port haruan area kajang

Discussion in 'Air Tawar' started by amin_kajang, Nov 12, 2010.

  1. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Tapi jrg betul org mancing sambil buru ayam,ni 1st time den dongar,kalau mancing ikan sambil mancing awek tu den dah biaso ;D :D
     
  2. QUEK

    QUEK manceng jgn x mancen'''

    hahaha
    manceng eden x berani la
    tp kalo dtg nyerah x tau la pula
    laku lg aku nie
    hehehe
     
  3. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    Misteri Nusantara....
    memang tak dapat dilupakan...
     
  4. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    betulke ni nak tahu...
    dengar takkan seram tapi alami ni x dapat lupa...
     
  5. amin_kajang

    amin_kajang Bilis

    ermm citer la ....tasik tue bukan ader kedai makan ker area situ kan..aku pernah lalu n nampak ader org

    mancing.....dgr smpai ader org menjaring lagi kat situ....
     
  6. QUEK

    QUEK manceng jgn x mancen'''

    mcm bes cerita tu
    teruskan la story tu
    nak tahu gak
     
  7. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    Suatu petang,saya dgn seorang rakan sekerja pi mancing tasik tu...
    Teknik pancingan kitaorang kat situ ialah,rasuah dedak,sembat dgn mata 3..
    Talapia saiz sekilo,tongsan besar2 (rekod sembat member 12kg),haruan pernah saya
    sendiri casting (rekod saiz sekilo lebih camtula) dan rekod terbesar ialah keli afrika
    (15kg)semua ikan tersebut saya tak makan tapi berjaya dijual dgn jayanya pada indon
    kontarak bina masjid penjara masa tu....okay sambung balik cerita td...
    dalam lebih kurang kul 6.30 ptg camtu,swaktu mancing tu tetiba hujan renyai...
    saya dah ajak member ni balik tp dia x nak balik lg. Masih syok melayan tilapia...
    Demi kawan sayapun menunggula jugak...dalam hujan renyai2 tu tetiba kitaorang
    sama2 nampak sesuatu meluru ke arah kami dari dalam air.penglihatan kurang jelas
    sebab air hujan masuk mata.sekali nampak macam manusia yg berjalan atas air.
    sekali lg nampak air bergolak umpama ombak seperti org berenang ke arah kami...
    tanpa berfikir panjang,kami lari ke motor yg di pakir dan terus balik,hanya ikan je
    yg kami tinggalkan,lain2 semua dapat kami ambik...
    Lepas kejadian tu saya x mancing lg tasik tu sehinggalah sekarang..... ???
     
  8. amin_kajang

    amin_kajang Bilis

    wauu klu mcm tue...cancel la nak gie...hehehehehe
     
  9. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    Pegi tu x salah bang...
    Tapi kalau memancing biarla kita sentisa beringat...
    Lgpun time hujan renyai senja memang waktu 'dia' berjalan...
     
  10. QUEK

    QUEK manceng jgn x mancen'''

    wow
    nak suai kenal kot
    ner la tau kan
    hehe
     
  11. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    lebih kurang camtula...
     
  12. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Tasik mana plak dah :eek: ???
     
  13. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    [quote author=abu_melayu link=topic=14267.msg459596#msg459596 date=1289915409]
    Tasik mana plak dah :eek: ???
    [/quote]

    mane lagi yop..tasik sungai chua tuuu la....
     
  14. QUEK

    QUEK manceng jgn x mancen'''

    ADOYAI
    ADA LG LA AREA TEPI JPJ TIMBANG SEMENYIH NIE SAMPAI KE BELAKANG RAMAI ADA MEMBER MASUK MINGGU LEPAS LEH TAHAN GAK HASILNYA...
    TAPI KENA GERAK IKOT KEBUN GETAH LA...
    CASTING2 1 JAM X DA SAMBUT DIA PANCANG PAKAI KAYU TINGGALKAN N PASTU GERAK CATSING TEMPAT LAIN PULA...
    BALIK PUNYA TIME DIA SINGGAH SEMUA TEMPAT YG DIA PASANG PARKING UMPAN...
    AREA ULU BERANANG PUN BYK TEMPAT GAK YG LAMA TAK KENA TERJAH
    ORG2 KG DAN BUDAK2 AREA SANA DAH KURANG CARI HARUAN
     
  15. amin_kajang

    amin_kajang Bilis

    aku tak ader geng ler...member lain semua tak minat pancing...tue yg tak best tuee....

    klu ader geng memang aku gi semua tmpt cari port baru.....
     
  16. gila toman

    gila toman msih bru lg lam pancing2 nie..

    nnt kalu2 free kasi roger la bro lau nk terjah tmpt bru..
     
  17. amin_kajang

    amin_kajang Bilis

    boleh jer..tp klu ko nak gi port baru pun ko roger la aku ....

    klu sorang² nie bahaya hehehehehe....
     
  18. mzaini86

    mzaini86 012-6294131


    Kalau nak join leh tak...saya duk semenyih..main ruan kat kesuma lake or ladang kelapa sawit..
     
  19. amin_kajang

    amin_kajang Bilis

    blh jer...aku sabtu ahad free....

    aku pun tgh cari kaki gak nie.....
     
  20. mzaini86

    mzaini86 012-6294131


    elok la tuh..sabtu ahad ni nak pi mana???
     

Share This Page