Senarai Lubuk-Lubuk Pancing Yang Menyeramkan/Berpenunggu..

Discussion in 'Kisah Seram dlm hidup anda.' started by batu satu, Feb 28, 2012.

  1. fisher_crazy

    fisher_crazy Rezeki masing2...layan je!!


    :eek: :eek:
     
  2. jman

    jman Marlin

    Dan orang yang berimannnnnnnn ;D
     
  3. alim parang

    alim parang Siakap




    ha,, tu la pasal aku rasa lain macam bila melitas mcm ikan pari pun ader mcm burung pun ader..ader gak tanya kawan2 psal port tu..diaorg ckp port tu keras skit...tu la pesan org tua ni kena dgr..kan dah kena ..padan muka aku
     
  4. panda_bear

    panda_bear save gaza

    oh,kampung saya 2.masuk ikut hutan simpan 2 kn.
     
  5. kuchai

    kuchai Marlin

    salam teman pun ado satu pgalman..kejadian nie berlaku ketika teman mancing di sungai betul berhadapan kellie castle..dulu time teman dok kt smpang pulai teman rajin mancing kat sungai 2 kira kalo x do ot kt kilang memang teman jadi penunggu le kat sungai 2..blh dikatakan tiap2 petang trun.. nak jadi cerita ado satu petang teman turun time dh nak gelap@maghrib teman jelas dengar ado orang panggil nama teman nama nick teman nie ..Kuchai..kuchai..kuchai dlm 3 kali..betul2 dri arah jambatan lama 2..teman tinjau kot ado kwan2 nak brgurau ke..tpi sah mmg x do..lpas 2 buat x thu le..dkt Isyak juga bru balik hehhe... ;D ;D..lagi satu pgalaman teman ketika balik mancing dari lombong pecah pantai remis..mlm 2 teman baru je nak pejam mata teman terasa ado 3 ikut "bnda" mengeliling teman kt ats kepala,hujung kaki dgn sebelah tepi..jenuh gak teman menjerit bnda 2 hilang bila kakak teman datang tngok teman..teman tido kek ruang tamu..lepas 2 Alhamdulilah le xdo pe..teman ingat dia marh kat teman sebab teman ado buang air besar kat sana..tapi seingat teman, dh timbus elok2 hehehe..tkut dia mrh ke mana kita tahu kan hehehe.. ;D ;D
     
  6. Rex Silver

    Rex Silver 013-2343030

    menarik topik nie.....
    sy ada gak cerita2 seram nie berkait dgn sy ataupun dr sumber2 yg bleh dipercayai cuma x pandai nak karang2 ayat....
    failed bab karangan....
    kat tmpt sy kat endau/mersing bila time musim tengkujuh/ time tutup kuala mesti ade kes kematian.... tiap2 tahun mesti ade....
    ade sorang anggota bomba... dia nie mmg handal berenang.... time dia memancing udang naik sampan tetiba sampan dia terbalik,
    pastu kebetulan ade sorang kawan dia nmpak (kwn dia nie anggota bomba gak) kebetulan lalu naik motor kat tepi sg endau tu...
    dia nmpk member nie terkapai2 apelg dia pun terjun la nak tlg.... masa dia menyelam nak selamatkan kwn dia nie, dia nmpk ade lembaga tarik kaki kwn dia.... dia x dpt wat pape trus naik ke tebing..... keesokan baru arwah dijumpai....
    sy pun pnh terbalik kt tmpt yg sama.... port nie btul2 berhadapan dgn kubur.... tp alhamdulillah sy selamat walaupun kaki berbelit dgn tali sauh tp sy dpt lepaskan diri.... berenang ke tebing sambil dok termenung perati sampan yg dah terbalik.... udang byk plak dpt masa tu.... sejak kejadian tu trus x berani mancing naik sampan lg.... mancing dari jeti je....
    kes lain masa tutup kuala 6 org awak2 mati lemas kat kuala sg endau.... salah sorang mayat dah seharian x jumpa.... then tetiba dari jauh sy nmpak mcm buah kelapa hanyut.... tunjuk kat anggota bomba yg bertugas kt situ rupa2nya tu la mayat yg terakhir....
    kes lain masa mancing kt jeti belakang pasar endau.... memancing kat jeti nie mmg byk ikan terutama ikan duri n belukang mmg spesis wajib dpt kalau mancing kat sini tp mlm tu langsung x sentuh umpan.... puas tunggu sampai tgh mlm last2 member nmpk kelibat putih terbang....
    apelg bila dia ckp cmtu trus kteorg berkemas dan time nak angkat joran trus ade ikan sambar.... tarik nyer tarik rupanya ikan kakap merah besar.... rasa2 lg sedepa nak angkat ke jeti trus tali putus.... ralat gak coz putus dpn mata.... besar lak tu....
    kes lain mancing kat teluk sari endau.... kawasan tu byk pulau2 kecil.... time air surut bleh jln p kat pulau2 kwsn tu.... tp bila air pasang, kita akan terperangkap.... kat salah 1 pulau tu ade byk pokok bonsai cantik2....
    (kes nie x yah citer kot..... ngeri sgt)
     
