TOMAN TANJUNG MALIM

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by botaque, Oct 21, 2010.

Tags: Add Tags
  1. botaque

    botaque Tenggiri

    Hasil Khamis ptg 13.1.2010....

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. shah83

    shah83 twitter account : shah_boboy83

    tahniah bro... lawa port..
     
  3. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    wahhhhhhhhhh tahniah tuan memang besor toman tu, tahniah ;D ;D ;D
     
  4. botaque

    botaque Tenggiri

    wahhhhhhhhhh tahniah tuan memang besor toman tu, tahniah ;D ;D ;D[/quote]

    tq bro.
    mana ada besar toman tu....kecik je 1kg-2kg..lepas utk layan2 ptg2 lepas keja...
     
  5. shah83

    shah83 twitter account : shah_boboy83

    tq bro.
    mana ada besar toman tu....kecik je 1kg-2kg..lepas utk layan2 ptg2 lepas keja...
    [/quote]

    hehehe besar la tu bro.. 1kg - 2kg pun.. kalau ada trip2 best.. ada kerusi kosong.. ajak2 la ye.. hehehe
     
  6. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    hehehehe xpe tuan, lepas gian nak mancen ajeee ;) ;) ;)
    tq bro.
    mana ada besar toman tu....kecik je 1kg-2kg..lepas utk layan2 ptg2 lepas keja...
    [/quote]
     
  7. shah83

    shah83 twitter account : shah_boboy83

    [/quote]

    tuan tengasmerah, tuan slalu turun mane?
     
  8. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    teman mancen ruan ajee tuan.. al-maklumlah budget kecik jeee hehehehe ;D ;D ;D
    tuan tengasmerah, tuan slalu turun mane?
    [/quote]
     
  9. botaque

    botaque Tenggiri

    siapa nak follow boleh...tapi hari kerja...
    bila ada hal baru saya gi sana..lepas2 keja dlm pkl 5 baru turun port...
     
  10. shah83

    shah83 twitter account : shah_boboy83

    layan ruan pun best bro.. lagi2 kalau kat sawah.. boleh buat lauk.. hehehe.. duduk area mane?
     
  11. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    tu dia tuan botaque dah menjemput hehehehe ;D ;D ;D
     
  12. shah83

    shah83 twitter account : shah_boboy83

    heheh kalau ada kelapangan insyaAllah.. hari2 cuti tak turun ke tuan botaque?
     
  13. botaque

    botaque Tenggiri

    Hari cuti x turun bro....air tgh sejuk ikan tak berapa galak...toman kena tunggu bulan 3 ke atas...musim panas baru best main toman...kat mana2 pun
     
  14. shah83

    shah83 twitter account : shah_boboy83

     
  15. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    info bagussss ;D ;D ;D
     
  16. shah83

    shah83 twitter account : shah_boboy83

  17. botaque

    botaque Tenggiri

    Seperti biasa kalau pegi Site dekat UPSI mesti saya singgah lombong untuk mencari toman. Ada juga, kalau boring2 main area KL hujung minggu, pegi TMalim ajak member test kat sana..alhamdullilah ...toman masih ada dan tak segan2 mengejar gewang... kekadang sekor je naik dan rabut sekor dua....

    [​IMG]

    Hasil sebelum balik KL..dapat sekor.

    [​IMG]

    Hasil ..komplot dgn Sild ari Sabtu lepas tu.. time ni lepas hujan mlm tu. Toman kurang galak dan lebih berminat kepada propellar. Rabut pun ada juga 2-3kali

    Baru2 ni minggu lepas 10.2.2011...ada kerja dekat UPSI..singgah kejap pagi. Alamak lombong penuh rumpair lak...gasakle..mana tahu..ada toman celah2 pokok tu. Casting2 ada 5 kali rabut dan 2 ekor je naik. Ada sekor toman yg cukup besar..sebesar peha dan panjang kaki saya follow...follow umpan sampai tepi bot..nampak je muka saya ..dia patah balik..cess frust..sebab tak boleh nak buat apa sebab jarak umpan dgn bot terlalu dekat...

    Ada juga jumpa anak toman yg masih kecil...baling2 mama dia kejar tapi tak sempat nak makan...dia libas je gewang tu..adeeh...kalau kena mesti besar..

    [​IMG]
    Keadaan lombong yg dipenuhi rumpair..'Jangan disangka tiada toman..'he2

    [​IMG]
    Bot member indon yg biasa digunakan..saya x payah bawak bot lagi drp KL...

    [​IMG]
    Sekor yg terjerat..blind cast dekat celah rumpair

    [​IMG]
    Sekor lagi..

    Dekat maghrib..balik KL terus dah lewat. 4 hari lepas tu..member indon tu telepon..'Bang..toman bawak anak hari tu..aku dah dapat..7kg..'..gulppp..terkedu
     
  18. teinmomo

    teinmomo "love it learn it "

    aduhh..
    melepas la yg 7 kilo tuh....
    ermmm..ada lg kot sedara dia
     
  19. botaque

    botaque Tenggiri

    tu le pasal...tapi 2 minggu sebelum tu ada Cina naikkan 8kg mama dgn kipas+mata tiga shj..
     
  20. teinmomo

    teinmomo "love it learn it "

    laaaaaagii besar........
    mkin ada lg yg bagak..cuma segan/malu2 nk hambat lure......
     

Share This Page