Tenggiri

    ha betoi tu..
    keli umpan nya perut ayam ler ehehhe..
     
  4. mrkocai

    mrkocai Mrkocai

    kolam bayar perut ayam x boleh pakai bro...dialarang sama sekali..uh3
     
  5. ddelinquent

    ddelinquent -0147437734-

    salam............
    kalu nk mancing keli skala 5kilo ke atas....
    sy cdangkan beli burger ayam splastik, tepung jagung, telur 2 biji,.....
    hancurkan burger n gaul ngan tepung n telung secukup rasa....
    uli smpai sebati....
    peram satu malam je....
    bsok time mancing pkai mata kail saiz 2,3,.... buat mcm bom....
    insyaallah ade rezeki ada la....
    setakat nie x pnah mengumpawkan lg la... ;D ;D ;D

    selamat mencuba... ;D ;D
     
    Ary likes this.
  6. amin_manong

    amin_manong ate,kome tak ngai ke!!!!!

    ni nak gune care bottom ke casting?? ;D ;D ;D
     
  7. mrkocai

    mrkocai Mrkocai

    THANK BRO...KAWAN CUBA! ;)
     
  8. ddelinquent

    ddelinquent -0147437734-

    orait bos!! ;D ;D
     
  9. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    DD tepung jagung tu taruk semua ke? atau pun ada sukatanya? berapa gram ke? ;D ;D ;D
     
  10. ddelinquent

    ddelinquent -0147437734-

    tepun jagung tu sbagi bhan nk bg bege tu melekat ja....
    sebungkus bege kalu uli ngan tepung jagung segenggam da ckup rasanya//.....
     
  11. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    oooooooooogitu DD mekacih ye ;D ;D ;D ..info yg berguna utk semua kita di P.NET ini ;) ;) ;)
     
  12. mrkocai

    mrkocai Mrkocai

    kenapa sy buat lembik semcm je..uh3
     
  13. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    mungkin nak lebih sikit tepung jagung tu kot ;D ;D ;D
     
  14. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    oh ya DD kalau guna daging atau ayam kisar jenama RAMLI ok ke? ;D ;D ;D
     
  15. ddelinquent

    ddelinquent -0147437734-

    mmg lembik...... cuba kurangkan tepung tu....
    n time nak baling pun kna lmah lembut.... hehehe...

    bli burger yg murah2 jer...
    ramli tu agak mahal la.....
    sy pnah dpt keli afrika skala 10Kg.....
    ada gbr dlm p.net nie dlu....
    tp da xtaw ilang kemana....
     
  16. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    tq DD, info yg bagus utk semua forumer kat P.NET ni ;D ;D ;D
     
  17. ddelinquent

    ddelinquent -0147437734-

    cuba dlu...
    kalu ada hasil tepek gbr kt sini k......... ;D
    keli afrika pgai dia lebey kurg wels catfish................
    tabiat makan dia pun sama..........
    waktu galak lebey kurang pukul 5 smpai ke malam.......... ;D ;D
     
  18. kaneshiro

    kaneshiro Jemuduk

    adeh xda kolam keli lak lau x ley try huhuhu
     
  19. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    huhhh otai resipi keli sudah mai !

    burger tu lebih baik makan sendiri ! Saya guna cacing je tak pun dedak biasa takde ramuan khas.

    Errrr keli 10kg tu nak buat apa ?
     
  20. kaneshiro

    kaneshiro Jemuduk

    keli besar2 bkn sdp mkn huhuhu...liat
     

Share This Page