RAJA SIAKAP DI KOLAM DESA KEMUNING SESI PERTAMA.

Discussion in 'Perbincangan @ perancangan mengadakan pertandingan' started by klang gate, Nov 17, 2009.

Tags: Add Tags
  1. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    SALAM SEMUA, APAKATA SELEPAS PERTANDINGAN RAJA UDANG TU..... KITA BUAT PULA RAJA SIAKAP KAT KOLAM DESA KEMUNING SHAH ALAM...
    RAJA UDANG SESI KEEMPAT 5/11/2009, DAN RAJA SIAKAP PADA 6/11/2009 HARI AHAD SEBELAH PAGI......JAM 0900AM....... HINGGA JAM 12THG HARI
    PERTANDINGAN SELAMA TIGA JAM............NAK TURUN KELAUT DAH TAK DAPAT..... SESAKALI KITA MAIN KAT KOLAM LAH PULA.... OK TAK.
     
  2. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Saya sokong 200% bang..tapi tak tntu gak boleh jion ke tak?,,insyaalah boleh ;D
     
  3. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    Saya no prob, tgk ahlul lain dulu mcmmana sbb pg tuh ramai yg nk trun sg buah lak katanya.
     
  4. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    OK LA KITA TUNGGU AHLUL YG LAIN DULU..
     
  5. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    bole ke bgn pagi.....

    tuan KG sendiri tak penah join RAJA UDANG....

    kebiasaanya acara tamat 3 pagi...acara lepak tamat 4 pagi....

    pastu nak mancing sekap lak.....rsanya ramai yg mancen sambil pejam mata nanti....huhu
     
  6. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    Betul gak tuh....
    Nak buat pertandingan mesti kena ada hadiah, sumbangan amacam??
    apa kata kita bincang dan arrange dulu aturcaranya dan baru kita anjurkan.
    Tuan KG jadi tuan rumah merangkap penganjur.
    Adakan mcm Raja Udang kita tuh....
    Sediakan aturcara dan promo utk kwn2 kita.
    Kena la ada org yg membantu abg, saya jauh klu dekat saya boleh JION anjurkan..
    Amacam bernas x idea saya.
    Kita x bleh terburu-buru membuat pertandingan nih.....
    kalau kutip duit beli hadiah nnt ada SUARA2 SUMBANG mcm kes lepas.
    apa kata kita postpone dulu ke minggu2 akan dtg.
    Abg arrange dulu amacam???
     
  7. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    insaalah kali ini saya turun...
     
  8. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    hadiah ada tempat pertama, kedua dan ketiga , katogeri ikan terberat keseluhan saja......
    yuran pedaftaran rm 57 untuk tiga jam .....memancing.......umpan sendiri....
     
  9. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    Tarikh : 6 Disember 2009 (ahad)
    Masa Pertandingan : 9.00 pagi- 12.00 Tgh hari
    Tempat : kolam desa kemuning,bukit kemuning,shah alam selangor d/eshan..

    Yuran Penyertaan : RM 57.00

    Hadiah: Sumbangan daripada Ahli2 P.net/di alu alu kan......
    (Tiada kutipan untuk pembelian hadiah)

    Hadiah
    * Tangkapan ikan Keseluruhan Terberat (Berat Keseluruhan) - (Hadiah Utama)
    * Tangkapan ikan Keseluruhan Ke-2 Terberat (Berat Keseluruhan) - (Hadiah Kedua)
    * Tangkapan ikan Keseluruhan Ke-3 Terberat (Berat Keseluruhan) - (Hadiah Ketiga)
    * Tangkapan ikan Yang Paling Besar - (Hadiah Khas 1)
    * Tangkapan ikan Yang Paling Kecil - (Hadiah Khas 2)

    Kesemua hadiah diatas berupa barangan pancing sumbangan ahli2 pancing.net....
    sekiranya ada ahli yang ingin menyumbangkan hadiah lagi, boleh menghubungi saya...
    Sekian terima kasih.

