salam otai2 nk tnye ek,mesin banax mne y trbaek antra ini banax sx,sxe,sxc,vg ??

Discussion in 'Air Masin' started by king fighter, Oct 23, 2013.

  1. king fighter

    king fighter Bilis

    salam otai2,. nk tnye ckit nie,.. psal banax mne ye y trbaek antra banax sx, sxe, sxc, and vg,.?? klau blh nk tau harga skli,. hrap otai2 blh tlg.. thank :)
     
  2. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ;D
    sat lagi otai2 yg arif pasai jenama banax....kasi info ;D
     
  3. feruss

    feruss fish...ingggg.....

    model vg tak best la..model sx korea terbaek....ini pendapat saya...
     
  4. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    stakat ni saya guna stakat banax sx je.
    satu saiz 4000 dan lagi satu saiz 5000..buat layan pari..kedua2 reel dah merasa..ok je.
    yg saiz 5k tu lagi laa...sampai jahanam rod pe3 buat tarik pari..cincin bersepai sebab 40 minit layan..tapi reel still ok ;D
     
  5. quadice

    quadice ~if eye can kill, u already die ~

    banax yg org kata tahan sx5000 tu...warna biru kelabu....buatan korea yg tahan...
     
  6. feruss

    feruss fish...ingggg.....

    banax sx korea,limited bnyk sx china je,market sx korea 5000 dlm rm150..ini yg mmbr sya bli..x tau la klu tmpt tn forumer yg lain ada jual.
     
  7. perambut

    perambut 016-5206075

    Sy ada 2 bijik banax sx 5000 made in China. Memang puas hati. Jom layan banax sx nye penangan dulu
     

    Attached Files:

  8. quadice

    quadice ~if eye can kill, u already die ~

    tahniah....beso tu
     
  9. toman bunga

    toman bunga Marlin

    saya ade banax sebiji sx 2000 made in china harga rm105 jer beli kat tce tackle tapi mmg best
    kwn saya pakai banax sx 5000 ok jer naik siakap liar 6 kilo :eek: :eek:
    banax ni mmg sx ni mmg thn lasak.sedara saya tiap2 hari mancing kat laut jrng services tapi 3,4 tahun thn huhuh :D
     
  10. bocatsayong

    bocatsayong Bilis

    banax ni ok jer tapi awak pakai model sx je, sx3000 n sx5000se warna emas... x banyak kerenah walaupun orang kate ia berat tapi bagi awak ok je... setakat mancing area muara dan laut cetek... xde hal punye... lagi satu awak pakai banak triton untuk surfcast...
     
  11. Mr fisherman

    Mr fisherman Pelata

    banax extreme ni camana?????
     

    Attached Files:

  12. pancing69

    pancing69 Bilis

    Banax memang terbaik sbab binaan dalaman (gear) memang kuat. Saya memang pakai Banax 5000 utk laut dalam. Yg lain,1000,750si,800 utk sungai atau kuala
     
  13. feruss

    feruss fish...ingggg.....

    tengok member pakai banax gt,bearing luar pn bunyi tarek ikan pn kuat bunyi haha,service dh service dh still bunyi gak huhu... ???
     
  14. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    SX pon terbaekkkk juga tuan rumah hihi ;D ;D ;D
     
  15. tumpang mencelah tuan2..banax sx2000 sy tgk saiz besar betul..cukup x sx2000 ni utk kawasan pulau ketam atau perlu besar lagi.?
     
  16. mat edi

    mat edi Pelata

    tuan tanah...banax sx bg den mmg tahan xkesah la saiz brp pn sbb ni model lama...tp dia mmg kasar la..xlembut....yg penting tahan... ;D
     
  17. Baru beli sx2000 semalam kt tce..made in china..rm136 dpt free tangsi 25lbs 500m.. ;)
     
  18. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Akhirnyaaaaa..... ;D ;D ;D ;D
     

Share This Page