TRIP PEMBUKA TIRAI MEMANCING 2013

Discussion in 'Perbincangan @ perancangan mengadakan pertandingan' started by cikgujengka, Nov 12, 2012.

Tags: Add Tags
  1. cikgujengka

    cikgujengka Marlin

    Assalam...

    TRIP PEMBUKA TIRAI 2013 DAN MENCARI KING OF TENGGIRI, EBEK, LAYARAN, KACI N JEMUDUK

    TARIKH -- 6-7 April 2013

    TEMPAT -- PERAIRAN KUALA PAHANG N KUANTAN

    JETI -- KUALA PAHANG, PEKAN

    BAYARAN TRIP -- RM 1400.00
    (RM 175.00 SEORANG)

    MASA -- 0630 PAGI 6 APRIL 2013 HINGGA 1600 7 APRIL 2013 (2 HARI 1 MALAM)

    IKAN2 TARGET: 1. TENGGIRI 2. EBEK 3. LAYARAN 4. KACI 5. JEMUDUK

    Update,... 20/2/2013

    BOT 1: PAK ALI TONJENG

    1. Member Kelikibosi (ed) - 019-3551203
    2. OpsFishon - 019-2121085
    3. Mancasting75 - 019-3962808
    4. NagaMasakMerah1 - 013-2466299
    5. NagaMasakMerah2 (Gobeks)
    6. NagaMasakMerah3 (Ahmad)
    7. Asg - 013-6418864
    8. Pancingriong -

    BOT 2: PAK ALI KEMBOJA

    1. Ekulaan1 - 012-6859479
    2. Ekulaan2
    3. Ekulaan3
    4. Afm7da1 - 013-2472625
    5. Afm7da2 (Zul)
    6. Kelikibosi@KidirNasir1 - 017-3998215
    7. Member Kelikibosi (shapiq) - 017-7100147
    8. Ikangsepat@Din pok mung - 017-9133960

    BOT 3: PAK KHALID

    1. Xpuyupuyu - 012-2266106
    2. Adielst1 - 019-9865119
    3. Abuyon1@jazlan - 010-2216911
    4. Abuyon2
    5. Abuyon3
    6. Lemanspring - 013-3622787
    7. Blasahje -- 012-2042030
    8. Melohot - 013-9778878

    BOT 4: ABG ZUL

    1- jonakpd
    2- rodhi
    3- kwn rodhi
    4- ucup
    5- bg darus
    6- ijoy -temimpi2 mandi kek unjam.
    7- kwn bg darus
    8- kwn bg darus

    BOT 5: POK MIE

    1. Abg Bidan
    2. Abg Bidan2
    3. Abg Bidan3
    4. Abg Bidan4
    5. Abg Bidan5
    6. Abg Bidan6
    7. Abg Bidan7
    8. Abg Bidan8


    Standby List;

    1. ATM13 - 010-4295913
    2. kechek bilis - 013-9101642
    3. T4lang
    4. Tarantino - 019-3585847
    5. Perwira sesat - 012-5096129
    6. Anaklaut@sani - 017-6978709
    7. Talang84 - 0172461671(wan)

    Dah boleh start deposit RM 100.00 ke akaun Maybank 151258545995 -- Shamsul Hak Sulaimin
     
  2. E kulaan

    E kulaan Tenggiri

    Dah Bukak dah........ MAri mari!!!!!!!!!!!!
     
  3. bujok basah

    bujok basah Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang

    tu diaaaaa ....... CJ dah bukak baju tirai ..... :p
     
  4. kechek bilis

    kechek bilis "moh ngail sampai lebam" ..

    mai2.. kasi penuh tong cepat.... ;D
     
  5. jenakpd

    jenakpd Bilis

    salam tuan cj...bole2...nk join..nk join!!! 8)
     
  6. zach daniel

    zach daniel fishing is my passion

    king of ebek...wow minat nih...
    cuma tarikh je clash trip jigging kt rompin....
    kasi tarikh bulan 4-5 CJ.................
     
  7. farid71

    farid71 Tenggiri

    As Salam tuan CJ,
    Adakah Pak Ali yg dimaksudkan sama dlm gambar ni?
     

    Attached Files:

  8. mat jusoh

    mat jusoh Tenggiri

    Ayarkkk...apsal tarikh kita selalu clash je ni CJ,itu hari 13&14oktober tarikh main sailfish,ni tarikh kwn buat trip lite jig plak...xpe nnt ada la rezeki kwn join trip cj ni plak....insyaallah..
     
