Trip Bantal ZeeZone_6Sept15

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by Zass, Sep 7, 2015.

Tags: Add Tags
  1. Zass

    Zass Marlin

    Tarikh trip : Ahad 6 Sept 2015
    Jeti Marina : Pulau Indah
    Tekong : Wali
    Ahlul Komplot : 6 org termasuk tekong
    Teknik Pancingan : Membottom hanyut
    Lokasi Pancingan : Laluan kapal dagang zeezone/kesempadanan
    Target Spesis : Jenak & Merah

    Trip pencarian bantal emas disiang hari adalah di laluan kapal dagang yg lbh dikenali sebagai kawasan zeezone ini disertai oleh 5 org pemancing tegar yg dikemudi oleh tekong bot wali yg arif dgn lubuk2 jenak & merah yg sukar utk dipancing sekiranya tidak kena dgn umpan serta port rahsia yg dikatakan banglo jenak di dlm lautan.Bot bergerak dr jeti marina port klng dlm pukul 8am menuju ke zeezone tanpa menunggu air pasang surut kerana kawasan parking jeti amat luas serta berdekatan dgn pintu gedung.

    [​IMG]

    Bot yg kami naiki teramat selesa & mempunyai rod holder utk pemancing berskala 6 org terdpt di kiri kanan birai bot. Dlm jangkaan sesingkat 5 minit berdasarkan kpd kelajuan bot sudah blh menembusi laluan pintu gedung & seterusnya memecut kearah zeezone laluan kapal dagang selat melaka menuju kesempadan indonesia.

    [​IMG]

    Tekong wali menyimpan bnyk port2 rahsia lubuk jenak menerusi sonar lowrence yg dimilikinya berpandukan gps & kordinat sentiasa tepat sekiranya bot bertapak dilubang2 jenak & kami tidak menunggu lama dgn strike jenak pertama beskala 4 kilo.

    [​IMG]

    Selepas kami membedal bungkusan nasi lemak yg kami bwk td utk mkn tengahari joran kami disentap oleh beberapa ekor jenak lg sehingga kewaktu asar.

    [​IMG]

    Tanpa diduga joran seorang pemancing kami direntap rakus oleh sekor GT berskala dlm 4 kilo dgn lentukan & larian yg begitu mendebarkan adrenalin sipemancing.

    [​IMG]

    Semasa bot bergerak menuju ke lubuk terakhir dlm pukul 630pm tekong bot memperlahankan kelajuan bot selepas terjumpa setongkol kayu hanyut yg dijangkakan terdapat segerombolan pecah periuk aka siakap batu berlindung dibwhnya.Tanpa membuang masa kesemua pemancing menggunakan perambut pendek berumpankan janggut sutung membaling kearah kayu hanyut tersebut & dgn sekelip mata umpan dirembat oleh sekor pecah periuk bersekala 3 kilo.

    [​IMG]

    Hasil keseluruhan trip jenak zeezone ini kesemuanya adalah 7 ekor jenak, 1 ekor GT dan 1 ekor pecah periuk.

    [​IMG]

    Bot akhirnya slmt smpai & berjaya parking semula di jeti marina dlm pukul 800pm.Hasrat kesemua pemancing utk mencari bantal akhirnya tercapai & gambo terakhir ini menceritakan segala2nya di mana kesudahannya nya tekong juga berjaya dpt tido lena & pelok beralaskan bantal emas yg diidamkan.

    [​IMG]
     
  2. Rex Silver

    Rex Silver 013-2343030

    bila la aku nak merasa hasil camnie ::)

    papepon tahniah tuan...!
     
  3. Zass

    Zass Marlin

    cuaca pon baik x ujan aritu...siang2 pon jenak kuar membalun umpan kena ngan portnyer kalo kat bagan besa blah mlm ;D
     
  4. Neuroreef

    Neuroreef Marlin

    Tahniah abe zass..diam2 ada trip bawahtanah ye.. ;D ;D
    Terbaikla trip membantal di siang hari..ada trip ripit x? ;D ;D
     
  5. Zass

    Zass Marlin

    ahakkks...trip underground itule ingt nak ajak u skali tp u ckapnak pencen sekejap smpai bln 2...tekong ni mmg best kat dlm laut tu rupanyer ada banglo jenak jadik kalo nak melawat banglo jenak ni kena ikut tekong ni le...bole2 nnti kita set ngan tekong kalo nak ripit tp sewa satu bot utk 6 org=rm1200 x msuk umpan
     
  6. Neuroreef

    Neuroreef Marlin

    Den pencen mancing 2017..la ni blh lg sikit2..lesen dh nk expired.. :'( :'(

    Ok abe zass, nnt kalu ada trip ripit kasik roger den ye.. ;) ;D ;D
     
  7. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Ada ripit ke..... klau ada kosong nak gak ngeko
     
  8. Zass

    Zass Marlin

    ok2 nnti den setting satu tarikh....saper bg nama awal msukk dlm list ;D
     
  9. Zass

    Zass Marlin

    tekong tgh tiptop...susah nak buking kena tengok ari woooo.. :eek:
     
  10. ewak

    ewak Arowana

    untong laa..kawan2 sume tekong power
     
  11. quadice

    quadice ~if eye can kill, u already die ~

    perghhh....peluk bantal emas tu....
     
  12. Zass

    Zass Marlin

    jom kang ewak....test power ;D
     
  13. Zass

    Zass Marlin

    pas kensel tekong biee...tgn dah gigil le quadice last2 komplot underground hehe 8)
     
  14. quadice

    quadice ~if eye can kill, u already die ~

    tu la...mmg gigil nih...
     
  15. lats840

    lats840 Siakap

    uiiihhh... besor nye ikan...
    taniah tuan, rasa mcm nk join je next trip...

    ape kelengkapan perang utk area zeezone ni ye??
    den ade mancing set udang je...
    hehhehe...
     
  16. Zass

    Zass Marlin

    bole quadice ada masa kita bole komplot sama2....skrg jerebu x nmpok woo ;D
     
  17. Zass

    Zass Marlin

    amcm sutung candat aritu.....sodap msk kari kan...kat zeezone lbh 70m dlm jadik kena pkai multiplier/bangla .....batu ladung standby saiz 16/18/24 besa kat bwah arus kuat kdg batu 24 pon bergolek gak ;D
     
  18. Zass

    Zass Marlin

    Hasil geng paloh/zeezone trip (sabtu lps 12/9)

    [​IMG]
     
  19. Zass

    Zass Marlin

    Hasil trip 2 (tekong wali) ahad 13/9....wali ckap cabooot awal ujan lbt ::)

    [​IMG]
     
  20. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    TERBAIKKKK...

    WALI SIAP TIDO ATAS BANTAL EMAS LG TUH... KIKIKI

    NEXT TIME KIRIM SALAM KAWE KT TEKONG WALI YE... ;D ;D
     

Share This Page