Redang Island

Discussion in 'Fly Fishing' started by jamal_GT, Aug 17, 2016.

  1. jamal_GT

    jamal_GT Pelata

    Kalau nak fly fishing tak paya la ke maldives. Redang island ada ikan banyak di tepi pantai aja.
    bila saya snorkel paras pinggang nampak ikan banyak. saya bawa "hand line" yang kechil. taruk
    kueh jemput jemput. terus kena ikan. ikan itu lari ke isteri saya dan menggigit jari isteri saya sampai
    berdarah jari nya. mukin tempat itu di larang memancing ,kalau tidak orang kampong da habis kan.
    kalau "catch n release" mereka benar kan? :)
     
  2. jamal_GT

    jamal_GT Pelata

    di sana bukan ikan corel tapi ikan biasa nampak di pasar.
     
  3. jamal_GT

    jamal_GT Pelata

    tapi hairan, jeti yang protected itu ada banyak ikan. denda RM500 setiap ikan kalau di pancing.
    di jeti Tioman, bila saya snorkel ikan nak gigit hidung saya. banyak ikan datang depan saya
    tapi jeti sebelah nya tak ada ikan.
     
  4. pancinglama

    pancinglama Administrator

    sebab protected la tak ada org mancing tuan. kalau tak, tak perlu le cari mabuk laut.

    open kepada kaki pancing pun tak boleh juga. sebab kawasan tu mmg ramai pengunjung. nanti membahayakan kepada pelancung lain pulak. itu la fahaman sy. jadi kesimpulannya, cari la tempat lain
     
  5. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Hahaha klu boleh mancing tak kiralah cnr ke apa dh penuh kaki pancing kat situ

    Tapi cnr pon kena caranya baru ikan d lepaskan tu boleh trus hidup gak

    Yg saya tau kawasan P Redang adalah tmn laut n takleh mancing, kecuali curi2 high
     
  6. jamal_GT

    jamal_GT Pelata

    you are right.
     

Share This Page