SENARAI NAMA-NAMA PEMANCING PANTAI.

Discussion in 'Info pemancing' started by - Nodri Selama -, Feb 22, 2012.

  1. BuGie

    BuGie ............

    noted...tq sir..
     
  2. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    adehhh...ngapa la sampai sekarang teman tak beli2 set pancing pantai... ???
     
  3. BuGie

    BuGie ............

    tuan AS, beli la satu, bleh wat main sungai dengkil, guna batu ladung sauh...baru tak bawak dek arus sungai...
     
  4. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    mai ler singgah kedai SAHABAT PANCING.....a.k.a Pancing Tegar Enterprise.
    banyak peralatan yg berkaitan.......
     
  5. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Nak seribu daya..tak nak macam2 alasannya...beli jgn tak beli...gaji dah masuk apa lagi...belanja ler..tingkatkan ekonomi negara
     
  6. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    dah xde yg sudi bagi nama ke?
     
  7. keladi

    keladi Marlin

    Asal : Pahang(skrg keramat)
    Pengalaman :baru baru ni je
    Tempat yg selalu dikunjungi :tg harapan,pantai jeram dan klu blk kelantan pcb lah..
    Reel : dam quick surf
    Rod : seahawk surf 15'
    Main : 30lb biasa2 je
    Mata : belasah saje apa yg ade

    Jika Pancing.net mengadakan pertandingan adakah berminat untuk menyertainya : tgk juga klu free insyaallah..

    012-2400721

    sekian.
     
  8. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Sudi-sudikan lah...... ;D ;D ;D
     
  9. niezam82

    niezam82 Dimana ada air, Disitu ada IKAN!

    asal: lumut, perak (skrng seremban, n9)
    pengalaman: br anak bilis..(hehehe)
    tmpt port: sekitar lukut, pd, chuah, melaka, port klang, puchong dan lumut(time balik sana aje).
    reel: banax, pioneer and teca (br beli n pakai - murah aje tapi berkesan)
    rod: lemax red warrior 8' (skrng dah jadi 7' pasal patah ujung), sealand raja lombong 6.5', daiwa 9'-10' (dlm perancangan)
    kategori: belasah aje pe yg ada terutama laut. janji blh mkn n ada rezeki.
    pertandingan: insyaAllah tapi kene beritahu awal2.

    abg nodri selama.... area perak abg slalu port katne? marina island kat sebelah naval base abg dah test? blh bg detail tentang pertandingan tu?
    thanx...

    ah chong
    0197148481
     
  10. Moshi

    Moshi Marlin

    Asal : Ipoh (skrg duk seremban)
    Pengalaman : setahun jagung (br berjinak2 ;)
    Tempat yg selalu dikunjungi : PD marina, teluk pelanduk, sekitar PD and Lukut
    Reel : DAM
    Rod : pioneer 10'
    Main : 60lb spiderwire
    Mata : belasah saje apa yg ade

    Jika Pancing.net mengadakan pertandingan adakah berminat untuk menyertainya : tgk juga klu free insyaallah blh join

    013-6729459 (Azfar)

    sekian.
    terima kasih ;D
     
  11. k_rulez

    k_rulez Marlin

    Asal : Kelana Jaya (Petaling Jaya)
    Pengalaman :baru 2- 3 kali mancing
    Tempat yg selalu dikunjungi :tg harapan
    Reel : Ryobi Pro Skyer
    Rod : Sure Catch Prokat 12'
    Main : 40lb mono ajerr
    Mata : macam2 ada

    Jika Pancing.net mengadakan pertandingan adakah berminat untuk menyertainya : insyaallah... kalau kena dgn masa nya...
     
  12. yans

    yans KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers

    Asal :ipoh,perak
    Pengalaman :bolelah...guna pakai sendiri je..
    Tempat yg selalu dikunjungi :pd/lukut/lumut/hentam asal ade air laut.. ;D
    ikan/udang yg biasa Dihendap :pari/kerapu..ape yg ade hasil pemberian NYA....

    alatan yg digunakan :reel,size ladung,kail dan rod

    reel :abu garcia c7000/abu c4 Rod :daiwa surf/lemax
    Ladung :ikut keadaan..
    kail :semua jenis hentam.janji tajam n x berkarat,pilihan vmc/gamakatsu/cap ayam

    Jika Pancing.net mengadakan pertandingan,saya sure pollow kalau x de aral melintang..
    no tel saya ;0193542727/0123547522


    bile nak on nie
    hheee..sure ramai nak pollow...jom test PD dulu tuan tanah..hhee..
     
  13. yans

    yans KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers

    zam...dulu2 aku selalu ikut bapak aku p area pasir panjang..segari...boleh tahan...dulu lah..tengok org kampung situ mancin pari,macam sekadar nak cari lauk makan malam je..datang x sampai 2 jam lepak kena gulung...sreeettttttt....pas tuh..vrom..vrom..bawak naik moto balik..adoi......hhe..senang nyer dapat...hhee..aku tunggu semalaman x dapat ape pun.hhee.tapi..ketam banyak..he.pakai cucuk je...hhee
     
  14. niezam82

    niezam82 Dimana ada air, Disitu ada IKAN!

    segari mmg tmpt bez... member ada yg asal sana pun ckp mmg bez. tapi skrng tak tau la lagi pun tak pernah lagi jejakkan kaki ke sana untuk memancing. nak test ke? hehehe... dua ari lepas main kat lombong bt gajah belakang ngan ktmb bt gajah. Alhamdulillah memberangsangkan. g la test kat marina island.... nanti ada masa kita main bot kat lumut nak? dah lama tak test main bot kat sana. lagipun dah ramai pengusaha bot di kg aceh.
     
  15. daydeng

    daydeng nilai

    Asal :ipoh,perak
    Pengalaman :bolelah...guna pakai sendiri je..
    Tempat yg selalu dikunjungi :pd/lukut/lumut/hentam asal ade air laut..
    ikan/udang yg biasa Dihendap :pari/kerapu..ape yg ade hasil pemberian NYA....

    alatan yg digunakan :reel,size ladung,kail dan rod

    reel :abu garcia c7000/abu c4 Rod :daiwa surf/lemax
    Ladung :ikut keadaan..
    kail :semua jenis hentam.janji tajam n x berkarat,pilihan vmc/gamakatsu/cap ayam

    Jika Pancing.net mengadakan pertandingan,saya sure pollow kalau x de aral melintang..
    no tel saya ;0193542727/0123547522


    otai sekitar perairan port deksen..berminat menguna kan perkhimatan beliau hubungi no yang tertera di atas.. ;D ;D ;D ;D ;D
     
  16. niezam82

    niezam82 Dimana ada air, Disitu ada IKAN!

    i pollow...
     
  17. daydeng

    daydeng nilai

  18. Moshi

    Moshi Marlin

    i pollow ;D
    byk leh bljr ngn otai nie ;D
     
  19. niezam82

    niezam82 Dimana ada air, Disitu ada IKAN!

    haha... tau takpe... isnin aku takleh turun lak pasal aku ada majlis ari isnin ptg tu.. ble nak on lagi? aku dah g main kat lombong bt gajah. alhamdulillah memberangsangkan. dapat dalam 20 ekor lbh. paling besar pun ikan raja member aku dapat...
     
  20. Moshi

    Moshi Marlin

    den plan nk g kelong tp rmai yg xdpt cuti..
    den x kisah zam.. slasa rabu den free.. ko blek perak den lgsg x g mncing
    xdo geng la.. geng PD busy lak
     

Share This Page