port di tanjung tuan port dickson

Discussion in 'Air Masin' started by kail_berhantu, Mar 27, 2014.

  1. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    pak syed tarak hasil ke ;D
     
  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Kami kumpau :p :p :p
    kawan lg best, strike xsempat nk balas terus tali putus !!!
    Air jernih tapi ikan todak pun tarak!!!!
     
  3. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    alu-2 kut....bila lak nak repeat.... ;D
     
  4. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Dikala ribut ni sesuai berposing dgn alu-alu
    (tuan gero, biarlah rahsia ;D ;D ;D)
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: Nov 19, 2017
  5. ASWAD

    ASWAD 012-9218472 / aswadkbs@gmail.com

    peehhh...kasar tu tuan syed...biler la leh mancin nie... :'(
     
  6. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    rehat jap, penat jgk jigging kt sini.
    Entahla bila lg boleh pergi,
    klu nk join, esok ptg jigging kt teluk batik. 8) 8)

    Tuan Gero
    yg ni kot dok slalu putuskan tali haritu
     
  7. Thylord

    Thylord BabyBelida

    Tuan Syed,

    kalau treking 30minit tu, hutan area tu tebal takkk, jln dia banyak bersimpang2 takk
     
  8. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Treking mula2 naik bukit jalan bertar sampai ke rumah api, penat jgk wo
    Lepas tu naik tangga, dan lalu sebelah kiri tu dh buat lutut krem
    Kemudian turun bukit bertangga pulak, curam boleh tahan sampaila jumpa port tu.
    Terus semangat nk jigging sampai lupa sakit kaki!!!!
     
  9. lats840

    lats840 Siakap

    bila pak syed nk bukak class jigging lg kat tg tuan??
    igt nak join la..
    hehe..

    ;D ;D ;D
     
  10. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Hari ahad ni air cantik tapi xleh nk buat komplot ke situ
    sbb kena jaga anak kt rumah :'( :'( :'(
    Lagipun reel dan rod daiwa casjig tengah repair, dah xde set lain dh kt rumah

    Klu tuan nk pergi jugak disarankan bawak sorang member, jgn pergi sorang2.
    Arah jalan mcm yg ditunjukkan, kompom xsesat.
    Boleh belajar sendiri cara jig (buat style casting biasa je, cuma lajukan sedikit karauan je)
     
  11. khairull

    khairull Pelata

    klu tuan syed busy..
    buat trip jigging kat marina la..leh join jugak..hehehe
     
  12. lats840

    lats840 Siakap


    ahad ni kje la pulok..
    tkpe2, nnti ade mse bleh gi berguru dgn pak syed...
    bukan jauh pun, setakat rantau dgn pd tu..
    hehe...
     
  13. raffaellss

    raffaellss Bilis

    next trip nak ikut tuan2...nk blaja casting :-X
     
  14. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    skrg ni susah la
    rumah sy jauh sikit, main casting haruan area rumah je
    tu pun dh ranap dgn mesin pengorek :'( :'(
    Lepas raya ni kita try arrange, kot2 ada masa.
     
  15. azharun

    azharun Bilis

    ada sesiapa boleh bawa utk jigging or casting area tanjung tuan ni?
    teringin tapi xde member nak join...

    saya berada di PD pada 5/9/2015.

    jom la try area sini.

    yun 0176244269
     
  16. eizam

    eizam Marlin

    salam tuan tanah..

    zam dah dok putrajaya...
    tgk cerita sini..menarik..

    nak join walaupun x reti jig men jig nie...

    port ruan??..nk join boleh tak sifu Tn Pak syed..

    +66848497200 (whatapps)

    012-6442884 (Call)
     
  17. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    rindu gak pot ni ....walaupun kumpau hehe ;D
     
  18. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Kena boating je kaedah yang paling berkesan
    Sbb ada jurang kt depan tanjung tuan tu.
    Kena set tarikh sesuai buat jigging area situ
     
  19. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Port ruan dh kena belasah dgn kapal korek, air pun dh berkurangan.
    Ada satu port ruan lagi tp dh lama xpi terjah situ.
     
  20. eizam

    eizam Marlin

    boleh kotttt...
     

Share This Page