Surf Casting At Malaysian Beaches?

Discussion in 'Air Masin' started by Nek Jemah, Aug 12, 2016.

  1. Nek Jemah

    Nek Jemah Bilis

    Macam kat Morib memang ada ramai orang pancing surf casting dekat tempat khas yang disediakan di depan pantai. Tapi kat Bagan Lalang tak ada yek orang pancing surf casting betul - betul dekat depan pantai? Kalau tak ada kenapa yek? Kelong ada la. Tapi diri hamba hih nak mula berjinak memancing
    pancing - pancing surf casting. Boleh kasi port surf casting kat pantai - pantai lain? Mula dekat Selangor dulu jer yek. Peace BRO - BRO semua.
     
    Baldi Umpan likes this.
  2. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    galah dah bersawang....huhuhu
     
  3. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    [​IMG]team galah Pnet di Pantai Acheh,Pulau Indah,Klang
     
  4. Baldi Umpan

    Baldi Umpan Bilis

    Hamba penah surfcast dkt bagan lalang hari tu. Saja nak test set baru beli. Hehe
    Sempat 30min pacak joran tu bg org tgk haha.
    Umpan sardin sekor, guna fish-finder rig.
    Reel menyanyi~
    Hamba capai rod terus set hook...
    Lucut....kecewa...Retrieve....
    Separuh sardin kene baham, X rasa ketam yg ngap sebab mmg kesan gigit...
    Ada ikan kat pantai ni penyer...
    Tu la citer 1st time hamba surfcast utk 30min...huhu
    Ilmu masih cetek...
    Moga bermanfaat dan membakar semangat...
     
  5. m1213m0

    m1213m0 Bilis

    Assalamualaikum, Tahniaah dah mula pancing pantai.
    Saya sendiri juga ada set pantai...usia dah lanjut namun minat
    masih ada.
    InshaAllah dpt juga nanti sebab mmg tinggal berhampiran dgn Baggan Lalang,Port Dickson.
     
  6. Nek Jemah

    Nek Jemah Bilis

    Terima Kasih sifu - sifu sekalian. Okay. SEKARANG ni dah tahu dua port. Morib ngan Acheh. Harap bro dapat kasi tahu port lain pulak.


    Yang Bagan Lalang tu pun tenkiy lah. Tapi hamba kena siasat lebih dalam lagi lah.
     
  7. matjoran

    matjoran Tenggiri

    PD waterfront..dekat mcd
     
    Baldi Umpan likes this.
  8. ewak

    ewak Arowana

    sepanjang pantai selangor dr sg.air tawar sabak bernam smpai bagan lalang bleh aje kalo nk surfcast..yg penting kena tau bila time air psg penuh..masa paling sesuai utk nk surfcast
     
  9. matjoran

    matjoran Tenggiri

    kalau nak surf kat bagan lalang..elok pegi kat muara sungai kat belah kanan..area restoran seafood tu....
    air surut atau pasang boleh mancing bila2 masa sahaja..
    boleh guna udang ataupun umpun2.
    slmt memancing..jgn lupo 9/10/2016 ada game wakjali kat pantai remis jeram..juara rm60k....
     

Share This Page