Sungai Kahang : Geng2 Boleh share tips mancing kat sini?

Discussion in 'Pertanyaan, Panduan & Soal Jawab mengenai pancing' started by HeToY, Sep 15, 2015.

  1. HeToY

    HeToY 019-P+HY+++

    Salam Aidiladha;

    Kepada sesiapa yang pernah mancing kat Sungai Kahang boleh kongsi teknik2 yang sering digunakan?
     
  2. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    salam..

    tuan,
    boleh detailkan tak ? sungai kahang tu area mana.. untuk info kita semua....
     
  3. HeToY

    HeToY 019-P+HY+++

    Sory sebab kurang maklumat.

    Sungai kahang terletak di area antara Kluang dan Mersing Johor. 1st time nak pegi ni, tu yang minta pandangan geng2 pnet. harap dapat membantu.
     
  4. pancinglama

    pancinglama Administrator

    mmg tak tau. elok tanya geng selatan
     
  5. ewak

    ewak Arowana

    kahang..otw nk ke kg.peta..laluan masuk ke endau rompin
     
  6. HeToY

    HeToY 019-P+HY+++

    En Ewak; teknik pancingan kat sana macam mana ekk? ade geng2 yang tau?
     
  7. ewak

    ewak Arowana

    mintak maaf..
    sy cuma tau kahang tu kat mana..
    tp x penah mancen sana..
    dulu slalu gi mersing/sedili ikut jln tu
     
  8. Neuroreef

    Neuroreef Marlin

    Dulu masa kecik2 arwah ayah pernah bwk mancen sana.. Tahun 90an..time tu mcm2 hasil ada.. Baung, udang galah, lampam besor2 ada.. Teknik bottom je.. Pki umpan ulat gendon utk baung n jala anak2 udang kt situ je buat umpan.. Cerita lama dh nih.. Skg xtau cmne.. ;D ;D ;D
     
  9. ewak

    ewak Arowana

    laa..dh tua rupanye neuro ni..aku blum lahir lg time tu ;D ;D
     
  10. Neuroreef

    Neuroreef Marlin

    Erkkk... :p :p ;D ;D
     
  11. HeToY

    HeToY 019-P+HY+++

    Terima Kasih atas maklumat Tuan Neuroreef. Jasamu dikenang ;D :D :D :D
     
  12. ewak

    ewak Arowana

    otai2 je yg tau psl gendon niihh
     
  13. Neuroreef

    Neuroreef Marlin

    Sama2.. Maaflah maklumat x seberapa.. Skg xtaula cmne ada lg ke sungai tu.. Selamat mancen ye tuan.. Nnt tepekla ripot kt sini.. Buat panduan utk yg lain.. ;D ;D

    Gendon gemuk2 nampak menyelerakan.. :D ;D
     

Share This Page