tumpang tanya...ada tak geng2 pnet yg suka bela burung...

Discussion in 'P.NET {SUKAN & REKREASI} ---> Bukan Sekadar Memanc' started by Rijal, Sep 28, 2011.

  1. wan82

    wan82 Marlin

    TULA...DAH BERJANGGUT NGERAMNYE...X NETAS2 JUGAK... ;D ;D
     
  2. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    sekutu...bela burung...bela ikan...arnab...kucing...anjing...hamster...bewak...takder salahnya...takder plak dilarang dalam Quran...yang penting makanan, kesihatan dan dijaga dengan baik...yang jadi salahnya bila jadi macam contoh kes tahun lepas yang pusat jagaan kucing kena rush tu...

    p/s: teman harap topik ni tak jadi perbahasan kes right or wrong plak...
     
  3. padee

    padee carigurumancing....

    kwn cuma nyatakan rasa kesian shj.....solila..ini topik sikit sula lali laa


    now uturn blk...
     
  4. wan82

    wan82 Marlin

    SAPE ADA BELA BURUNG COCKATIEL@KENGKAWAN YG BELA...SILA ANGKAT TANGAN... ;D ;D ;D
     
  5. ras

    ras ras@pancing.net

    better bela yang dibeli ler..atau dari kecik..sbb yg dibeli tu mmg dah biasa hidup dalam sangkar...
    *yang liar kena tgkp tu....kalau dapat sangkar kecik je cian jugak......
    *better lah..kalau kawan2 nak bela..buat rumah yang besar sikit......dengan persekitaran dah sarang yang menarik
     
  6. padee

    padee carigurumancing....

    kt area kg kwn ade la yg mjual merbah jambul......burung2 ni xyah lesen asenye...

    tp harge rat jugak arr...
     
  7. wan82

    wan82 Marlin

    nak cockatiel... :'(
     
  8. FFY

    FFY Marlin

    teman bela burung merbah jambul 3 ekor,seronok tgk bila balik keje layan suaranya,he he...
     
  9. ras

    ras ras@pancing.net

    nak tgk pic nyer ;D ;D
     
  10. FFY

    FFY Marlin

    ha ha nanti teman upload gambarnya.
     
  11. FFY

    FFY Marlin

    ni gambarnya..[​IMG]
     
  12. FFY

    FFY Marlin

  13. FFY

    FFY Marlin

  14. ras

    ras ras@pancing.net

    wa....minat bela burung jugak si ffy ni
     
  15. wan82

    wan82 Marlin

    huhuh..ini bulung kena simpan lalam lumah woo...klu tidak...kejap jer bertukar tuan tanpa rela.... ;D ;D ;D
     
  16. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    soalan n00b : kenapa yer...bela burung mesti letak tinggi2 gitu ? [​IMG]
     
  17. hantuayaq

    hantuayaq karau jangan tak karau.....

    takut makcik kitty atau garfield rembat kalu letak rendah2...

    [sub]p/s: kenkadang bdk2 kecik 'ahli kelab pencinta haiwan' suka bukak pintu sngkaq..[/sub]
     
  18. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    huh ? sirius ka ? ni faktor utama dia ka ?...[​IMG]
     
  19. wan82

    wan82 Marlin

    ye la tuh....lg satu sebab nak kasi konfiden/rasa selamat.
     
  20. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    hmmm...ok...tq fer da info tuan... ;) ;D
     

Share This Page