PERTANDINGAN MEMANCING FAIZAL JORAN TAK TELUS

Discussion in 'PAPAN KENYATAAN UMUM' started by shila dib, Dec 1, 2012.

  1. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    itu sudah menjadi tradisi...

    dpt ikan... saya yg terer mancing...
    tak dpt ikan... organizer kaki temberang... buat trip lubuk takder ikan...
    hihihi..... ;D ;)
     
  2. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Alarrrr kalau dah buntat kerong... sampai bietnam pun dapat ibu kerong...... ;D ;D ;D
     
  3. kerong pun sodap...hahahahhaa
     
  4. ewak

    ewak Arowana

    kerong masak lomak cili padi..mmg lomak berkrim..melelehhh
     
  5. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Cili lebih tauuuu ;D ;D ;D
     
  6. amirsha

    amirsha Bilis

    ::)
     
  7. amirsha

    amirsha Bilis

    Salam sy pun Mcm takut je nak msuk pertandingan f.j nie :(..adoi
     
  8. Jai Ahmad

    Jai Ahmad Siakap

    Kena fikir dulu sebelum masuk satu-satu pertandingan. Buat research tentang penganjur tu.... +ve ke -ve dia punya feedback.

    Bila tengok hadiah "berbaloi-baloi" tu, kita pun rambang mata jugak.
     
  9. cikgujengka

    cikgujengka Marlin

    Pengalaman sendiri mengajar kita supaya tidak tertipu lagi..rangking atas memang arr x dapat nak tipu..tapi ranking yang bawah2..dapat ikan.marshall yang bawak ikan n bukan peserta..anggaran perkiraan kita sure masuk ranking tapi bila abeh jer game..nama pun xdak..bila tanya..jawapannya senang..kalau nama ada di papan carta..adalah..kalau x ada maknanya x adalah...yang herannya..ikan yang lebih kecil dari kita boleh masuk..yang kita punya x ada..

    Di temerloh 1 ketika dulu...pemancing mengira ikan yang dinaikkan..sebab khemah berdepan dengan peserta...rasanya macam x cukup rangking..tetiba bila abes game..boleh plak cukup rangking..n berlebihan plak..tah dari mana datangnya ikan pun x tahu..tanyalah geng2 yang pernah join game dia masa di temerloh dulu...sumer x puas hati...sekarang nie kalau dia buat di temerloh lagi..sure kene ban..ikan x bol pun di kira sebagai bol...entahlah...

    CJ dah x join dah mana2 game dia nie..malas nak rasa saket hati..kalau korang nak join..x mengapa..cuma kene berhati2 jer..bawak sendiri alat penimbang n then comfirmkan dengan penganjur..sama ke x...x ada niat nak tutup periuk nasi orang..tapi jujur arr kalau jadi penganjur game..
     
  10. alem

    alem Tak kisah air masin ke air tawar

    best jugak baca citer tahun lepas nii.... ::).. em blh timba ilmu gak..
     
  11. pemburu ikan

    pemburu ikan MEDAN MAREE....

    Berbalik dr page 1 smpai abes..kwn salah satu member pnetbyg dh join lama cuma x byk posting..berkaitan topik diatas,kwn pernah attend 2x event faizal..1st tasik mardi kluang..kwn bank in awal rm100..mase tu penganjur siap mintak saiz baju bagai..kwn kasi la size S..bila hari kejadian masa pendaftaran kwn g la register..jam 6.30pg..ingt dh awal dh..rupanya dh bersusun pancang keliling tasik..dh xde port..nk xnk pusing la 1 tasik pasal dh byrkan..berbalik mase register td kwn tnjuk la resit bayaran..pastu kwn tanya xde tshirt ke..byr awal ni..crew event masuk lori amik satu tshirt..skali tgk XXL..kwn ckp la kwn size S..taw dia jwb apa..tu je yg ada...nk amik,xnk pulang balik..perhh..mase tu kwn rasa mcm dh jumpe umpan yg sesuai nk rejam ke tasik tu..8pg-1tgh hari..bleh dikira ikan yg naik..asyik seblah sana je..utk pengetahuan smua tasik kt mardi ada 3 kolam..event di kolam tgh2..yg paling besar..kami difahamkan ikan dituang pd hari khamis iaitu 3 hari seblum kejadian..kwn mancing dr kul 8pg-12.30tgh hari kumpau..angin punya pasal kwn mancing kt kolam sebelah tu..bukan kwnsan pertandingan..stgh jam kwn dpt keli 3 ekor..paling besar 5kg..law timbang confirm 1st...rupanya antara 3 kolam ada culvert yg menyambung..n kolam tu mcm bertingkat..so air mengalir terus ke kolam sebelahnye..dlm masa 3 hari tu smua ikan dh kumpul kt kolam last tmpt kwn mancing tu..TERKONO DEN..Bijak permainan..
     
