Teknik casting........

Discussion in 'TEKNIK, GAYA, JENIS dan CARA PANCINGAN.' started by Bondiana, Mar 27, 2009.

  1. Joe

    Joe Marlin

    Black bass yang angler yang duk tangkap kat US tu ke? Black sea bass ke black bass?
     
  2. wanjoker

    wanjoker Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!

    tembaring kebanyakan terdapat di papua..
    kira perairan australia dan indonesia...
     
  3. Joe

    Joe Marlin

    Ada angler mengatakan Tembaring@kanai@black bass berada di Sabah. Saya keliru dengan Black Bass dan Black sea bass sebenarnya.
     
  4. wanjoker

    wanjoker Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!

    memang tembaring terdapat di sabah..
    tempat nya saya lupa2 ingat... :D
     
  5. abu_cardinal1593

    abu_cardinal1593 Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

    bab2 tembaring leh refer dgn abg Mohd. Ismail Mohd.Waidin nih...beliau otai bab tembaring kt Sabah.. ;)
     
  6. Kalau tidak silap memang Hadi majalah Pancing tu kot...bukan apa,perkenalan dikedai kopi terlalu singkat lagipun kami mancing pakai 2 bot.sebelah malam saja baru ada masa bersembang ( sambil camping)..selain ikan tembaring,sebenarnya spesis yang banyak meletupkan tali pancing hari tu ialah ikan siakap mega..Sedikit info..dalam sungai ni banyak spesis ikan terhandal boleh dijumpai..Jangan tak percaya ..ada G.T belasan kilo duduk dalam ni..jemputlah saudara otai-otai pancing datang ke tempat kami di Sabah ni...
     
  7. Joe

    Joe Marlin

    Black sea bass dan Black bass berasal dari order yang sama tapi family serta genus yang berlainan tu.
     
  8. abu_cardinal1593

    abu_cardinal1593 Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

    Mmg teringin banget bro nk pi sana tp kedudukan ekonomi yg gawat nih x brp mengizinkan kami bertandang kesana buat masa terdekat ni... ;D ;D..errr..brp agak2nyer ye kos utk satu kapla utk wat komplot pg sana ye bro??
     
  9. ToReX

    ToReX Marlin

    tu ar member aku duk ngajar sna kirim gmbr tembaring ni kat aku bikin panas jer aku tgk
    insyallah ada rezeki sampe la aku ke sana nak lyn tembaring ni
     
  10. Kosnya tidaklah terlampau mahal..cuma tiket kapal terbang saja..bot banyak disini...cakap saja mau mancing berapa hari..insyaAllah kami akan aturkan..free saja (paling-paling pun duit buat beli minyak saja..)
     
  11. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    AS 'KUM....

    TM KASEK.... TUAN MD ISMAIL MD WAIDIN KERANA MENJEMPUT ...

    MEMANG KAMI DI SEMENANJUNG NI DENGAR CITO 2 KEK SABAH

    BANYAK IKAN 2 GANAS NI .. TERLIUR LAHH DI BUEK NYA.....

    KEK KL NI IKAN TAK GANAS ..ORG YANG GANAS..HEHHEHE...

    ( ORG TERBARING + MATI KENA RAGUT ) :'(
     
  12. Apa kata kalau Tuan datang berkunjung ke Sabah..? dapat juga lari dari kesibukan kota..di sini kita mancing puas-puas..
     
  13. abu_cardinal1593

    abu_cardinal1593 Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

    Free saja??..biar betull..best nihh..jom ler kenkwan p.net kita organize satu komplot memburu tembaring dgn siakap mega nih thn depan nak??..Kepada otai2 Pancing.net sume..pandangan dr mike sume amatlah dihargaii..trima kaseyyy..
     
  14. GENOSIDE

    GENOSIDE Biar gila manceng, jangan gila babeng

    hehehe....buleh plan awal2 ni....leh booked tiket flight awal2, dapat murah skit...lagi ramai lagie baguh...dok gitu?
     
  15. ToReX

    ToReX Marlin

    racun la diaorng ni bg tgk gmbr tembaring yg ganas2 mesti diaorg teruja pnya nak kesana
     
  16. aku_zoul

    aku_zoul Marlin

    budgetkan kos semua sekali...
    pastu buat trip...
    mesti ada yang nak ikut...
     
  17. abu_cardinal1593

    abu_cardinal1593 Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

    Bro Torex...racun skali sama nkolah...jomlah kita plan utk thn dpn punyer ;)
     
  18. ToReX

    ToReX Marlin

    aku on jer bang kiter slow2 kumpul dana wat trip kesana ajak yg lain bro
     
  19. abu_cardinal1593

    abu_cardinal1593 Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

  20. Joe

    Joe Marlin

    Bereh sokmo tuan abu nih... 8) 8) 8)
     

Share This Page