umpan sos buah perah(pemancing ulong) yg telah di olah...

Discussion in 'BAIT aka. UMPAN.' started by umpan biasa, Mar 19, 2012.

  1. pemancing rockers ulong

    pemancing rockers ulong DIMANA ADA KOLAM,DISITULAH ADA UMPAN PERAH

    he3 bukan mcm tu bro...bila nak dapatkan hasil yang terbaik dan besar pasti ada bahan tambahan yang digunakan..yang paling penting REZKI datang dari Allah swt,kita hanya perlu berikhtiar dan usaha.
     
  2. khairil kchain

    khairil kchain Pancing Hanya Untuk Seronok

    salam tuan pemancing rockers ulong...saya bercadang hendak menggunakan umpan buah perah ni...stock di Pancing Tegar pun ada semalam saya call...kalau tuan ada turun memancing di mana mana berdekatan, saya nak minta tolong tunjuk ajar mcm mana nak membancuh umpan perah ni...dah banyak kali kumpow dan membangau di kolam, terseksa sangat...teringin juga utk merasa naik patin ni...boleh tunjuk ajar...sms saya 017 3000854, lokasi saya di puchong selangor
     
  3. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    salam tuan uB,dah try cr perisa badam cap star brand tp x jmpe,blh tkr dgn perisa lain x,atau pun jenama lain?
     
  4. rohu_hunterJR

    rohu_hunterJR blender rosak...baru umpan patin cak..cak..!!!!

    satu buku roti yang kecik atau yang panjang punyer?...
    kalu perisa tambahan nie di gunakan kat umpan RND yng kiter wat sendiri bleh tak?....mcm umpan ajib banax atau umpan eddy jawa atau umpan tuan umpan biasa yang Vsoy tue bleh ke?.....

    hehehehe...maaf tuan umpan biasa...byk sgt saya bertanya dgn tuan nie.... ;D ;D ;D ;D ;D...
     
  5. umpan biasa

    umpan biasa Tenggiri

    tuan badam 2 bhn wjib...xleh ganti..1 buku roti yg biasa...blh...bhn 2 mmg untuk top up sos untk mcg patin
     
  6. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    akhirnya jmpa jgk perisa badam,tuan ub,bhn myk jgng/madu 2 nak ltk dua2 ke @ pilih antara satu dan bp sukatan perisa strawberi untuk 1 buku roti dan 1 kg pallet,maaf tuan byk ty,sy cm nak kepastian je,tkt salah bnch
     
  7. fizi_gelama

    fizi_gelama Melombong Ikan..

    salam otai2 p.net..

    nk tanya nie...

    umpan roti camne nk guna... letk kat hook ke atau baling je??
     
  8. kimba

    kimba salam...

    Salam tuan tanah...
    Klu telur itik diganti dengan telur ayam boleh x?
    Dan...emelco strawberi diganti dengan perisa pandan TCE tacle brand boleh x?
    Info dr pihak tuan amat2 sy hargai...
     
  9. sampansementa

    sampansementa 016-2986077 - kalau nk membangau berjemaah

    nknie pulok dh.. ;D ;D..info yg bagus..tq..tq..
     
  10. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    Salam...
    mggu saya balik kg di Kelate...
    guna umpan ulong ni..
    hasil nyer mmg mantooooppppp..
    jackport malatooopppppp...
    CIIIIPKEBAAAAABOOOMMMMMM...
    pas naik..naik....pas naik...naik...
    pastu ader orang merapati kiter..
    so..
    citer lah...
    tentang umpan ni...
    ciikkkk keeee baaaa BOOOMMMMMMMM...
    ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
     
  11. sampansementa

    sampansementa 016-2986077 - kalau nk membangau berjemaah

    tahniah tuan...rakus tul patin kt umpannie...x sabo nk trynie grrrr... :D :D..
     
  12. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    tuan airell gn pallet ke roti,ada gn penambahan perisa x?coz sy pun ada buat umpan ni,cuma x try lg
     
  13. bangau saje

    bangau saje Tenggiri

    menarik nih~ ;D ;D ;D bleh torai ;D ;D ;D
     
  14. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    saya tak guna pallet...
    saya guna...
    yang biasa...tabur atas roti...
    yang merah...(suku cap air)...buat celop roti..pastu baling...
    ;D ;D ;D
    016-5574130
    Putrajaya
     
  15. Abey79

    Abey79 Berkhidmat Kerana Agama, Keluarga dan Negara...

    Camana lah aku leh tertinggal botol perah aku ni... nak join game time raya ni... banyak kolam kat kelate ada game,..sapa tau area kelate kat mana ada jual umpan perah ni?... tolong! Tolong! tolong!
     
  16. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    SKODENG 8) 8)
     
  17. rudad

    rudad Siakap

    Nak tanye sket...

    Ni kalau pakai umpan camni.... nak cangkuk kat mata kail tu macam mana ... apa jenis cangkuk yang nak diguna... tak citer pun.... ???
     
  18. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    main roti potong dadu der..pakai perambut v..nak main pakai pallet pon bleh..terpulang pada cara yg dirasakan sesuai.. ;D ;D ;D
     
  19. rudad

    rudad Siakap

    Tuan cardeenz.. pakai roti potong dadu??? perambut V??? pallet???.. awok tak penah guna ..so tak berapa paham lee... dulu sekolah djah 4 jeer... ce tlong kabo cket..........
     
  20. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    cuba tengok teknik kt cni..
    http://www.pancing.net/index.php?topic=12349.0
    selepas cucuk kt mata kepal segenggam boh kat mata td..kepal jangan terlalu kuat sebab kita nk roti 2 berderai atas air..tp jgnla slow sgt plak takut nnt belom baling lagi dh berderai hehe..nk kepal sebelah pon boleh,nk kepal dua2 pon boley.. ;D ;D ;D
     

Share This Page