  7. khairil007

    khairil007 jom2 mancing

    story la bro rex silver kes bonzai tu ::)
     
  8. fisher_crazy

    fisher_crazy Rezeki masing2...layan je!!

    betoi2
     
  9. jman

    jman Marlin

    Kes org terkapai-kapai lemas kat sungai ni pernah saya baca kat forum mancing juga. Di Pahang kalau tak silap. Ada org nampak dari atas jambatan seorang yg sedang terkapai-kapai lemas dalam sungai. Org yg melihat tu ternampak dari atas jambatan beberapa lembaga hitam sedang mengerumuni org yg sedang lemas tu. Entah macam mana kebetulan org yg nampak tu sedang membimbit daging yg dibeli dari pasar lantas melempar daging itu ke dalam sungai. Lembaga tu pun terus mengerumuni daging yg dilempar dan org yg terkapai-kapai itu berjaya berenang ke darat.
     
  10. rizal_p2

    rizal_p2 0134261004

    buaya ke???
     
  11. bird

    bird Patin Sg. Dengkil


    buaya darat kot... ;D
     
  12. jman

    jman Marlin

    tak pasti pulak apa bendanya. Tapi topik dlm forum tu sedang bincang perkara misteri. Benda ni memang suka daging agaknya. Sama halnya dgn sorang nelayan yg cerita kpd saya tentang pantang larang semasa ke laut. Katanya, membawa telur dan daging ayam boleh menyebabkan benda ni dtg kerana ingat nak jamu diaorang. Nelayan yg cerita ni mencari ikan di sekitar Jeram, selangor
     
  13. ferd

    ferd Tenggiri

    SAlam..

    bab crita dan lubuk misteri ni,kawan nak story satu port yg keras dulu..org gelar port ni lubuk said, lubuk ikan2 lampam mega dan lubuk ikan kap rumput. Mula2 jadi cerita ni bila ada geng pancing malam kat situ, nampak sekumpulan kerbau liar tak bertuan dtg melepak kat seberang sungai, sebab takut kan kerbau ni main air, si mamat tu pun menyuluh-nyuluh la lampu picitnya,konon2 nak halau kerbau tu..sekali dia suluh, nampak ada org tua duduk atas belakang kerbau tu..diorang pun apa lagi..blah trus dr situ..lps tu ramai yang kena mcm tu..tp skrg lubuk tu dah cerah, dah membangun dengan kandang lembu dah,hehehehe..kerbau pun dah x ada lg,sebab dah kena semelih... ;D

    lagi satu port puaka kat tempat kawan, lubuk batu @ tebing. Dulu port ni pun hebat gak dgn ikan baung, udang galah, lampam, dan memacam lagi..puaka kat lubuk ni jenis ganggu air, ada org kena usik, ramai je bebudak turun mandi malam2 kat situ, padahal ada sebijik ja rumah kat situ, tu pun rumah pak cik yg x ada sedara..mustahil la dia ada cucu ramai2...hehehe..ada yang kena usik batang balak tetiba ja jatuh dalam air,bila diushar, x ada pulak batang balak jatuh..kena lontar pasir, kena tegur dia main bisik2..sampai sekarang port ni semak,sebab ikan dah kurang jadi org dah jarang turun..
     
