Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????

Discussion in 'Info pemancing' started by Bondiana, Mar 27, 2009.

  1. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    ???
    Halo broooo.... sume ...
    sapa ada port baik kat taiping & seberang perai....
     
  2. fadzil

    fadzil Siakap

    salam.
    bro.. ko nak mancing air tawar ke air masin
     
  3. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    dua2 pun boleh bro....... ada port baik ke???
     
  4. fadzil

    fadzil Siakap

    nko pm aku no fon... nanti aku kol.. aku jarang online.. tq
     
  5. PB

    PB Tenggiri

    tepeng kalu nak casting toman bleh g kolam bkt merah...tapi kena masuk dalam kampung sikit...tapi toman nyer ramah...skang nih air tengah cantik ntok casting toman bukit merah....kalu nak casting sekap plak bleh la try g ker kola sepetang....casting land base...kalu nasib baik MJ dan bulan pon ada...port tu pon dalam kampung orang...
     
  6. mr_chubab

    mr_chubab Bilis

    just nk tanye..
    kat taman tasik tepeng or caravan park (on the g burmese pool)
    tue xleh mancing ker??
    dh lame sy usha..hahahhaha
     
  7. Joe

    Joe Marlin

    Kat Taman Tasik Taiping tak buleh mancen, karang kena tangkap sama penguatkuasa MPT karang..Kat Burmese pool buleh mancen tapi kat sana tempat orang mandi manda.. ;)
     
  8. speedrider

    speedrider Marlin

    Bnag, nanti jom kita try Titi Karen Kuala Prai?
     
  9. PB

    PB Tenggiri

    just kalo bro btol2 berani boleh try kat taman tasik tepeng...
    rekod tangkapan kat situ toman 8kg..
    kaloi 4kg lebih...
    tapi kena kalu org luar senang sikit kalu kantoi nak kelentong...
    ckp je bro org luar x tau kat situ x leh mancing...
    pas tu bungkus la...
    tapi skang sy tgk dah ramai yang makin berani mancing kat situ...
    kalu bro naik bot itik tuh...
    dinasihatkan jgn le celup2 tgn ker atau bg anak main air...
    sbb toman kat situ memang x takut ngan org...
    siap timbul amik udara tepi bot lagi...
     
  10. Joe

    Joe Marlin

    hahahahaha...ye ke jangan celup2...esei dulu siap mandi manda lagi dalam tasik tu dengan kawan2...hahahahaha nasib baik toman tu tak ngap sayot...
     
  11. PB

    PB Tenggiri

    uish igt bangla jer dok mandi kat situ... ;D ;D ;D ;D
     
  12. Joe

    Joe Marlin

    hahahahahaha.....mampuihh...berani bangla tu...Aku dulu2 rajin main kayak kat tasik tu...tu yang buleh berenang renang tu...
     
  13. harriemaulana

    harriemaulana Ipoh 016.555.5979 010.546.5979

    Yekerr kalo memfly ok takkk tempat tuhh?
     
  14. Joe

    Joe Marlin

    Buleh...sangat sesuai untuk mem"fly" dan cantek pemandangannye.... ;) Doktor kata "at your own risk" hahahaha
     
  15. PB

    PB Tenggiri

    fly boleh bro...
    tapi mcm saya kata la kalu kantoi pandai ler ayat...


    p/s : PB, toman, sebarau, kaloi, lampam, keli, koi jepun anatara spesis yang ada...
     
  16. harriemaulana

    harriemaulana Ipoh 016.555.5979 010.546.5979

    Hehehe bukan tak tau risikonyerr saja nak test power jerr ;D
     
  17. fadzil

    fadzil Siakap

    ai...
    semua dah senyap..? ???
     
  18. PB

    PB Tenggiri

    ntah tuan tanah pon dah hilang....
    huhuhuhuhu...

    toman oh toman...
    ujung bulan sblas nih kena repeat balik...
     
  19. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    Dgr crita area lombong kt kmpung Jana sambungan ada port toman tul ker????

    Kat Sbrg Prai mana ada kolam siakap hah???
     
  20. PB

    PB Tenggiri

    x tau plak situ da lombong?
    kalu seberang prai terus g bedong ler bro...
    bayar RM30 dari pagi sampai petang....
    mancing sampai lebam... ;D
    hehehehehe
     

Share This Page