port di tanjung tuan port dickson

Discussion in 'Air Masin' started by kail_berhantu, Mar 27, 2014.

  1. yaaaaa...tora datang lagiii..kali ini dngn nk brtanya mengenai port memancing di tanjung tuan(blue lagoon)
    minta maaf kalau sy trsalah. harap betulkan..

    ada otai2 sudi membantu..
    soalan saya..

    *masih boleh mancing ke dkt sini?
    *spesis ikan ape yg layan?
    *gewang spesis ape nk guna
     

    Attached Files:

  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    berkaitan dengan gambar tu wujud beberapa soalan
    1. Gambar tu ambik dari internet ke atau snap sendiri?
    2. Port dlm gambar tu kena masuk ikut mana? (detailkan laluan ke pantai)
    3. Port tu memang sunyi ke? (sbb xde sape dlm gambar tu)
    4. Jernih bertul air dia (dlm gambar), betul ke?
    5. Ikan apa selalu kt port ni?
    6. Dalam tak port tu?
    7. Ramai x orang mandi manda kt port ni? (kalau ramai susah nak mancing beb)

    Ada lagi sebenarnya tapi dah lupa pulak nk tanya apa.
    Soklan akan menyusul lagi
     
  3. nyamok

    nyamok Siakap

    cantik tol pantai tuhhh.. biru lak tuh.. tp apasal mcm xde org je..
     
  4. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

  5. hihi...minta maaf ye..ikan bilis ni akn beringat lg nnti..
    tp alang2 moh nk jwb soalan

    a) tq puji gambo. sy kaki photo. gamba tu trip sy dulu ke sana saja nk main long exposure
    b)tmpt org mmg x bnyk sbb kena hike dlm 40 min masuk hutan ntuk ke sana yg ad pon kdg2 dak2 tentera
    c)air mmg jernih tu yg excited nk mancing tu
    d)spesis ikan dari theead yg abg kopytiam bg menyatakan ad baby gt,kerapu,siakap?,alu2,buaya air masin..tp depa dkt bot..sy kalo dkt tepi2 batu tu spesis sama gak ek..

    insyallah kalo leh nk komplot hujung minggu ni
    paan-0192838104
     

    Attached Files:

  6. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Terjawab sudah beberapa soklan hamba.
    bertanya sbb kdn hamba punya tempat keje ada buat aktiviti kt situ (pantai blue lagoon)
    hamba x pernah sampai lg tapi hamba selalu ke titi kt tjg pelanduk
    Jomla kita test tempat tu
     
  7. itu boleh je nk test ingt nk jadi bangau sorang2 je. kalau ad kwn bangau yg lain ok gak. tp nk jadi soalan lah kn. sy neh tahu brgewang je..

    pok syed leh la tlg jwb soalan sy pulok
    a)nk guna spesis gewang apo ek..hihi first time nk casting neh
     
  8. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Style hamba pulak, bottom sambil casting (lebih pada bottom)
    bab gewang hamba pun xtahu, hamba bawak sekotak set gewang pelbagai jenis.
    Target hamba nk guna abu tormentor, popper surecatch (kot2 gt nk ngap)
    ahad tu pukul brapa?
    hamba kena ada kt situ pukul 8.30pg, program kdn hamba la katakan.
     
  9. OpsFishOn

    OpsFishOn Jemuduk

    salam,
    kalu nk menebing mcm agak bahaya juga.. mmg blh turun tp hati2 ler.. kalu pandai turun bawah tu ada port yg syok mandi manda.. org jarang dtg sini..
     
  10. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Tu tempat cuci mata waktu saya berjigging, kalau ikut map tuan... kat situ ada pondok yang slalunya saya terlihat couple2 datang nek bot, nek kayak atau hiking dok mandi... siap berbikini lagi tu... tempat tu keras kata org kat situ... so berhati2lah ye.... betul kata tuan OpsFishOn aka afiz masta jigging.... Arus tembung berdekatan kaw situ so arus kuat kat dalam air tu... jatuh bahaya tuan.... kalau pegi silalah ambil segala langkah2 keselamatan yer tuan... takut kena tarik GT monster kat situ... hehehe ;D ;D ;D
     
  11. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    ??? ??? ???
    aaaaa........... :-X
     
  12. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    tuan kb
    nampaknyer kdn hamba xbg pergi port tersembunyi
    dia nk tengok jgk hamba mengail tepi pantai bersama anak
    xleh ler kita nk hiking port tu
    :'( :'( :'(
     
  13. wah. terima kasih..insyallah sy akan berhati2..nmpak gayanya..saya jadi bangau sorang2 lah..xpe sy akn brhati2..terima kasih lah dkt semua sbb sudi bls.

    air arus kuat..kalo g2 patot ke sy guna dropshot cara ikat? bg ladung besau sket?.
     
  14. Jakub Vagner

    Jakub Vagner Jemuduk

    Situ mmg tmpt org casting dan jigging..pi naik boat lah syok skit bole pi blah blkg..GT monster mmg ada kat sini..casting pkai popper..
     
  15. OpsFishOn

    OpsFishOn Jemuduk

    kalu tuan slalu jigging sana.. dr bot mmg slalu nampak family manda manda kt situ.. bkn mengadap olak tu... cantik juga tpt tu.. kurang tekanan kan.. kalu nk menebing area olak tu baik lupakan.. x baloi.. bahaya..
     
  16. ikan_gapi

    ikan_gapi Tenggiri

    rumah api kot.. situ banyak penyu ooo.. ;D ;D
     
  17. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    hamba ada pergi kt sini pagi ahad tu, time sampai tu air dah menyurut, dh nampak dasar dah.
    hamba pun pergila kt kg tjg pelanduk, bolehla 3 ekor anak ikan.
    Tgh seronok ngail anak ikan kdn dh panggil sbb anak mengamuk.
    Hamba pun tamatkan terus. 15 minit je kt situ. :'( :'( :'( :'( :'(
     
  18. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ;D ;D ;D
     
  19. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

     
  20. ikan_gapi

    ikan_gapi Tenggiri

    kalau p jig kat tanjung tuan sebelum terus p ikram tu mesti singgah sini dulu.. tak pun balik mesti singgah.. banyak gak ikan.. tapi penyu pun banyak gak.. kalau jig tu berpusing2 keliling bot.. ade kawan pernah strike penyu gak.. ;D ;D ;D ;D
     

Share This Page