  14. apisv2

    apisv2 [facebook/apisv2] duk Melaka [whatapps 0199099432]

    seramm..port udang kat rompin ke?
     
  15. GENOSIDE

    GENOSIDE Biar gila manceng, jangan gila babeng

    Assalamualaikum...salam satu Malaysia

    Ingin berkongsi pengalaman yang kurang menyeramkan tapi bolehlah dibuat peringatan

    Baru jek berlaku (Januari 2013) ketika majlis ofis aku di salah satu resort kat pd. Malam selepas majlis makan malam tu kiteorang ade buat satu pertandingan memancing. Dek pertandingan suka2, ramai la yang join (aku kene jadi hakim...hampes). ade la strike gelama dengan anak tetanda besar tapak tangan. dalam tgk seronok mancing sambil pekena ayam bbq, ade sorang staf ofis aku ni strike la...pam nyer pam, dapat la sekor tetanda yang bersize 400-500gm..ramai la berkerumun nk tgk. dalam mase yang same aku terperasan la ade sorang senior staff aku ni tetibe blah dengan muke agak cuak. aku pon malas nak amik port pasal syok tgk dieorang mancing ni. sampai la kol 12, pertandingan tamat, sume balik bilik, tinggal aku dengan lagi sorang budak ofis ni sambung mancing (aku ni nak lepas gian...hehehe)...tetibe rod budak ni strike terbaek nyer (ikut dari pengalaman sejibik strike pari)...rod mmg lentok habis, drag memang kaw-kaw meraung. pam nyer pam...fight nyer fight tak naik...tetibe macam sangkut (kalau pari memang benam la tu)...tunggu la kiteorang...tunggu nyer tunggu, dekat 3 jam...tetibe kiteorang perasan dlm 20 meter sebelah kiteorang ade lagi sorang pemancing tengah perati jek kiteorang. tetibe dier dtg (dier dah perasan kiteorang sedar dier ade kot) bagi salam (naseb baek bagi salam) tanyer kiteorang mancing ape. kiteorang pon bercerita la

    brader tu senyum je dan terus pegang tali pancing kwn aku tu, dah terus masuk ke gigi air...sampai la air paras pinggang (kiteorang la cam orang bodoh pandang je ape brader tu buat). brader tu terus selukkan tangan dier dalam air..macam tarik something. pastu tali pancing terus kendur...kiteorang ingat brader tu dah dapat kasi lepas itu pari (yahuuuuu...pari)....tapi bila sampai kat kiteorang, punyer la terkedu bila brader tu tunjuk anak tetanda besar 3 jari, masih hidup lagi (arghhhh....kiteorang sudah kena!!!!). tak cakap banyak, lps ucap terima kasih...kiteorang trus blah. masuk2 bilik, bdk bilik dengan senior staff aku ni tgh layan daun...tak jadi tido..join skali. tetibe aku teringat kenape dier blah camtu jek tadi..aku pon tanyer la

    "Kenape En. K terus balik tadi?"
    Beliau sengih je...pastu jawab
    "Masa korang tengah berkerumun tadi, aku tgh tgk rod aku lentuk2..skali si mizan tanyer aku, ade ikan makan ke En. K? Aku jawab ye la pasal dier kat sebelah aku. Skali aku tengok la korang berkerumun tu...baru aku sedar yang tengah naikkkan ikan tu mizan, yg tengah terkial2 nak cabut mate kail tu mizan...abis tu sebelah aku sape?"

    Hahahaha..ghupernyer senior staff aku ni lagi awal dah kena. aku berdua jek 2nd round....adoi...hahahaha
     
  16. khairil007

    khairil007 jom2 mancing

    pergh...ni baru betul hantu mancing ;D
     
  17. feruss

    feruss fish...ingggg.....

    tak de lg ke pengalaman2 kawan2 semua..
     
  18. batu satu

    batu satu Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"

    lubuk batu yang dimaksudkan di malim nawar kan?
     

Share This Page