UMPAN MUJARAB IKAN KERAPU??

Discussion in 'BAIT aka. UMPAN.' started by ackz23, Jul 1, 2011.

  1. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    kerapu 14kg lbh kurang dlm 5-6ekor = GUNA HEAVY NYA BARANG MANCING ;D
    kt pemborong ikan sekilo rm100 = REGA MENGIKUT SAIZ..LAGI BESAR LAGI MAHALLLL ??? ;D ;D
     
  2. ebby_elly

    ebby_elly 0127416947 line MANCING

    haaa...heavyduty???manyak nk kena upgrade ni... :p

    aiyoo..harga mngikut sais plk..???mmg x merasala lau camtu.. :'(
     
  3. wantan147

    wantan147 Siakap

    ermmm...
    kerapu tu mmg mahal..aritu saya dapal dlm 8kilo lebih ada cina nak amik sampai rm 300 dia cakap idop2 leh sampai rm450 kalau jual kat kdai makan..tapi sekali tu je la dapat..lepas tu suma kerapu xsampai 500g
     
  4. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    ;D ;D ;D...MACAMMM SAMA JE
     
  5. fender

    fender Bilis

    kek P9 nih siang guno udang idup malam lak guno sotong semulut marbeles........Muaahhhh!!!!!!!
     
  6. wantan147

    wantan147 Siakap

    [table][tr][td][/td][/tr][/table]
    nasib badan ;D ;D ;D ;D ;)
     
  7. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    DAH REZEKIIII ....... ;D
    SOTONGG APA TU...???
     
  8. wantan147

    wantan147 Siakap

    hehehe ;D ;D ;D ;D
     
  9. ebby_elly

    ebby_elly 0127416947 line MANCING

    td membangau..apepn xdpt..siang air twr pki dedak..ptg smpai mlm air masin,pki umpan udang idup n ikan sardin xlaku..xde rezeki.. :'(
     
  10. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    tak try umpan sotong kurita atau udang lipan ?
     
  11. ackz23

    ackz23 Just Do It

    OK bro.. kita sama2 kongsi ilmu.. mahal ya kerapu tu.. 1kg Rm100? x penah dgr lagi mahal tahap tu.. :eek:
     
  12. wantan147

    wantan147 Siakap

    xpe bro..bebanyak sabarrr....membangau tu dah jadi sebahagian dalam dunia pancing ni..kalau xmembangau tu bukan memancing.. ;D ;D ;D
     
  13. wantan147

    wantan147 Siakap

    kerapu lagi besar lagi mahal bro..idop2 lagi la mahal... :eek: :eek: :eek:
     
  14. ebby_elly

    ebby_elly 0127416947 line MANCING

    huhu..sotong kurita n udang lipan kt cni xtau mana nk cekau la bang..huhu.. :-[

    about kerapu tu kwn ada jmpa kt pemborong ikan,masatu nk beli umpan mancingla..kwn igt ikan lepu,manala kwn kenal ikan sgt..adala besar 3-4jengkal..tnya2 tokey tu dia kata ikan kerapu..kwn tnyala brape sekilo,dia kata sekilo rm100..wooo..terperanjat kwn..maut nk mkn ikan tu.. :-\

    about membangau plk..semalam la perasaan membangau tu mngiler babas..xmcm masa memula belajar mancing..slalu kt ctu mst naik sekor plg x pn..ni harem xdak..aiyo... :'(
     
  15. ackz23

    ackz23 Just Do It

    oh.. yeker bro.. baru tau ni.. sllu bli yg dah K.O.. mahal plak tu kalau yg idup.. ble ni buat modal beli stella.. dpt kerapu 20 ekor idup2.. ;D e2 pun kalu dapat kerapu.. :D :D ;D ;D
     
  16. wantan147

    wantan147 Siakap

    saya mmg ada niat mcm tu..tapi lepas tu xdapat2 dah kerapu besar2..
    yang ada suma besar tapak tangan baby je ;D ;D ;D ;D
    bawak balik makan je la.. ;)
     
  17. ackz23

    ackz23 Just Do It

    Mcm saya.. blm pernah lagi dpt kerapu.. asyik2 ikan duri.. ;D ;D ..
     
  18. wantan147

    wantan147 Siakap

    Mcm saya.. blm pernah lagi dpt kerapu.. asyik2 ikan duri.. ;D ;D ..
    [/quote]
    jajni ikan bro... ;D ;D ;D
    saya da 2 kali pi mancing bangau je..gelama pun xda.. ;)
     
  19. ackz23

    ackz23 Just Do It

    ya.. btl jg bro.. ;D ;D
     
  20. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    KERAPU MUDAH DAPAT KAT P.KETAM SEL..... ;D ;D ;D

    WALAUPON TAK BANYAKKK DAPAT ;)
     

Share This Page