PHOTOBUCKET UNTUK SEMUA

Discussion in 'Pengumuman dan Ucapan' started by ejoy_burger, Jun 14, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    Saya telah menyediakan satu akaun photobucket untuk kegunaan semua ahli pancing.net....
    Akaun ni kita akan kongsi bersama... Ianya untuk memudahkan ahli pancing.net menyediakan laporan aktiviti...
    semua gambar kita akan upload disitu... Jadi sekiranya anda menggunakan internet yang mempunyai kelajuan rendah,
    rakan2 yang lain akan tolong kita mengupload gambar dan kita boleh membuat laporan tanpa menunggu dengan lebam
    gambar2 tersebut diupload dengan bantuan rakan kita yang menggunakan internet berkelajuan tinggi....
    hanya copy sahaja direct link nya dan laporan akan disediakan dengan mudah.

    username : pancingdotnet
    password : (sila pm kepada saya untuk saya memberi password)
     
  2. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    kena create kan sub album di sana..
     
  3. mudim

    mudim To be happy people... go fishing -Ganbatté-

    bro... kalau video pun buleh ke...?? ;)
    sebab tak payah upload kat youtube....
     
  4. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    kt photobucket pun bleh upload video...
    sama cam youtube gak.,..
    saya dah cuba....
    cuba check kt laporan mancin kt sg buah...
     
  5. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    Perhatian kepada semua pengguna Photobucket "pancingdotnet"...
    anda diminta membuat sub album untuk setiap gambar trip yang anda upload...
    sebagai contoh kalau semua gambar tu untuk trip mancin kt pulau ketam, buat satu album khas
    nama pulau ketam... atau gathering buat satu album nama gethering tersebut...
    bukan apa... dalam tu dah berserabut dah... tapi takpe, nanti saya susun balik...

    Dan kepada uploader sekalian, tuan diminta mengupload kesemua(kalau boleh) gambar
    trip tuan2 atau sabarang aktiviti yang tuan2 upload ke dalam photobucket tersebut...
    kerana selepas ini saya akan membuat satu galeri gambar untuk tatapan semua forumer lain...
    walaupun gambar tu tuan2 tidak masukkan ke dalam laporan... sebagai kenangan...

    sedikit petua untuk tuan2 mempercepatkan proses mengupload gambar ;~
    sila kecilkan dahulu size gambar tersebut dan kemudian baru upload... sekiranya tidak
    ianya melambatkan proses mengupload gambar... harap maklum...

    p/s: sebarang pertanyaan jangan malu call saya atau pm kepada saya...
     
  6. Potocol

    Potocol PERAK DARUL RIDZUAN

    Mai kita buat tajk dalam album photobucket tu:-

    1. Album fly fishing
    2. Album perjumpaan
    3. Album trip - terbahagi kepada sub2 album kerana banyak trip!!
    4. Album pendidikan - umpan, ikan, lokasi
    5. Album peralatan - semua equipment memancing
    6. dan macam2 album boleh tuan2 cadangkan di sini.

    Ejoy, hold dulu pemberian passwood. Kalau boleh tukar passwood dulu supaya kita setuku pd album2 yg akan di susun.

    Just an idea.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page