Seputaran di Tanjung Tualang..memori 2013....

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by ferd, Jan 8, 2014.

Tags: Add Tags
  1. ferd

    ferd Tenggiri

    Trip gila kentang ni dibuat bulan sepuluh lalu..3 orang budak x ketahuan hala ni meripit port yang pernah dimomokkan dengan PB yang banyak, dan sebuah lombong di tanah yang diusahakan oleh my kazen ini rupanya mempunyai stok rohu yang gila kentang banyak nya..saksikanlah.................


    [​IMG]
    [​IMG]
    spot pertama di port pertama...sebuah kampung di somewhere.....terdapat sebuah lombong dikuasai PB segantang...cendoi..tapi....hmm...kali ni kurang pulak yg hooked up..miss sesaje..

    [​IMG]
    lepas puas main di port pertama, cungggit terus ke tg tolang, lubuk dalam tanah kebun sepupu den..disinilah rohu cendoi menyerang sehingga kehabisan umpan dalam masa 2 jam..ohoiiii2..........

    [​IMG]
    senjata2 penumpas PB dan rohu...cap ayam...

    [​IMG]
    kabin 5 bintang tempat menginap dikala malam bulan mengambang...........

    [​IMG]
    buah mula....kecik2 dulu...

    [​IMG]
    dah datang tu...dah datang.....

    [​IMG]
    kendian baru datang bapak2...hahahahahahaaa....

    [​IMG]
    bersepah betul...tolong kemaskan sikit bang...huhuhuhuhuhahahahahaaa...

    [​IMG]
    haa....kan elok tersusun kalau cenggini....................

    [​IMG]
    sedang tekun dan sabar menanti renggutan....

    [​IMG]
    haa...sudah2..umpan dah abis..pesiang dan kemaskan dalam ais pack pulak ok.....

    [​IMG]
    selamat disimpan untuk perjalanan pulang yg jauh...........

    [​IMG]
    sedang mengejar boiling PB..tapi haram mandangnyer....

    [​IMG]
    kesenjaan sudah tiba..ikan dah mula lali nak tido...

    [​IMG]
    tidur dalam bilik atau kreta??hmm....bilik x dak kipas,keta ada ekon...

    [​IMG]
    set up unggun api, sebab sini x de letrik ok!!!!!!!!!!!!!......maka tamatlah hari pertama di tg tolang..maka akan bersambung esoknya di malim nawar le pulak....

    [​IMG]
    di malim nawar.oh ada entiti!!!!!!!big foot kah itu??oh tidak cuma ia nya adalah kawanku...OMG...

    [​IMG]
    port PB cendoi..namun tiada bukti bergambar kerana memasing sibuk mencendolkan diri dan juga kerana haba terik matahari yg membuatkan kamera tidak berfungsi....(ianya cuma alasan)

    Kemudian pada petang nya, dikala magrib kami pun bertolak pulang ke kediaman masing2...dengan kegumbiraan...

    [​IMG]
    hasil keseluruhan tolak yang disedekahkan tolak yang dibuat lauk BBQ dan tolak yang disedekah pada miau2....
    alhamdulillah........................................................

    tamat sudah trip kentang ini...sekian...............
     
  2. kudinz

    kudinz Marlin

    Terbaeekkk.. Rohu liar.. superbb..
     
  3. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    erkkkkkkkk.....tanjung tualang ke......hadoiyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....mane le port nye nih......tgk macam tau je.....isk.....papapon.....tahniah tuan ferd n da gengs.......bnyk rohunye tuh......sedapnye le kalo dibako cecah ayor asam.....huh.....kecor ayor liur nih......
     
  4. ferd

    ferd Tenggiri

    tq..rihu liar isi dia..pergh..maniss..........
     
  5. ferd

    ferd Tenggiri

    hehehehe...port lubuk somewhere...hehehehe...
     
  6. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Wahhhh... Tahniah tuan ferd dan rakan2.. Best lak haiiiiiii.. Rohu cendollll
     
  7. ferd

    ferd Tenggiri


    tq tuan..sib baik umpan abis..kat kedai x dak lak jual nya..kalau x satu lombong den sapu..ekekekeke
     
  8. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    somewhere ye.....somewhere ye....tunggu teman balik sane....teman abihkan rohu sane nnt....kekekkekekekekekekekkekekekekekekekeke....tg tualang tuh kampung teman.....tp lame dah x balik kesane....kekekekekkekekekekekekekekekekekekeke.....
     
  9. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Umpan ape tu tuan?
     
  10. kudinz

    kudinz Marlin

    nak ikot tuan shahzam.. sy murid baru belajar.. nanti tolong ajarkan ye.. :D
     
  11. ferd

    ferd Tenggiri

    x aci le sapu sume..tinggey le teman seko due yop...
     
  12. ferd

    ferd Tenggiri

    dedak aje nye pun yop...hehehe
     
  13. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Ingatkan ade resipi2 rahsia... Nak gak mencubanya hehehe
     
  14. ferd

    ferd Tenggiri

    tetapi......jeng3..ada jugek ramuan rahsianye tuan..ekekekekekeke.........
     
  15. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Hehehe taknak ke kongsi nye skit bang.. Kot2 mencangkop lak kat kolam bayar ke kan kan
     
  16. ferd

    ferd Tenggiri

    x de lah..umpan dedak biasa aje..dedak 929 + dedak pisang + power buka mulut..itu aje nye pun
     
  17. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Ooo ok gak tu.. Pestime dgr dedak pisang ni.. Leh try.. Tq tuan
     
  18. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    yeop....pasnih ce terai tambah setoberi pulak.....dulu nengok org kampong narek rohu 7-8 kat lombong kota bharu nun.....katenye pakei stoberi+dedak ayam kunin je.....tp kene tunggu lame + rasuah dedak 2 kelo katenye......teman nerai le juge.....dpt nengok rohu nye main makin dekat aje.....dah maghrib.....orang bang maghrib balek le.....xdan nak narek pom.....
     
  19. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Rohu cendol lah pikok laicikang lah bila ajak p kata ada hal lah bila sampai kata air tak cantik lah cuaca kurang cun lah rezeki lum lah ............... errrrrr bila mau ripit port boilinglah tuan shahzam yg encem ;D ;) ;D ;D ;D ;D ;D ;D

    Apapa pon Tahniah tuan ferd n geng !Kasi sapu aje ikan semua tu sebelum geng jaring pukat tuba datang nanti ;D ;) ;D
     
  20. batu satu

    batu satu Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"

    tahniah ferd!
    teman pon aritu try 3jam...
    dapat la mcm dalam gambo ni hehehe
     

    Attached Files:

    • rohu.jpg
      rohu.jpg
      File size:
      210.2 KB
      Views:
      24

Share This Page