PERTANDINGAN MEMANCING FAIZAL JORAN TAK TELUS

Discussion in 'PAPAN KENYATAAN UMUM' started by shila dib, Dec 1, 2012.

  1. dee136

    dee136 Bilis

    Salam....Kawan pernah masuk game sekali kat Tasik Temerloh tu...Itupun mengikut kengkawan...Sekali sekala balik kampung....Game Hari Merdeka....hadiah kecik lagi masa tu...tempat pertama RM10K.

    Rangking pertama masa tu kalu x silap koi patin dlm 15kg no2 keli aprika 10kg....yang beh nyer....org yg menaikkan patin tu siap terjun dalam tasik siap peluk ikan pasal tak muat sauk...

    Nak lagi beh...ikan tu langsung x boll pon....pakai mata 3...sembat kena kat perut....itu pun ble dikira menang.....Sejak tu kalu ada game kt Temerloh...x berselera kawan nok join...kena plak kita dah dpt dok tepi birai air...nah tu dia ada lagi 2 lapis kat belakang kita pakai rod10~11 kaki...mak aiiiiii..... ::) Kalu ada la game kat kolam2 area Temerloh @ Mentakab...info2 la teman kat sini.....bole gak balik kampung ngan bawak joran sekali heh heh heh.... ;D
     
  2. kaklong jigger

    kaklong jigger Jemuduk

    pernah msuk tp tu yg 1st n da last la...sja nk ambik pengalaman... mmg lpas time out tu trus rasa cm xpuas ati n pnuh syak wasangka....

    1.kbnyakan ikan yg msuk ranking suma naik kt tempat yg sama kt hujung tasik jer. kmi yg dok kt sebelah lain ni kumpau abis..jiran2 sebelah pun kumpau. ada la dlm 2ratus joran berdekatan kmi sekor ikan pun xnaik. dlm hati dok pikir mcm ad komplot ja...ntah2 port tu suma wakil2 pnganjur?
    2.ada segmen ikan terpantas, bru umum xspai seminit trus ad ikan naik.
    3.yg menang ikan belida 2.8kg jer? hadiah 60k tu... ikan terkecil pun 2kg±. mcm setting je...
    4.time blik sekor ikan pun xnmpak, yg ad nama n berat ja kat papan kenyataan...

    bru2 ni anjuran faizal tu mmg xmsuk pun, pegi tgok pun x. tp membe2 yg msuk mmg xpuas ati la... dengar citer dr org yg keja kt tasik tu dowg ad lepas ikan sblm prtndingan. tp ikan keli jew? cehh..tu pun 200kg ja...ha3... saiz plak dlm 1kg± ja.. appara...

    cadangan utk sesapa yg masuk pertandingan(pendapat k.long la).time dpt ikan tu suh member tolong rakam. pastu dah naik ikan tu sila la timbang sendri n ambil gambar ikan tu skali ngan penimbang klu bleh buat camni dpan marshall, kih2..pastu wat muka slamber je ikot marshal tu p tmbang.

    lagi afdal, mtk tlong family duduk depan kaunter menimbang smbil pegang camcoder dr awal spai abis ptandingan. bru la pnganjur xleh menipu... kita bongkarkan misteri2 ikan hantu ni(situasi ni cam pngundi hantu gak la).

    klu ad silap ckp jgn marah no...ni just berdasarkan pengalaman n pendapat je lah...
     
  3. faeyzul

    faeyzul PaRiS aka PaRiT

    rmi jugk yg x berpuas hati yg join ye, tp yg pelik nya pertandingan dia still on lg. siap ade pamplet smpi ke perak ni...
     
  4. jailud

    jailud Bilis

    betul ke ni........., ???,x percaye la....,ini semuee poyo.
     
  5. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Yg ni apahal lak niiii ::) ::) ::) ::)
    Salam xde..... perkenalan xde tetiba sergah pulak..... ??? ??? ??? :mad: :mad:
     
  6. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    bantai sama dia tuan ajk......masok2 terus mau sergah org saja.....kasik salam kenal2 la dulu weihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....
     
  7. zest

    zest alhamdulillah-ReZeki dari ALLAH SWT

    kasi dedak booom 1 kt dia,tuan ajk........
     
  8. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    huh... AJK dah sound tu...

    tumpang lalu tuan AJK (jln tunduk, tgn kanan n kiri kat bahu, mata tgk atas) ;D
     
  9. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    perati dulu......
     
  10. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    huh... GM dah skodeng nih...

    tumpang lalu GM.... (kepala tunduk terus) ;) ;D
     
  11. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Bukan apa bro..... x elok larr masuk umah org tetiba sound camtu jerrr... beri la salam dulu... ;) ;)
     
  12. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    org baru, biasa lah tu...
    mana tau tu betul2 Awie wing... ekekeke...;D
    Ini semua poyo....... hik hik hik...
     
  13. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Itu bukan awie wing.... yg tu johan jozan..... ;D ;D ;D
     
  14. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Huhhh tuan rumah marah tul wei ;D ;D
    Kasi hentam sama dia jgn peduli wei ;D ;D
     
  15. ewak

    ewak Arowana

    mancen la utk cari ikan
    jgn mancen utk rebut hadiah
     
  16. syam

    syam Marlin

    Otai atas ni sudah bagi nasihat.... ingat mancing cari ikan bukan cari hadiah ye... kalau cari jakpot tak per ahakksssss.....
     
  17. matjoran

    matjoran Tenggiri

    cadangan kawe: setiap peserta bawak sendiri timbang digital...dpt ikan timbang dulu dan ambik gambar..baru serah kat marshall...

    dan kalau peserta tak mampu beli timbang digital sendiri nanti kawe cadangkan kat setiap penganjur agar setiap marshall yg ambik ikan diberi satu timbang digital utk timbang ikan didepan peserta sendiri..ni kira pra-timbangan sebelum ditimbang di meja hakimsudah semestinya berat tu tak lari jauh......

    sekadar idea dr kawe... ;D ;D ;D
     
  18. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    cadangan saya...
    tak payah join pertandingan memancing...
    jom kita gi mancing dgn kengkwn...
    tak sakit hati, enjoy... dpt ikan satu bonus... ekekeke.... ;D

    erk... ok tak cadangan teman nih......
     
  19. cadangan saya lak...

    dapat ikan kasik snap gambo dlu...pastu pergi bersama marshall untuk timbang...kenapa peserta yang dapat ikan tak boleh ikut???hak diakn....masa timbang ikan kasik snap lagi gambor...pastue kalu masuk rankin kasik snap lagi gambo papan kenyataan tue...gambo kasik ader time n date...dlam perhatikan batang pancing perhatikan jugak sekeliling...ader tak orang naikkan ikan...cam k.long bagitau best...kasik rakam semua kejadian dekat kaunter timbang....baru diaorang tau...huhuhuhuhuhu
     
  20. ewak

    ewak Arowana

    tak ok..nnti kalo asik dpt mengkerong komplen plak..orgeniser melepek kena kondem :D :D
     

Share This Page