Port haruan / toman area Alor Setar

Discussion in 'Air Tawar' started by kirimaru99, Jan 19, 2014.

  1. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Salam wrga P.net . Nk tnya sikit untuk caster2 area alor setar. Kt mna port toman/haruan paling best ? Limbong kapal okay dak ?
     
  2. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Hahahaha kalu kasi tau portnya mau esok terus kena tuba wei

    Maaf tuan kirimaru saya duk Selangor tak dpt nak tolong kamu ;)
     
  3. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    wau, aku tak tahu pulak haruan dan toman ni dok kat air masin ;D ;D ;D ;D
    (tuan tanah, silap tempat ni, sepatutnya kt air tawar)
     
  4. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Hehehe. Tengah ketagih casting toman/haruan. Tau tk kt mna port paling best ? Hehe ;D ;D
     
  5. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Dulu aku masa sekolah menengah duduk kt alor setar
    kadang2 main casting kt belakang market seberang perak
    toman boleh tahan dlm 2-3kg sekor pakai rapala red head 7cm (jenis apa aku xingat)
    tapi ramai main ikan bulan kt situ pakai ikan seluang pun boleh strike toman tapi kompom putus.
    skrg ni entahla ada lagi ke x
     
  6. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Ooo. Yg tu area limbong kapal jugak. Haritu ada tengok pak cik tu dapat toman besar la jugak. Tp tk ingat dia pakai umpan apa. Popper okay tak ?
     
  7. ras

    ras ras@pancing.net

    dgr cite..kedah dah ada PB..betol ke tuan??
    *tumpang lalu ;D ;D
     
  8. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Yaya. Saya pon ada dengar. Tp tk psti area mana. Hihi. Penah mengail kt kedah ka ? ;D ;D ;D
     
  9. ras

    ras ras@pancing.net

    x pernah tuan..org melaka..p ada kawan yang sama belajar kat sini org kedah...dia kata sana byk pb..layan guna udang je
     
  10. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Ooo. Kalau nk melancong kedah. Boleh la try kt situ. Ikan pon best2 gak. :)
     
  11. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Kompom cerita pikok tuan ras tu BETUL ! ;)
     
  12. Deqmat

    Deqmat Tenggiri

    Area alor merah dulu banyak haruan
     
  13. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    pernah aku tengok diorg pakai umpan ikan selat utk toman.
     
  14. Deqmat

    Deqmat Tenggiri

    Selat mmg favourite toman kat situ....tapi casting top water lg syok pak syed...bole tgk dgn ganaznya toman hentam gewang....meletup ats air
     
  15. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Yaya. Top water terbaik. Pkai jump frog plak kan. Bummmmm. Kena hentam
     
  16. Deqmat

    Deqmat Tenggiri

    Yg syoknya tunggu dia timbul....cepat2 casting....kalau bole kasi jatuh atas kepala....mmg cukup pantang....toman spesis yg xbole dicabar....
     
  17. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Kihkihkih. Satu lagi pakai popper. Buad bising. Memang kena kejar laa. Hhaha
     
  18. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Untung kamu ada port toman tak sekolah, kalu kat Selangor banyak yg dah masuk U takmo layan apa jua gewang wei ;D
     
  19. kirimaru99

    kirimaru99 Pelata

    Sini pon ada yg skolah jugak. Kalau skolah cuti. Dapat la ikan. Kalau hari skolah. Haihhh, sekor pon tk layan
     
  20. Deqmat

    Deqmat Tenggiri

    Toman kat selangor ada degree tp Abam mamba ada master....
     

Share This Page