Senarai Lubuk-Lubuk Pancing Yang Menyeramkan/Berpenunggu..

Discussion in 'Kisah Seram dlm hidup anda.' started by batu satu, Feb 28, 2012.

  1. batu satu

    batu satu Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"

    Assalammualaikum...

    Tajuk thread kali n agak menyeramkan...tapi xpe...kepada sesiapa yg ade info leh la menyumbg idea hehehe ;D ;D ;D

    Dari segi lokasi,negeri...ye la..sebagai langkah berjage2..hehehe ;D ;D

    kadang2 org saje wat cerita port bnyk ikan ade hantu..walhal dia nak tibai sensorang hehehehe ;D ;D ;D


    sekian...jemput masuk yer.. ;D ;D ;D
     
  2. SeSuMpAHHijAU

    SeSuMpAHHijAU Marlin

    sea lion banyak oooo penunggu.. prennnnnnnngggggggggggggggg!!!!!!
    p/s : cara termudah nak follow thread nih..;D
     
  3. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Hari tu masa gi trip Sg Besar ada sorang ahli komplot kebetulan kerja Westport...
    masa sembang2 atas bot saya pun tanya la pasal port dekat WAP tu... ramai org kata keras... betul ke???
    beliau ketawa sbb beliau mmg selalu mancing kat situ, menurut beliau cerita2 seram pasal port tu diada-adakan supaya tak ramai org datang mancing, maklum la port byk ikan best...
    Taktau la betul ke tak sbb saya pun tak pernah try lagi port tuh...
     
  4. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    stick to the topic please... :eek:
     
  5. batu satu

    batu satu Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"

    tq tuan...hehehe

    kdg2 port ikan best2,org saje2 kasi tambah cerita seram hehehe.. ;D ;D ;D

    tapi....kdg2..........
     
  6. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Cuba kat Gunung Lang atau Kellie Castle Perak dari pukul 6 ptg sampai esok pagi,mmg ada harapan jumpa kalau betul2 hati kering,tak tipu punya ;D ;D
     
  7. jebon

    jebon Marlin

    lubuk tupah pon berpenunggu gak....


    prennggggggggggggg
     
  8. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    lubuk Atlantuya tu pun org kata keras jugak... :eek:
     
  9. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Mmg keras pasal batu byk ;D ;D
     
  10. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    no komen...hehe ;D
     
  11. adynoor.

    adynoor. juragan junior

    Nie nak cite sikit.lubuk udang galah.seram seriau pun ada.disebab kawan tengah mabuk bercinta.saya terpaksa teruskann trip memancing udang berseorangan..tiba di satu lubuk pokok nipah.terus tambat tali.lalu start la nak pasang tali perambut..tetiba kedegaran seprti lembu berdengus kuat.yang pelik nie jauh dari tebing..knp laa bunyik nie makin kuat.seriau jdi nye.tapi memang x tergamak nak tengok tepi sampan...nie sang bedal ke...hati x sedap terus bukak balik tali. Pindah kat sebelah nipah. X jauh dari lubuk tu.senyap laa pulak..ehh gi mane pulak lembu tadi yang berdegus kuat..hairan niee.
    Lokasi kejadian pokok nipah pertama. Sebelah kiri..kampung sepakat kuala selangor...
    ...pada yang pakar pasal sang bedal. Betul ke sang bedal boleh berdengus kuat.....
     
  12. lemanspring

    lemanspring Marlin

    lagi keras..lagi bagus...
     
  13. xpuyupuyu

    xpuyupuyu 0122266106

    Konpem buaya. Bunyi macam mendengus , kalau tak pun menderam macam harimau. Udang galah ni memang duduk bawah buaya.
     
  14. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    btul tu..kompem buaya..tu amaran la dia marh...xbg duk kt situ...mg wajar la blah time sang bedal bunyi camtu...tu klu tggu lagi....hehhehehe..sakit ler jwabnyer...tp kompem lubuk tu byk udang punyer....
     
  15. adynoor.

    adynoor. juragan junior

    yang pelik lagi ada laaa try repeat tempat sama,tapi x ada bunyik berdengus ...yang hairan pulak cam tahu tahu aje saya nie seorang diri aje..
    cite nie x ada laaa nak sampai kan kat kawan2 nanti trip udang galah yang saya minat nie x ada patner....laaaa pulak,,,,
     
  16. kusco

    kusco Marlin

    kwn pn nk kongsi 1 cerita, tp bkn terjadi pd diri kwn...

    ni pengalaman seorg rakan, kira2 7@8 thn lalu... memancing mlm di salah satu lubuk yg ada bersama sorg lg rakannya(sy xknl), area sg johor...

    beberapa jam memancen hasil amat mendukacitakan, sampai satu ketika dikatakan satu cahaya putih terang seakan2 ikan pari terbang di atas air

    melintas berhampiran tpt labuhan bot mereka... oleh kerana dua umat ni fhm, mereka diam2 n buat x reti shj, tidak lah mereka digangu cuma selepas

    cahaya itu hilang, pancing mereka x henti2 diragut ikan... hanya Allah Yang Maha Mengetahui segalanya

    klu kes mcm ni patut seram ke patut suka?
     
  17. gelamaserdang

    gelamaserdang Tenggiri

    Air Terjun Chamang Bentong... 1 kes,membe bukan kaki mancing,saje ikot g mncing same..Mase dia lepak khemah sensorang,kemah di goncang dengan kuat,cam lipas kudung dia lari ke bawah,dok lepak kat tempat kitaorang mancing... kes ke 2,membe yg seminggu lagi nak lansung kan pernikahan,hampir terkorban akibat tergelincir lemas,apabila terdengar suara bisikan misteri di telinganya,malam masa nak start treaking tuk panjat lubuk atas air terjun chamang,da nampak lembaga putih di trek treaking dari parking kete... Heehe,tapi sampai skang kitaorang masih jadi pemburu tengas chamang.. Dem semenyih pun penah kena,dalam sesi pemburuan baung,di lubuk pokok buloh..Sepupu yang baru nak lelapkan mata mengelabah bangun sebab bunyik dengusan yg kuat kat sebelah telinganya.. Ape lagi,kejut suma orang,pasang unggun api kat keliling tempat kitaorang tido..
     
  18. batu satu

    batu satu Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"


    idak ke seram? ;D
     
  19. jai peon

    jai peon Marlin

    Hurm... ada kes kat area banting... port popular di kalangan kaki pancing banting... Port tu digelar Batu Hampar... Port tu kat bwh bukit jugra, yg mana ada tokong dan kubur cine berdekatannya... suatu mlm ni, ada gang2 pancing ni melayan feeling kt situ... Orang memancing biasanya akan bawa bekalan makanan dan minuman... Tgh dok tunggu joran di sentap ikan , dia org pn ambil bekalan yg di bawa... dah hbis makan, nak minumlh pulak air mineral yg di beli di ekonsave... malangnya, air dalam botol mineral tu , semua dah kering.... ada 5 botol mineral. Tapi, semua xde isinya... yg peliknya, penutup botol tu masih belum dibuka lg..... tanpa berlengah dan menurut kata hati masing masing, mereka terus blah tanpa banyak kompromi.... hu3.. Lepas kes tu, 2 bulan port batu hampar x de yg layan....
     
  20. anat68

    anat68 Marlin

    nasib baik ...menda tu air mineral..jer... ;D ;D
     

Share This Page