SIAPA ADA MASALAH TENTANG TANAH.......... BOLEH BERTANYA DISINI......

Discussion in 'PAPAN KENYATAAN UMUM' started by mahathir, Sep 14, 2012.

  1. ewak

    ewak Arowana

    cikdet..aku rasa ni soklan terpenting ko x jawab lg ;D :-*
     
  2. ewak

    ewak Arowana

    adooii x perasan offer ni laa..err masih ada lg ke..nk pi bayor nii :D :D
     
  3. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Dah jwb atas tu king... sebelum jadi lot2 banglo kene tukar syarat dulu..... kene tgok SMP antara pemegang geran dan bank dulu.... kalau bank mintak selesaikan hutang dulu.... maksudnya x jadi la lot2 banglo tu...
     
  4. mcnih

    mcnih Bilis

    salam...

    terim kasih untuk jawapan cik det tuh...saya ade buat pertanyaan dengan banker...secara jelas die cakap takde masalah untuk buat jualan lot tanah tuh tetapi dgn special approval dr pihak bank...puas hati...loan pon dh approve..tggu nak sign jer...

    nak tanye lg...adakah setiap kawasan agriculture yg berada dalam zoning residential, possible diluluskan infra seperti tnb, air dan sebagainya

    cik det...ade buat khidmat jurukur kan? adakah kos conversion terlibat dgn application infra? kalau ade..bagusla...cik det tggu panggilan saya jela untuk menggunakan khidmat encik...pakai no fon yg sama lg ker?

    terima kasih...wassalam...
     
  5. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Xde masalh tuan sekiranya kawasan tersebut telah dizonekan sebagai kawasan perumahan. sebelum kelulusan tukar syarat dan pembangunan tanah PBT akan panggil semua unit teknikal termasuk PTD,JPS,TNB,SYABAS,JAIS,IWK utk Mesoarat yg dipanggil OSC bagi kelulusan serentak.....

    Sy juga ada membuat khidmat ukur serta khidmat yg berkaitan dengan pengurusan tanah terutama area selangor....

    Tuan boleh call sy..... sy masih guna no.tersebut....

    Sekiranya sy tiada.... sy ada rakan kongsi yg boleh bantu tuan..... dia pakar dlm Consultants in land & property developmant, cadastral, strata title, engineering, topographical, mining, aerial, photogrammetic & gps survey, gis and remote sensing servise.....
     
  6. ewak

    ewak Arowana

    mcm2 ko bleh buat ye..dh blehla bli hailat..nk numpang
     
  7. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Boleh la sikit2 bang....... kalau nak harap gaji jer memang pening arrrrrrrrrrrrrrrr......
    Hailat insyAllah bang..... ada rezeki sy angkat...... tegah tunggu bisness menjadi ngan azhar.....
     
  8. ewak

    ewak Arowana

    aku tlg up soklan cikgu farzeli..aku pon tertunggu jwpn..kes ni sama mcm tuan tanah blkg rumah aku tu..smpai skrg terbengkalai..org taman siap wat pagar besi x kasik tuan tanah lalu
     
  9. Jimmy

    Jimmy Marlin

    korek laluan undergraund.. ;D
     
  10. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Kalau xde laluan ke tanah.... boleh pegi ke pej.tanah utk isi borang hak lalulalang persendirian(Seksyen 389(3) kTN).
    Kene bagi tahu berapa lapis dari jalan besau.... kene sediakan plan precomp dari tanah tuan hingga jalan sediaada. jarak yg boleh dipohon hanya 20'. 10' di lot kanan dan 10' di lot kiri....
     
  11. Tiagra

    Tiagra Syok Kena Karen...

    pi siam naik hailat.... pergghhhh...terbaik arr.. nnt singgah amik kawan kat penang naaa... ;D ;D ;D
     
  12. ewak

    ewak Arowana

    maknanya..nak taknak, suka @ tak, org2 sebelah kena@terpaksa bagi laluan jgak ye..dpt pampasan ke
     
  13. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Yup... pentadnir tanah akan mengeluarkan perintah utk pelepasan tanah bagi rizab jalan(kemudahan awam)
    Selalunya syarat akan dikenakan kepada pemohon.... sekiranya ada pokok yg terlibat dengan jalan yg ingin dipohon pemohon ke bayar x grasia utk pokok tersebut. dan utk jalan pula pemohon mesti membuat jalan tersebut dlm keadaan baik dan tidak rosak...
     
  14. matte

    matte Bilis

    Salam cikdet,
    Saya ada beli tnah lot bunglow area sekolah teknik sepang, masa beli tanah tu da semak so sempadan da x nampak.batu pun da takda.tuan tanah janji nak ukur balik tapi sampai hari ni xdak apa2.macam2 alasan. So saya nak buat sendiri ja ingat. Cikdet boleh tolong buatkan?
     
  15. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Wasalam......

    Tanah yg berhadapan sekolah teknik tu ke?? keadaan tanah kelapa sawit.... tiada masalah tuan.... yg penting kene ada salinan geran.... pihak kami akan bantu utk membuat ukuran....

    P.s: mohon tinggalkan no.phone. Sy akan Call tuan....
     
  16. matte

    matte Bilis

    Die dekat selekoh seberang jalan dari perumahan baru sebelah sekolah tu... No saya 019-3381026
     
  17. mahathir

    mahathir 019-3779299

    yg kelapa sawit tu lar yerrr...
     
  18. matte

    matte Bilis

    Sebelah die...ada jalan masuk tar tapi da belubang2..dekat ade sebiji bunglow terbiar...boleh bagi email tuan...saya emailkan geran
     
  19. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Ok2 sy tau..... tanah n banglo tu milik JP ah heng... tuan boleh email salinan geran n pelan PA kat sini.... dir_sha82@yahoo.com
    Boleh sy tau nama tuan..
     
  20. matte

    matte Bilis

    Faiq...saya da email
     

Share This Page