Umpan tapa untuk baung

Discussion in 'Pasar Karat' started by r.hanif, Nov 20, 2015.

  1. r.hanif

    r.hanif Kangiaq, Perliss komplot - 0125080528

    Teman nk tumpang iklan sikit sebab sekarang buat bisnes part time sikit jual umpan tapa haha. Kalau ada peminat baung yg berminat pakai umpan tapa ni boleh la hubungi saye. Sebelum ni dekat setahun dah berkecimpung dalam memburu baung sebab orang cakap sedap ikan ni, tapi memang punya susah nk dapat kalau kat perlis ni. Dalam 10 trip baru dapat sekor saiz sederhana. Dari hati ayam, perut ayam, cacing bukit, tapa kemboja semua dah try. Tapi tapa kemboja ada gak membuahkan hasil cuma kadang2 ja, xtau la napa x killer macam orang lain pakai.

    Lepas tu teman dgr pasal umpan tapa encik alan yang famous dari putrajaya, lepas tu tercetus la idea nk eksperimen buat tapa sendiri sebab tapa alan ni RM40 sebalang. Berat gak nk membelinya jadi alang2 try eksperimen sndiri dlu. Selepas beberapa kali rnd dan eksperimen, akhirnya dapat gak teknik2 proses dan bahan2 yg memang dah menjadi. Sekarang ni bosan2 je mancing baung sebab x larat nk makan masak lemak dah haha. Tgh giler cari sebarau pulak sekarang sejak2 dapat lesen sebarau guna tapa.

    Kalau ada yg memang teringin mancing baung pakai umpan teman tapi ada rasa was2 sebab dah byk kali kecewa dgn umpan2 lain, jangan risau sebab ada warranti. Kalau dah pakai umpan ni kat port yg mmg ada baung tp x dapat jugak saye ganti balik 100% duit tuan2 hehe. Sebab biasanya kalau saya baru sampai port2 baung ni mmg baling terus pegang rod ja, byk kali dah rod melambung masuk sungai. :p

    [​IMG]
     
  2. pelatung_parit

    pelatung_parit janji ada air.... zazzzz!!!............

    assalamualaikum...
    c.o.d kat mana ye?

    balang besaq mana? agak-2 ada berapa ekoq tpa sebalang? hehe
     

Share This Page