SEPETANG DI KUALA BESUT

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by wawi, Feb 19, 2009.

Tags: Add Tags
  1. wawi

    wawi Marlin

    petang 18.2.09 sy telah diajak oleh rakan seperjuangan utk mengasting di kuala besut oleh kerana gian dan tangan meggigil sb lama tak kasting katanya...sy pun sb tak keja ptg itu telah mengonkan diri...





    [​IMG]
    setibanya ptg itu,benteng2 pemecah ombak tlhpun dipenuhi mat2 bottom




    [​IMG]
    mj(sikap merah)pertama dari sy berskala 900gram




    [​IMG]
    mj kedua dari sy...boleh tahan la...




    [​IMG]
    sory action skit ggt rod sebab ketaq lutut bru dpt lesen pertama sikap putih




    [​IMG]
    rakan sy dengan kerapu berskala 900gram




    [​IMG]
    mj baru menetas dari membe sy...mj ni telah ditelan hdp2 oleh beliau




    [​IMG]
    hasil mengasting pda petang itu...alhamdulillah...




    [​IMG]
    mj dan kerapu yang telah selamat di 3rasakan malam td...ERKKKK!!!!




    [​IMG]
    membe ni saya ajak balik pun buat tak reti je..susana ptg di kuala besut yg syadu..
    sekian laporan ringkas dari sy...
     
  2. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    sempoi dan menarik...
    geram tul tgk ikan2 tuh...
     
  3. fadil6606

    fadil6606 Bilis

    ni baru ketaq lutut...
     
  4. wawi

    wawi Marlin

    terima kasih bro ejoy...sok lusa membe cakap dia nak ajak p lagi tuh...tak puas hati katanya ;D
     
  5. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    best tol dapat gi tempat camtu...
    apa kan daya di tempat kami ni susah nak cari tempat camtu...
    kalau bayor punya banyak la...
    tgh ada fulus bleh la pergi time takde.. lap reel ngan rod jer la...
     
  6. bidan

    bidan "Mancen sampai Pensan"

    Tempat tu chanteeek tuh... cuba guna udang idup pulak... kena rajin buat ujian wawi...
     
  7. wawi

    wawi Marlin

    haha..turun cni la bro ejoy kita p casting sama2...cni bnyak tmpt benteng pemacah ombak umpanya tok bali(tapi kurang ikan dah ctu skrg ni kat org2 tempatan) dan kemasin tumpat..
     
  8. kunang_kunang

    kunang_kunang "ku masih tercari-cari......."

    tempat camtu, mcm kat pulau indah...
    xder sesaper yg penah try kat sana ker?
     
  9. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    jauh wooo.... bleh 2 hari 2 malam aku dok kt kolam dia punya duit minyak ngan toll.... hehe



    [​IMG]

    bang bidan... topi tu macam kenal jerk...
     
  10. wawi

    wawi Marlin

    udang hdp dah main bro bidan tp bnyak tetanda n ketuka ja...kerapu pun kadang2...tak tau la mungkin p tak kena time kot..
     
  11. wawi

    wawi Marlin

    tempat yang mcm pulau indah kat seberang tu pun ada benteng tp susah la nak g ctu sb kawasan jeti ke pulau perhentian...cbuk dgn bot

    *takpa la bro ejoy kalau ada kesempatan nanti kol ja wawi
     
  12. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

  13. santap

    santap Hidup Ibarat Roda

    bila kita nak p wawi?
    geram aku tengok ni. :mad: :mad:
     
  14. ismikayz

    ismikayz Marlin

    wah..tahniah..hasil casting yang menarik....kalaulah ade tempat mcmni kat lembah kelang kan best... ;D
    Balik Pekan pun taktau nak casting kat mana..dgr2 ade port siakap ngan MJ kat Pekan dan Kuantan...Wawi ko tau ke port kat sana?

    Haha..topi tu yang tak tahan.... ;D ;D ;D ;D
     
  15. bidan

    bidan "Mancen sampai Pensan"

    Yang budak kiri tuh.. kedukut... nak turun jenggo pun tak mo... Budak kanan tu pulak pinjam topi tak pulang... Pakcik yg dok tengah-tengah tu emsem...
    ;D tu tak dapat ikan tu... kalau dapat lagi emsem....

    p/s - Topi tu abg beli ketika beli Tica 1000 tu.. RM15.... he he he...
     
  16. santap

    santap Hidup Ibarat Roda

    mcm ni boleh la boria bong bidan.
     
  17. bidan

    bidan "Mancen sampai Pensan"

    Adeiiiii... kalau abg bidan yg emsem ni rasanya tak ada masalah.. suara abg merdu.. yg risornya wawi ngan potocol tu je... takut ujan je... jenuh pulak kita.. ni saat nak berjenggo dah kian hampir.. buatnya hujan masak kita... elok kita lupakan la boria tu... adeiiiiii...
     
  18. pancinglama

    pancinglama Administrator

    wawi, pasti dah tak ketaq lagi ;D memang menarik. lure apa yg hang guna. sy baru nak mencuba softplastic. tahun ni belum cuba lagi. bila air cantik ada je kerja lain. insyallah minggu ni baru nak mula. laut pun dah cantik sekarang ni.

    ismikayz, kat kuantan hang boleh cuba pelabuhan. nak cari kaki hang singgah kat anglers world. tanya kawan2/contact. sy tak pernah cuba pelabuhan jadi tak boleh nak comment. area nenasi tu pun menarik juga.
     
  19. wawi

    wawi Marlin

    adei!!!!!topi la boria la merdu x merdu la...adeiii!!!topi tu wawi bleh free ja masa beli mesin abu silver max tu...antara lure yang saya paling syok guna seperti halco warna oren ngan hitam belang merah.yang lain abu tormentor,seahawk dan rapala shad rap...yg paling killer ialah halco...

    *be bidan-ceq dulu juara nasyid kola nerang ooo...sapa kata sora ceq x merdu
     
  20. mudim

    mudim To be happy people... go fishing -Ganbatté-

    perghh... bro wawi masuk nasyid tuuu... apa nama group??

    apa pun laporan menarik, tempat menarik, ikan menarikkk... "omedeto"
     

Share This Page