SUAMI Tak Boleh MEMANCING Jika ISTERI Pregnant ? - Ustaz Azhar Idrus

Discussion in 'Keluarga' started by tenryu, May 17, 2012.

  1. tenryu

    tenryu NIK: 019-252 1413

  2. sundang

    sundang fon Num:

    terbaik
     
  3. ManGaB

    ManGaB cantiknya,baru tahu siapa saya

    awak yg baik @ isteri yang baik
    kenapa cakap terbaik..
     
  4. sundang

    sundang fon Num:

    Maksud saya,ceramah ni mudah faham. Tiada kekeliruan.
     
  5. ManGaB

    ManGaB cantiknya,baru tahu siapa saya

    ceramah ini mudah faham,lagi pun bahasa melayu
    kenapa awak kacau saya , sudah tidak ada kerja ke.
     
  6. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    jelas skali....
     
  7. BambooShark

    BambooShark -> = 0 1 7 3 2 6 5 1 3 6 = (Awal Syah)

    tumpang lalu . ;)
     
  8. ManGaB

    ManGaB cantiknya,baru tahu siapa saya

    ini laluan awam
    jangan malu malu
     
  9. adynoor.

    adynoor. juragan junior

    nie kisah saya gan boss baru belajar gail..tetiba dia cakap x leh mancing bini dah ada isi.baby...dia tanya saya boleh mancing x jawap saya...boleh jer..jangan time begini siksa binatang .haiwan ..suda...baru dia paham..
     
  10. poyor7

    poyor7 Rempit sambil mancen

    adoi....best....lelaki mengandung pun boleh mancing....yang tak tahan tue...tulis ikan apa yang tak boleh makan kat mata kail.... ;D
     
  11. ManGaB

    ManGaB cantiknya,baru tahu siapa saya

    lelaki yang mana boleh mengandung
    dua jantina agaknya
     
  12. pelatung_parit

    pelatung_parit janji ada air.... zazzzz!!!............

    terbaekk....
    tq TT... ;D
     
  13. cloud guy

    cloud guy Siakap

    udang mahal. 6 hengget seko. hahaha
     
  14. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    bodo................
     
  15. ManGaB

    ManGaB cantiknya,baru tahu siapa saya

    kenapa macam itu
    dah tidak tegak atau lurus
     
  16. adriana

    adriana PA Mr. Castello

    baru2 ni ada dengaq tanyalah ustaz tv9.. ustaz tu kata ELAKKAN p mancing kalo isteri mengandung..tpi dia tak ulas panjang2 la pulak... bimbang buat ikan atau umpan tersiksa kot..
     
  17. pulau_man

    pulau_man 017-2121160 nak ajak manceng call aje...

    elakkanlah pergi memancing ketika isteri mengandung:

    - isteri bawak beban berat, takkan nak tinggaikan dia buat kerja2 kat umah.tolong2 la,kurangkan aktiviti manceng

    - isteri mengandung bukan leh jangka 100% bersalin pada tarikh yang di jangka oleh doc. mana tau keguguran ke hape ke, kalo dah g manceng, isteri sengsorang kat umah,tak ke jadi masalah( macam kes tahun lepas,isteri mengandung, suami g outstation(bukan mancing pun),last2 isteri keguguran n mengalami pendarahan teruk hingga meninggal)..

    - Arwah ayah den, nelayan.. kelaut carik rezeki.. omak den mengandung abang den... bersalin tanpa ada sesape kat tepi(alhamdulillah selamat)..

    so pada eden yang cetek ilmu ni....rehat la manceng tue kejap,sayangilah isteri masing-masing,
    kalo nak manceng gak tak kira waktu jangan buat isteri mengandung...kikikikiki
     
  18. shereks

    shereks Tenggiri

    bagi kawan....manceng tetap mancing tapi kurang kan....hehe...

    nak g mancing tu kalo boleh bagi settle kan suma keja rumah bia wife kat rumah tu bole rehat je ;D ;D ;D ;D

    tak pon g tinggal wife dengan mak dia...kikiki ;) ;) ;) ;)
     
  19. sampansementa

    sampansementa 016-2986077 - kalau nk membangau berjemaah

    bawak skali pi mancing jerr... ;)...baru syok... ;D
     
  20. eizam

    eizam Marlin

    i) teman sokongg part ringan kan beban dan prihatin takut terjadi apa2 kat wife....

    ii) tp..kalau wife dah minta jgn mancing...kena hormati perasaan dia..

    iii) kalau gi mancing pun.... xde la kuar jauh2...dlm radius yg boleh balik secepat mungkin.... x lebih dr 30 minit jarak umah dgn tpt mancing....(andai di izinkan oleh wife gi mancing)

    iv) pastu..mancing...jgn la siksa binatang atau celupar.... sbb binatang pun pun boleh berdoa pada Allah s.w.t... andai dia terseksa.....kang dia DOa minta balasan di turunkan kpd kita.... (Allah s.w.t boleh bayar cash).
     

Share This Page