SI PENIPU2 & SI PEMBOHONG2 DI INTERNET.....???

Discussion in 'UMUM' started by joran maluri, Jan 27, 2011.

  1. pemancing muda

    pemancing muda lailahaillaalllah muhammadarasullullah

    mcm pna tgk je nape isac tu?npe tuan?die tipu gak ke?xsilap die jual brg2 manceng dgn harge yg x msok akal kn?
     
  2. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    DAH ALERT.....PARTIMER CERDIK KOK IDAK KENA LAH DIA... ;D ;D ;D
     
  3. Catalina

    Catalina Marlin

    sy sendirik [nah kene tipu,bunyi kata,ada lagi mber dlm p.net nih kene tipu ngn isac solution..
     
  4. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    ??? ??? ???.....UPDATE ON 19 OGOS 2011 - 11.44 MALAM... ??? ??? ???
     
  5. jeri pc

    jeri pc Guest

    Re: SI PENIPU2 & SI PEMBOHONG 2 DI INTERNET.....???


    KENAPE BANYAK SANGAT PENIPU SEKARANG NI?
     
  6. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    taknak berusaha sendiri....jalan mudah cari duit keuntungan....jumpa belasah je org menipu ni
     
  7. bidan

    bidan "Mancen sampai Pensan"

    UItssssss... badan besaq tu pun nak pukui orang.... lariiii..
     
  8. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    cam mana tak banyak penipu sekarang ni, keja susah ,g=barang mahal ....
     
  9. Gerong

    Gerong greeekkkkkk---bunyi penn50sw

    terbuka lagi ker page ni?
     
  10. Gerong

    Gerong greeekkkkkk---bunyi penn50sw

    Bila baca kisah Syah Botanic ni saya mmg tergelak... saya salah sorang yg dia pernah gebang kow2 sebelum kawan2 di PN terkena..

    KIsahnya dia ingin ikut saya mancing di morib... mmg dia muncul menaiki iswara warna hijau (UK Spec).. malangnya sampai jeti bot b\pula rosak maka trip kensel laaa.... sembang2 di jeti dia bukak citer dia ada bot kayu 4 biji yg dia letak di Kuala selangor untuk mancing udang...kemduia bual2 panjang lagi dia cadang nak bisnes bot dan kedai pancing.

    Maka bermula kami berkawan dan saya dah macam penasihat dan partner pulak sebab dia janjian macam2.. hari 2 dia datangambil saya di rumah.. kami survey lot kedai, cari bot, cari product di AliBaba.com...mmg seronok.

    Saya bawa dia gi ke Extreme Anglers buat custom rod dan dia bayar deposit... kali kedua dia gi EA dia sap beli coke 1 kotak besar utk geng2 EA.. sampai kenny pun terkejut. Tapi rod tu sampai skrg tak ambil...

    Kemudian dia cakap ada beli sebuah bot nelayan di Langkawi sedang di upgrade untuk bot mancing dan diletakkan di sebuah resort milik "bapak angkat dia tu"...

    Bila dah dicanang pasal bot tu utk disewa dia mula buat hal, sms tak berjawab ,, call langsung tak ada... saya dah kena kencing dah ni...

    Antara gebang dia... anak dia pernah kena culik, ada miliki superbike , harley davidson, kereta besar2...biaanya dia datang jumpa saya bawa perdana V6 yg dah kuar asap putih tu.. cuma ada sekali kami lepak sampai subuh kul 6.30 pagi dia bawa mercedes lama...

    kemudiian citer wife dia buat bisnes kain tudung secara sambilan, citer umah dia terbakar di Jln ipoh...tunjuk pada saya cek gaji dari bapak dia mmg cek setengah juta.. tapi cek tendang la kot...

    mmg banyak temberang ia.. lastly agaknya dia tak boleh nak "makan" saya dia beralih ke P NEt dan saya tgk dia joinn trip Protokol ke Pualu Aur.. malangnya trip tu batal.. saya dah innfo pada protokol awal2...kemudian saya dengar dia nak buat trip geng2 P net ke New Zealand... saya cakap pada protokol jgn percaya nanti lu org duk kat KLIA sampai 3 hari dia tak datang....

    sebenarnya byk sangat dia temberang... tapi saya ikutkan jer rentak dia tu... akhirnya mmg kaki temberang hehehehehe....saya ada dengar kawan2 PN ada yg bagi pinjuam duit...


    kat mana nak cari dia?
     
  11. hansgrinch

    hansgrinch Marlin

    2 HARI LEPAS DAPAT EMAIL DARI NORSIAH AHAMAD EMAIL:amadnorsiah@yahoo.com nak beli perdana v^ yg saya iklankan dalam mudah...bila suruh call balik x nak dia ckp dia kt uK nk beli kereta tu semua melalui internet banking...mujur saya balik umah trus google email addres dia dapat trace lam lowyat forum...email n nama tu mmg top dari tahun lepas g...script n ayat semua sama..nak beli kereta la rumah la camera la...nasib baik saya x bg detail n acc no saya..klu x lesap perdana v6 saya...

    lepas nie pls alert klu dpt email dari NORSIAH AHMAD/amadnorsiah@yahoo.com
     
  12. rizal_p2

    rizal_p2 0134261004

    hahahahahahaah memang kaki kincing, dia kt wife dia pakai F430 puiiiiiiiii.....

    CC: Ikan_kambing
     
  13. Joe

    Joe Marlin

    Nasib baek trip ke New Zealand tak jadi, kalau tak naya beb....
     
  14. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Mcm dah betul Nor ni,kes dgn saya nak jual bangla dgn satu kes dia kopipes dari laman org jadi mcm barang dia,mmg org telefon dia ingat owner,tak silap ahli p.net terkena pasal tablet,aniaya betul,penipu ni mana nak lari atau tipu sampai bila,kaya pun tak lama
     

Share This Page