Re: Hasil dr Banting..1,6,7,8,11,12,13,18,26,27,31,34... temberang 82

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by yj09, Oct 3, 2011.

Tags: Add Tags
  1. yj09

    yj09 Marlin

    Salam... sementara ada masa terluang ni aku masukkan sedikit hasil2 pancing sementara jaga projek banting ni...
    sebab dah terselit post kat report sg dengkil.... dan sungai banting jugak sealiran dengna sungai dengkil.(sg langat)..

    kelengkapan :
    pancing biasa2 je....ayam brand pun takpe... rod lagi panjang lagi baik, aku mmg prepare 2-3 set untuk
    belasahan... letak kat kete je... mainline sebaiknya 30lbs atas... dan perambut 50-60...senang nak angkat..

    umpan terbaik :
    1. buah berembang - mmg diet ikan sini buah berembang masak
    2. macam sg dengkil...roti canai takmo garing
    3. buah lakum, roti peram campur perisa.. dll

    teknik :
    bottom umpan gantung.. batu bawah saiz 5-7 ikut air.. mata kail sekaki, batu 2 kaki..lagi panjang skala lagi baik..ikut panjang joran le.. mata saiz 3, lagi besar lagi baik terutama bila guna buah berembang..

    masa :
    susah nak cakap.. cuma ikut rekod peribadi air dah 3/4 surut dan air nak baru pasang..(ikut lokasi gak)
    air besar susah sebab banyak kayu balak lalu lalang.. dan byk jugak pulau2 hanyut..

    [​IMG]
    suasana sg banting... lokasi bekalang mcD, dekat dengan jambatan banting..

    [​IMG]
    port biasa aku..

    [​IMG]
    antara patin banting..

    [​IMG]
    jenggo banting.... tak jenggo pun..

    [​IMG]
    biasa layan solo... camni la.. maklum la tempat baru... geng tadak lagi..

    [​IMG]
    ambik gambar kat rumah je... masa tu tak bawak kamera... sekor sempat lagi
    tolak kat bangla shell banting.. dalam 3kg.. 8 ringgit je dia bagi hampeh punya bangla..

    [​IMG]
    penangan patin banting... masa nak angkat ikan pegang mainline powerpro 20lbs... tebing tinggi,,
    layan solo...takde sauk@gait ...ikan henjut dan sangkut kat kelingking.. adeh peritnya.. tu baru saiz
    5-6 kg... kalau besar lagi tinggal kuku le gamaknya...

    [​IMG]
    masa ni layan berdua.. pakai kamera hp...terpaksa guna lampu suluh...

    setakat ni dulu... sapo nak try jomle malawat banting.. hari2 kerja aku ada
    anytime boleh roger... tapi sabtu petang sampai ahad aku cabut tg karang....
    kecuali ada geng ajak atau takde urusan penting..den ado kat banting..
    hp : 013-2050615
    ikut jadual, projek abis bulan 2 taun depan... pastu tak tau den duduk port mana
    pulok...huhu
     
  2. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Re: Penghuni sungai Banting...

    perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....tu dia...........dah kuaq dah hasel banting......racunnnnnnnnnnnnnnn....racunnnnnnnnnnnnnn.....tahniah bro Yj09......marbeles nih......
     
  3. Re: Penghuni sungai Banting...

    waaahahhhhhh :eek: :eek: :eek: hasil mantap.


    Tahniah tuan yj09 ;D
     
  4. farid71

    farid71 Tenggiri

    Re: Penghuni sungai Banting...

    Tahniah....
    Hasil pun byk..... ;D
     
  5. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    Re: Penghuni sungai Banting...

    salam tuan...sudah ada berani kuar report....le...tahniahhhhhhhhhhhhhhh terbaik..........
     
  6. let

    let Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    percubaan untuk meracun lagi nampaknya disini..... ;D ;D ;D ;D ;D
    tahniah tuan yj... ;D
     
  7. yj09

    yj09 Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    yang ni antara hasil tasik banting baru.. selitan je..


    [​IMG]
    bawak anak2 gi tasik...sambil mancing...

    [​IMG]
    posing tepi tasik BB... basikal tu tinggal kenangan... kena rembat mala'un mana ntah... ilang kat tasik ni jugak..

    [​IMG]
    suasana tasik BB

    [​IMG]
    ikan bandaraya tasik BB... byk pulok dalam tasik ni...

    [​IMG]

    [​IMG]
    ikan tilapia.. banyak saiz bapak... tapi payah gile nak makan umpan...

    [​IMG]
    belida ... melambak belida kat sini... juara GP baru ni pun belida...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    patin tasik BB... jarang-jarang ada... sekali kene mmg kaw kaw... ni baru saiz
    9kg... sebelum 2-3 orang naik saiz 10-15kg....
     
  8. ray_mie

    ray_mie Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    salam.......

    tahniah yj....
    hasil mabeles, tak tahan tengok jenggo tu.....
    terliur nak mkn jenggo goreng kunyit.... ;D ;D ;D
     
  9. yj09

    yj09 Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    TQ tuan-tuan... saje tabur racun skit kat kengkawan.... jom kita komplot reramai....
     
  10. tarantino

    tarantino komplot nilai #69

    Re: Penghuni sungai Banting...

    mantops!!!!
     
  11. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Re: Penghuni sungai Banting...

    makin bnyk racun banting masuk nih............
     
  12. ray_mie

    ray_mie Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    port jenggo free tu zam..... ;D ;D ;D
     
  13. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Re: Penghuni sungai Banting...

    moh le kite.....hape ke tggu lg.....
     
  14. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    Re: Penghuni sungai Banting...

    banyaknya racunn.... ;D ;D siap dpt belida lagih...haih..asyik lesen selat je nih... :-\
     
  15. budakjiwang

    budakjiwang ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~

    Re: Penghuni sungai Banting...

    terbeliak teman negok nyer :eek: :eek: :eek:
     
  16. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    Re: Penghuni sungai Banting...

    hish...time aku dok banting tader plak gamak ripot cenggini...time da pindah keja klang neh besepah2 plak kan...[​IMG]
     
  17. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    Re: Penghuni sungai Banting...

    pandai korang mancing...
    byk dapat tu...
    tahniah...
     
  18. arol

    arol Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    wahhh..terbaikkkk...nak ikut r next trip..haha ;D ;D
     
  19. yj09

    yj09 Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    lor... duduk pernah duduk banting ke... den pun terpinga2 masa baru sampai banting.. tgk sungai cam teh..
    bila lepak meletup2 lak dalam air...

    meh geng pnet cari satu masa buat trip.... kalau ikut orang tempatan... mmg bersepah rekod2 diaorang
    saiz megatron... dan kalau duduk tepi sungai pun mmg gigil tangan...

    kalau nak turun sini aku cadangkan pegi port seberang mcD... kene layan offroad pastu menapak sikit.. jalan kaki 10-15min... kat situ luas sebab macam tanjung... buleh duduk ramai2.. tak kira air pasang
    ke surut ikan tetap ada...
     
  20. ahmadridzuan

    ahmadridzuan Marlin

    Re: Penghuni sungai Banting...

    marvelous tu bro.....lama dah tak layan patin ni
     

Share This Page