Pertandingan Dart

Discussion in 'Sukan & Rekreasi ( indoor )' started by yan, Apr 7, 2010.

  1. teja

    teja Marlin

    amboi aji...sedap kata kat CD ek...mana boleh baling tang hidung dia la...silau...hehehe
     
  2. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    aji tak jadi men dart..................hehehe
     
  3. chikut

    chikut Marlin


    menariktu ;D
     
  4. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    minta maaf pool....kau kena terangkan macam mana peraturan dia...
    kalau nak cepat game main 301 pun buleh

    maaf tn kudin...markah yg paling byk adalah kat nom 20 ruang yg tengah.=60 markah..
    kalau tengah hanya 50 markah...
     
  5. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    tererl la tuan rizal main kira2 dart ni...........hehehe
     
  6. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    haaa....haaaa...
    lama dah tak main....
    nak dekat 10 thn...
     
  7. kudinz

    kudinz Marlin

    tuh laa pasal.. nampak sgt aku xtau main dart.. tahu baling jekk.. ngehh...ngeh...ngehh.. neway thanks

    betulkan kesalahan sy..
     
  8. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    den biaso main dart gak.......

    tapi kek fun fair la....

    baling bg kono belon..........takpun bg kono kad daun terup...........hehehe

    dapek la hadiah air tin selai.........
     
  9. santap

    santap Hidup Ibarat Roda

    samo la kita cd. hehehe
     
  10. airpool

    airpool Tenggiri

    sama la kiter...hehehe
     
  11. airpool

    airpool Tenggiri

    Kawan pun x berapa ingat peraturan dier...cuma yg ingat masa nak mula & penghabisan je...kalau pro sape yg dpt double leh start tp yg ni kiter leh abaikan...nak habis (omputih kata check out) pun kena score double...rasa nyer semua tau yg game ni pakai 3 dart je...

    [​IMG]

    Double = 20x2 = 40 point
    Triple = 20x3 = 60 point
    Bull = 25 point
    Bull's eye = 50 point

    Cara kiraan mata :
    kalau 501 mata
    Dua 180 [[(20xTriple)x3(balingan dart)]x2] max diikuti ngan 141 checkout (T20-T19-D12) atau
    167 (T20-T19-Bull)x3 pusingan

    mungkin Tuan Rizal JJ leh tambah sikit ke...
     
  12. namia_05

    namia_05 bangun mancing,tido mancing.013-6677199

    mcm tu ker...
    macam ner lak jarak balingan dari papan dart?

    kalo x jauh blh bt kat kolam SP jer...
     
  13. airpool

    airpool Tenggiri

    Ketinggian papan dart ni 173cm (diukur dr bull's eye ke lantai)...jarak 237cm...
     
  14. yan

    yan hati mau baik be.....

    alo warga pnet,,,
    utk orgenise kan dart , tn rizal bleh uruskan kot...
    kawan follow je.......

    kawan pon dah lama tak main dekat 2 taun kot,,, set pon dlm kotak je tersimpan...
     
  15. airpool

    airpool Tenggiri

    cun gak tu...
     
  16. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    haaa....haaaa....
    nak jg penganjur ni je yg masalah....
    yg paling penting tukang kira....sbb kena cekap mengira...

    p/s pool biasa main game brapa yer....
    lama dah tinggal dart ni... ::) ::)
     
  17. airpool

    airpool Tenggiri

    pakai kalkulator je bang...laju je kira nyer...hehehehe...dulu saya biasa main 3 game je...setakat suker2 je...
     
  18. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    kalau 3 game tu standard la.... ;D ;)
     
  19. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    camner format pertandingan utk dart ni....???

    bole abis satu ari ke....???
     
  20. yan

    yan hati mau baik be.....

    kalu ikut kat espn dlm astro .. buat cara liga.... biasa 2 org satu game
    buat kiraan 501...
    kalu ruangan besar bleh letak lebih borddart 50 org satu hari bleh abis...
     

Share This Page