  9. OpsFishOn

    OpsFishOn Jemuduk

    cj.. nk join... ;D
     
  10. gue mommy

    gue mommy Pelata

    gue tanya laki dulu yer.. kalo on.. mau 2 seat
     
  11. pulau_man

    pulau_man 017-2121160 nak ajak manceng call aje...

    wah gila laju ini orang,main laut dalam...ganas la abam E.... ;D
     
  12. qsepol

    qsepol Keluarga didahulukan..mancing diutamakan

    wowww...lebatnya bulu dada... ;D
     
  13. asg

    asg Bilis

    sy nk join :)
     
  14. E kulaan

    E kulaan Tenggiri

    Abam pulau man lg hebat.. dh jd otai jarak dh skang..
    Jarak dgn abam pulauman dh jd sinonim skang... ;D ;D ;D
     
  15. t4lang

    t4lang Marlin

    jomla pol.......
    tkt nk buh nama sorg2 ;D
     
  16. pulau_man

    pulau_man 017-2121160 nak ajak manceng call aje...

    chait mana de,teman pun orang tolong bayorkan teman tolong mancengkan je..x kira la jarak ke mane2 kehkehkeh
     
  17. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    aiikk...naper tukar haluan cikgu...???
    bot pokdi tgh upgrade kerr... ::) ::) ::)
     
  18. cikgujengka

    cikgujengka Marlin

    yupp..pak ali tu arr..tekong GP BH terbaik kuala pahang...saper yang pernah pergi dengan dia tau arr servis dia macamana...rajin bertukar lubuk n x banyak berkira...

    Bang rizal...sajer nak tukar angin ke kuala pahang...banyak kemudahan berbanding kuantan...parking yang selamat..dlm jeti perikanan berpagar dan ada pengawal keselamatan..baru RM5.00, ada tukang angkat barang dari kereta dan bot ke kereta RM20.00 (x kira berapa banyak barang), ada tukang siang n bagi2 ikan..RM10.00 dan ada banyak options lubuk memancing...kalau ke timur ada karang luas, batu DO, batu terkukur, Pulau berhala, kalau ke barat ada karang raja, batu penor, tukun darat dan kalau ke utara ada bt aji, bt cher dan banyak unjam yang dekat2..n lagi 1 pokdi sekarang nie dah demand..x macam dulu..seolah2 dia dah melupakan apa yang telah saya tolong dia..maklumlah dah glamer...

    nak turun kene ikot time dia..kol 6 pagi..n balik ahad tuh awal..kol 10 dah gerak ke darat..pastu dah malas nak pindah2..bawak tempat yang sama..5 trip terkahir 2012 x ada langsung ikan besar..dia bawak main kat unjam jer..hasil..memang arr banyak..ikan2 kecil di unjam..spt selar, kembong, kunyit, lolong..kita nak adalah variety..campuran ikan besar n kecil..lagi 1 harga dia dah demand..memang x sedar diri arr...frust jugak dengan perangai dia sekarang nie...banyak kemudahan memancing yang saya sediakan dari x ada sebelum nie..rod holder, generator, spot light, fish finder, dapur masak, pinggan mangkuk, kelengkapan memancing dan sebagainya..tu pun nak demand harga gila2 kat saya..dah arr setiap kali nak turun saya isi minyak, beli barang makan, umpan dan kalau peralatan rosak saya beli alat ganti..dia cas saya sama macam harga bot yang lain macam saya x berikan pe2...memang macam kacang lupakan kulit...

    saya x halang kalau ada rakan2 nak pergi dengan dia..pergilah..tapi kenalah hati2 sedikit..conform betul2 harga sebab t akan bertukar harga pada akhir trip...hati tu terasa macam nak amek jer semua barang especially fish finder Elite 5x tu...bukannya murah..bagi free jer...sbb ingatkan dia akan ingat jasa saya..rupanya x...apa lagi yang x cukup pun saya x tau..boleh kata setiap tahun dari bulan MAC hingga NOV saya akan bagi dia trip x kurang dari 30K..tu pun nak demand harga kat saya..n yang x bestnya dia mengata saya di belakang...tu yang nak tukar angin.. pasni saya akan buat perjanjian bertulis dengan mana2 tekong yang saya sediakan gadjet n kemudahan..supaya x tertipu lagi...saya bukan buat untung pun dari penganjuran trip..malahan kene keluar belanja..n biasanya lebih mahal dari peserta..tapi dah minat n nak ramai kawan..saya x kesah..cuma ingat2 arr saper yang tolong dia...so kalau ada yang nak pergi dengan pokdi..persilakan...saya x halang..

    tentang trip nie..sajer saya bukak 3 bot..kot kalau ramai yang nak ikot..sebab time nie baru reda monsun..n kebiasaannya time nie ikan galak makan umpan..ebek, gerong belang, kaci, n tenggiri tengah banyak..sbb tuh kita nak cari raja spesis..n laut pun masa tuh dah kembali tenang...

    so kalau ada yang nak join..masuk nama arr...
     
  19. mat jusoh

    mat jusoh Tenggiri

    xpe la cikgu....biasa la kacang lupakan kulit...tp jasa cikgu tetap kami kenang ;D ;D ;D ;D
     
  20. E kulaan

    E kulaan Tenggiri

    perrhhh........... dah ada sponsor dh....... lg hebat.... ;D ;D
     

Share This Page