    Syarat2 Pertandingan

    1. Tangkap menggunakan selain daripada Joran tidak dibenarkan.
    2. Matakail 'single hook'...
    3. Tempat duduk bebas
    4. Penggunaan Joran adalah bebas.
    5. Penggunaan pelampung dilarang sama sekali.mata tiga,tanguk,jala.dan yg sekutu dgn nya.
    6. Pemenang dikira daripada jumlah tangkapan terberat (keseluruhan)
    3 pemenang akan diambil dan Pemenang Kategori ikan Terbesar
    (Keseluruhan 5 hadiah)
    1. Keseluruhan ikan Terberat
    2. Keseluruhan ikan Kedua Terberat
    3. Keseluruhan ikan Ketiga Terberat
    4. ikan Terbesar
    5. ikan Terkecil

    7. Segala keputusan juri pada pertandingan tersebut adalah muktamad dan sebarang surat menyurat
    tidak akan dilayan.
     
  10. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    ok..ok...setuku.. ;D
     
  11. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    jat boleh minta tolong sikit tak...
     
  12. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    apa kah nak tukar time ke boleh lah kita runding kan bersama...
     
  13. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    ok..ok..boleh...sementara tu saya cuba survey kolam dulu ptg ni...tanya tokei kolam mengenai kapasiti pemancing dan syarat2 nya..kalau ada info tambahan saya akan maklumkan kat sini.. ;)
     
  14. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    Tuan KG...bukan saya nak membantah... 4hb tu kita buat Raja udang... dan kita dah minta
    sponsor hadiah daripada geng2 kita... 6hb tuan pula nak buat pertandingan dan meminta
    sponsor daripada geng2 kita juga... Takut berat sikit ler tuan... Lagi satu yuran Raja Udang
    kita dah kenakan sebanyak RM 50.00 pada 5hb tu... 6hb pula tuan buka pertandingan untuk
    siakap dan Yuran dikenakan sebanya RM57.00... Bagi saya itu bermasalah sedikit bagi
    geng2 poket kecik seperti saya.... Nanti kalau geng2 kita tak masuk tuan kata taknak support
    pula..

    Program yang tuan cadangkan ini memang bagus dan niat murni tuan pun bagus...
    Menyatukan forumer p.net dengan acara tuan itu... Tetapi tidak kena dengan waktunya
    sahaja tuan... Tetapi kalau tuan nak teruskan juga program ini, tiada masalah...
    Cadangan saya tuan tunda sedikit tarikh tu... Dan kalau nak buat acara memancing suka2
    itu takde masalah... Sesiapa yang berminat sila teruskan...

    Harap Maklum....
     
  15. kudinz

    kudinz Marlin

    sy sokong apa yg bro ejoy katakan tuh.. kalau nk buat program kena tgk tarikh program org lain.. kalau kita buat then xdpt sambutan

    nanti ade org kecik hati.. benda mcm nih patut kita elak.. harap tuan KG faham situasi ini..
     
  16. airpool

    airpool Tenggiri

    garang la abg ejoy... ;D ;D ;D
     
  17. ismikayz

    ismikayz Marlin

    bukan garang...berhemah...layak beno jadi moderator....sok2 jadi wakil rakyat dia ni....huhuhu
     
  18. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    apa keputusan skang ni....?

    tuan KG..sila cadangkan tarikh yang baru...

    tetapi sebelum itu...

    sila pastikan yg anda telah berurusan dgn tuan punya kolam....

    jgn main syok sendiri je nanti.....
     
  19. klang gate

    klang gate Pengail Veteran

    ok bro nanti saya akan cuba uruskan dgn tuan punya kolam tu.....
    dan saya juga nak minta pendapat dari semua pehak lah....
    yang boleh membuatkan kita semua bergembira .........
    dan berterima kasih pada bro ejoy kerana mengigatkan saya tu....
     
  20. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    biasanya..sebelum kita set up satu gath atau game...

    make sure utk deal dulu dgn owner tempat tu...

    tak lah men terjah je.....kono halau nanti..buek malu yo..

    dapek kan detail harga....kot2 boleh diskaun...

    tnya dia...bole ke pajak satu kolam...berapa min. pax utk memajak satu kolam..

    camne ngan umpan....bole ke masuk sekali ngan harga pendaftaran...

    syarat2 kolam tu....jenis umpan, cara pancingan, mata kail..

    mcm2 lg la yg berkaitan dgn penganjuran pertandingan...

    tuan KG kan berpengalaman dlm bidang nie...
     

Share This Page