Sapa2 pernah mancing kat chalet/kelong Kuala Muda, Kedah

Discussion in 'Perbincangan @ perancangan mengadakan pertandingan' started by mancasting75, Jan 11, 2011.

Tags: Add Tags
  1. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Aku dok dengaq cerita bab chalet terapung @ kelong kat area Kuala Muda, cuma tak tau dan tak pernah pegi lagi...kot2 ada yg pernah sampai, terutamanya geng2 belah utara yg selalu lepak kat sini...masa cuti awal muharram ritu ingat nak pi sana tapi dah fully book (org kedai pancing inform)....ada lain2 informasi drp kengkawan sekalian...
     
  2. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Rasa pernah baca post/report tang tempat tu tapi tak ingat mana, cuba bro rajin ckit cari dlm pnet ni banyak sangat info yg bagus ;)
     
  3. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    bro mancasting dok blah mana.... ::) ::)
     
  4. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Balik kampung di Junjong, Simpang Ampat
     
  5. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Dah jumpa geng satu negeri ... ;D ;) ;D
     
  6. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Ko plak area mana manba, jom pi jambatan PPinang, bro rizal pun kalu raya cina ada area sini leh join sekali...pastu gi main plabuk kat bukit tambun....
     
  7. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Terima Kasih bro man kerana sudi ajak saya gail sama !

    Tapi kalu saya mau p Pinang kena 4 jam drive wooo [ duk kat Kelang, Selangor ]
    Anak keje kat Kulim, setahun 2~3 kali p tengok dia tapi takde cuti panjang yg cukup utk p mancing area sana ... :'( :'(

    Raya Cina kena balik kampung : Teluk Intan
     
  8. ikanbilis

    ikanbilis Guest

    ala bang manba'..teluk intan..turun kedah..
    dah tk jauh mana tuh..heee
     
  9. mrfs1978

    mrfs1978 Marlin

    penah try mancing bermalam kat chalet terapung teluk bayu sg petani.....tgk detail kat gambar nie

    [​IMG]
     
  10. TPk

    TPk "kumpau itu indah"

    pening kpale bca.. huhux.. ??? :eek: ??? :eek:
     
  11. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Tuan mrfs1978, memang mantop...inilah yg aku cari2...no telepon chalet...tq so much nanti call dulu ada kosong leh mai dok sini raya cino...ayaq besaq first week Feb 2011...main kat situ okler leh bawak anak bini sama...kecuali deep sea terengganu area aku tak bawa...bahaya.
     
  12. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Bro manba_kk dok klang area mane? Aku kat Telok Panglima Garang, leh turun mancing sini...
     
  13. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Cik ikanbilis pun mleh turun mengey sama...nak pi jematan pun boleh...tak gitu bang awei...tapi bawak kawan ler...takut ader yg menggatal plak nanti...lari habih senangin jematan PP nanti...sebab meluat tengok. ;D :D ;)
     
  14. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Dah confirm aku pi chalet terapung tu 2/2/2011 check-in kul 3pm me & my family (5 org)...chalet lain ada kosong lagi sapa nak ikut...call Pak Ya 0164829309
     
  15. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    haaa...haaa...tima kasih bro mrfs....den pun samo gak takdo no. nak mancing...
     
  16. ewak

    ewak Arowana

  17. jerung_pulau

    jerung_pulau Bilis

    lusa saya nk p tmpt ni lah,
    first time sampai xtau lg cmne.......
     
  18. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Bawa udang hidup, lepas maghrib leh buat casting sekap putih...nak best lagi bawa pistol harpoon...buat tempak sekap timboi area tepi2 chalet tuh...aku pegi 2/2/2011 pesan udang hidup dgn pak ya tapi hampeh depa pi jala takdak udang so malam melayan duri ngan gelamer jer pakai pumpun, sotong dan udang pasar...banyak gak ler dapat dalam 3-4kg camtu...sekap putih main casting spoon ngan rapala pun dia tak layan nak kena layan macam sekap kolam...dgn pelampung atau takde...casting udang hidup...tapi malam tuh rod Ugly stick dgn mesin ABU 5000 kena rentap kuat tapi tak lekat...tak tau ler mendenyer sebab tak lekat....jgn b**ya sudah ler....memang ada b**ya area situ, so anak2 kecik jgn bagi main kat pelantar depan atau tepi chalet...bahaya.
     
  19. waccoinc

    waccoinc APA uSHAR2....~!

    gerun gla dengaq...b**** tu...aku nie susah skit..jenis nak p pancing..nnt heyret p semua ahli famili...p santai la katakan...uish seriau dengaq...tapi macam best ja racun yang disembur...
     
  20. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Best memang best...tempat tuh tak berapa dlm rasanyer dlm 30kaki jer tapi lepas kul 1am arus kuat giler tak leh nak mancing...pi tidoq lepas subuh dlm 6.30am leh mancing balik. Aku dok kat chalet gerong2 i.e. chalet mula2 sekali daripada jeti bot tuh kalau chalet ke dalam sikit susah nak mengai takut sangkut tali sauh chalet depan belakang...duri laut@ikan goh besaq2 lengan best gak ler....gelama 3-4 jari not bad at all...tapi dendam kat sekap putih masih ader...dia timboi tepi chalet at crusing speed...suluh pun tal larik...nampak sirip atas cam jaws pun ader...geram betullll...sapa2 pegi bawa pistol harpoon macam org dok guna tembak tengas ngan sebarau tuh....dekat mata harpoon ikat tangsi kasar...tembak jer tarikkk naik...nantiler ko sekap...
     

Share This Page