Ubahsuai Pnet

Discussion in 'Pengumuman dan Ucapan' started by pancinglama, Jul 25, 2016.

  1. pancinglama

    pancinglama Administrator

    assallam dan selamat hari raya semua.

    pertama sekali saya ingin memohon maaf kerana kelewatan kerja-kerja ubahsuai yang dijalankan. sebab utama adalah kerana kekangan masa serta beberapa masalah teknikal. pada asasnya sekarang ini Pnet telah dipindahkan ke server dan platform/software baru, xenforo. platform commercial yang mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan platform/software yang kita guna sebelum ini.

    platform baru ini lebih mesra social media. diantaranya pengguna baru boleh login terus ke pnet untuk tujuan pendaftaran. tak perlu lagi untuk mendaftar secara berasingan. ini memudahkan urusan pendaftaran. posting juga boleh dikongsi terus ke media social. dan terdapat juga berberapa fungsi lain yang belum kami dalami.

    Pnet baru juga memudahkan sharing media. sekarang ini kita boleh lampirkan gambar atau document secara terus. tak perlu lagi upload dokumen tersebut ke server dan sebagainya. ini saya percaya dapat membantu pengguna IT yang baru.

    terus terang saya katakan ini hanyalah permulaan. ada beberapa fungsi penting masih didalam pembangunan. diantaranya gallery, blog dan capaian yang berguna. kami masih menjalankan experiment penggunaan module-module tersebut. insyallah akan kami tambah ke Pnet setelah semuanya selesai.

    sekiranya ada cadangan yang menarik boleh lah dikongsi dengan kami. insyallah akan kami sertakan sekiranya berguna kepada pengguna lain. nak pm saya terus pun boleh. nak komen kat sini pun ok.

    selamat ber forum semua.
     
    kopytiam likes this.
  2. ewak

    ewak Arowana

    wslm & slmt hari raya tuan man

    p.net berwajah baru..terbaik..bravo atas perubahan ini
     
    kopytiam likes this.
  3. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Terima kasih tuan ewak atas sokongan yang diberi. banyak lagi yg kami tak explore. banyak fungsi berguna yang masih kami usahakan. insyallah kerja2 menaik taraf akan diteruskan. kita akan lakukan secara berperingkat-peringkat. saya pun tak pasti berapa lama masa yang diperlukan. saya amat2 berharap warga pnet dapat bersabar
     
  4. maggotz

    maggotz Marlin Staff Member

    Tahniah atas pelancaran Platform Baru. :)
     
    kopytiam likes this.
  5. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Nice... keep it up...
     
    kopytiam likes this.
  6. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk;)
     
    kopytiam likes this.
  7. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    Tahniah !...:)
     
  8. otc

    otc Marlin

    Tahniah Tuan Pancing Lama & mods semua.
    Terbaik!!
     
    kopytiam likes this.
  9. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    tahniah....terbaik & tq Admin............dah ok.
     
  10. ewak

    ewak Arowana

    porum dh cun..mcmana nk panggil balik forumers meriahkan p.net mcm dulu2 tu... :rolleyes:

    Members Online Now
    Total: 29 (members: 1, guests: 12, robots: 16)


    huhu.. bnyk guests & robots je..:(:(
     
    Last edited: Jul 26, 2016
    kopytiam likes this.
  11. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    macam mana nak ubahsuai no tel kat avatar?
    013-5872713 no baru....
     
  12. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    Laman 'menjual' tidak kelihatan.

    yg ada "mencari@membeli dan menyewa"
     
    wakdat and kopytiam like this.
  13. wakdat

    wakdat Marlin

    Pancing.net masih relevantrelevan Dan masih jadi rujukan pemançing...:)
     
  14. ewak

    ewak Arowana

    wakdat pon masih releven..meriahkan p.net
     
  15. pancinglama

    pancinglama Administrator

    niat saya satu sahaja wak, nak jadikan pnet rujukan kaki pancing. forum dan social media tak sama. social media lebih kepada current issue/topic. kalau nak buat rujukan mmg susah dan hampir mustahil. hendaknya topic2 lama. di sinilah kelebihan forum. forum boleh digunakan sebagai rujukan, terutamanya kepada ahli2 yang baru nak berjinak2 dgn aktiviti hanyir ni. kalau tak ada otai, masih boleh rujuk topic perbincangan yang lepas2. itu lah kelebihan besar forum. insya allah sy akan terus maintain forum ni selagi termampu.

    jadi teruskan berforum :)
     
  16. ewak

    ewak Arowana

    terbaikla tuan man..respek
     

Share This Page