  12. pemburu ikan

    pemburu ikan MEDAN MAREE....

    Pengalaman ke 2..lokasi pntai sg lurus..penyertaan mcm biasa..hampir 5 ribu org..kwn x putus asa nk cuba pasal ni kan laut..penganjur x dpt kawal ikan didalamnye..lgpun kwn x reti mncing kt tasik ni..hasil pengalamn lalu lwn smpai lokasi jam 1pg..nk book port awal2..dh jumpe port yg mcm best..parking..pastu tido smpai pg dlm keta..mncing mcm bese..mcm yg post awal2 td ikan dibwa oleh marshal sendiri..x thu berat brapa..cuma masa tamat pertandingan memang kecoh sgt..seekor pari berat 4kg yg mampu diisytihar sbg pemenang..dikataka marshal dinaikkan di hujung skali jam 12.55..5 mnt sebelum tamat..dn itu adalah ikan terakhir ditimbang..yg hairannya pari tu dh mati masa smpai meja pemganjur..logik ke ikan baru naik 5 mnt dh mati..gelama pun idup lg..ni kan pari...lg satu pemenang tmpt ke 2 siakap 3.8kg dinaikkan pd jam 12.50..5 mnt lg awal drpd pari..dikatakan marshal lokasi yg sama..yg hairan owner tu xnk protes pun status pari yg mati tu..kalian renungkanlah..tepuk dada ty selera..
     
  13. mahathir

    mahathir 019-3779299

    susah betul nak join petandingan mancen ni..... xde yg telus.... semuanya nak keuntungan..... :-[ :-[
     
  14. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Kerana duit sanggup menghalalkan yg haram,ikutkan kalau menipu tak kira cara baik atau tidak hukumnya haram...tak silap saya ada nampak satu kain rentang untuk Faizal tak pasti dimana tapi yg pasti kawasan Selangor ni,mgkn namma dah busuk kat Temerloh dan tembelang dah pecah maka beralih kawasan untuk menganjur pertandingan dgn harapan untuk menggunakan taktik yg sama,hati2 semua..pelanduk akan lupakan jerat tapi jerat takkan lupakan pelanduk..aiseyman berkias plak :) ;D
     
  15. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    yuran seorang rm100, kalau ramai beribu2 .. . . . lu pikir la sendiri.
    dalam banyak2 duit tu diorang buat apa ye? Insurans? tempah lokasi? hadiah?
    Kalau guna duit tu beli hadiah kompom aku xnk masuk sbb mcm berjudi.
     
  16. alem

    alem Tak kisah air masin ke air tawar

    manusia ni kalu 10 org.... 10 perangai ... ;)
     
  17. Din Garcia

    Din Garcia Siakap

    ustaz Azhar Idrus pun ada ckp pertandingan mancing kalau yuran masuk digunakan utk bagi hadiah pemenang memang sah berjudi dan dikira haram....
     
  18. khairull

    khairull Pelata

    bawa penimbang sendiri..masa dapat terus timbang..pastu br bg marshall..nnt kita dah tau brapa berat ikan kita sebenarnya.. boleh ka gitu?.
     
  19. hanok_hikang

    hanok_hikang Tenggiri

    mcm2 ye kes...penah dgr orang pakai hantu pon ade nk duit punya pasal..
    sbb tu jauh ceruk pon datang..
    takut nk masuk pertandingan camtu..
    baik masuk pertandingan hasil terbaik dalam p.net ni...
    hadiah belakang kira janji kita seronok kongsi hobi...
     
  20. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    nak selamat baik jangan masuk ape2 pertandingan. baik mancing niat mencari rezeki. InsyaAllah diRahmati...
     

Share This Page