Trip memancing 1 May 2008

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by pancinglama, May 4, 2008.

Tags: Add Tags
  1. pancinglama

    pancinglama Administrator

    hari ni baru sempat menaip trip terbaru saya.

    1 May bertolak dari kuantan dlm pukul 11.30am, pukul 3.30pm baru sampai ke Batu Cha. rasanya kalau dari nenasi lagi dekat kot. mungkin en Volvo boleh confirmkan. masa perjalanan ada juga trolling tapi tak lekat. tak tau lah ikan apa tapi umpan saya terdapat bekas gigi pemangsa. tak ada rezeki.

    tekong parking berhampiran dgn unjam, tapi tak ada ragutan. pukul 8 malam tekong ajak berpindah, tempat kedua juga tak ada yg menarik. sotong adalah juga makan ikan memang tak sudi. pada masa yg sama kelihatan kilat sabung menyabung didaratan. sebelum pukul 10 mlm angin dah mula menderu dan ribut pun sampai. apa lagi nak buat, pakai jaket dan cari tempat landing. sampai pukul 2 pagi hujan masih turun. nak jadi kan cerita seorang lagi ahli kumpulan dapat beri emergency, kena balik. jadi trip dipendekkan. apa lagi nak buat, sambung tidur.

    itulah cerita saya yg kurang berhasil kali ini. jadi tak adalah gambar2 utk dipaparkan ;D
     
  2. volvos

    volvos Marlin

    Tuan Tanah
    uish tak de kegambar langsung hehehehehe :D
    dari kuantan mmg lah jauh hihihihihihi ;)
    dari jeti kuala pahang pekan dekat je huhuhuhuhuhu :D
    tak pe lah dah tak de rezeki yg penting semua nya selamat hohohohohoho ;D
     
  3. rossi

    rossi Kih..Kih..Kih..

    Takda rezeki pancing takpa, janji semua pulang selamat lain kali boleh cuba lagi ;) ;)
     
  4. Azzahar

    Azzahar Bilis

    Takpa...lain kali cuba lagi...mana ah tahu saya mungkin nak pancing kat pantai malaysia ke menggunakan surf rod ke.....negeri mana yg laut nya selalu baik bila pancing dari pantai....?

    Kira dekat dengan Singapore jadi tak ah penat bila dah sampai ataupun masa nak balik...
     
  5. rossi

    rossi Kih..Kih..Kih..

    Assalamualaikum Bro Azzahar, kalau tak silap saya yang okay mancing pantai tu kat Air Papan (Johor). Itupun diberita kan oleh teman saya yang di tinggal di JB. Tapi tak berani gerenti pasal belum cuba....mungkin Tuan Tanah, member Johorean atau Bro Volvo dapat membantu ke....[​IMG]
    [​IMG]
     
  6. volvos

    volvos Marlin

    salam semua hehehehehe :)
    uish kawasan johor tu kawe tak berapa tau lah huhuhuhuhu ;)
    tambah plak nak surf hihihihihihi :D
    kalu nak casting siakap kat kong2 tu boleh lah hohohohohoho ;D
     
  7. Azzahar

    Azzahar Bilis

    Air papan eh...hmmm....ok....nanti satu hari saya plan ngan member pancing from singapore and test kat sana...
     
  8. Azzahar

    Azzahar Bilis


    boat bagi saya dah serik...sekali kena kat tioman masa beriadah ngan keluarga awek saya dgn abg sedara awek saya tuh dah cukup ah....muntah aja all the way dari start pancing sampai balik ke jetty selepas 8 jam kat tengah laut...
     
  9. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Itu sebahagian dari asam garam memancing, he.. he... masa mabuk sumpah tak nak gi dah. tapi minggu depan pergi juga kelaut. ;D ;D

    johor saya tak boleh tolong, memang tak biasa. tapi dalam group ni ada ramai johorian. mungkin ahli2 lain boleh membantu.

    sabtu turun lagi. tapi tak pergi jauh. nak cari sotong dan ikan utk makan je.
     
  10. volvos

    volvos Marlin

    Tuan Tanah
    assalamualaikum selamat pagi jumaat hehehehhe :)
    mmg ini lah asam garam kaki pancen laut hihihihihi ;)
    muntah sekali bukan makna akan muntah selama2nya huhuhuhuhuhu :D
    mkin mase tu mmg laut sikit bergelora dan berangin hahahahaha :mad:
    tu lah kat dlm ni pun ade kaki dari johor mkin bleh bantu kot hohohohohoho ;D
     
  11. mzaharm

    mzaharm Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh

    Ada juga laporan ya
     

Share This Page