Penjagaan LPBC??

Discussion in 'REEL aka. KEKILI/MESIN' started by Jason King, Apr 28, 2010.

  1. Jason King

    Jason King ade komplot jahat?? 012-6331419..call me please..

    salam...nk tya pd otai2 yg da lme pki LPBC,cmne nk mnjga LPBC ni spy dlm keadaan baik?selain mmbersihkan slps mnggunakannya,ade x perkara2 lain yg kte prlu buat utk reels tsebut?kne ltk myk ke,simpan dlm peti sejukke dan sebgainya ;D ;D
    klu kte nk reel 2 sntiase smooth,bhgian mne yg spttnye perlu diletakkn myk?dan ade x cara2 servis LPBC scr sdn bhd?hrp2 otai2 dpt mmbantu ??? ??? ;) ;)
     
  2. ToReX

    ToReX Marlin

    cam aku klu stakt guna kat air tawar balik trus jer basuh pas2 keringkan dah kering bru buka part spool cek klu greese kurang topup skit xperlu wat selalu cam dah guna 5-6x bru service

    klu guna salt water trus jer basuh n mandikan sekali reel 2 pas2 buka tali xpun rendam dlm air suam spool dgn tali dlm 20-30min pas2 kerimgkan n check suma komponen nak lg klu guna bc yg xsesuai guna kat air masin tkt ada garam yg lekat bole sbbkn karat guna greese n reel oil kat part2 yg pntig utk pastikan smooth n tahan dr karat
     
  3. Jason King

    Jason King ade komplot jahat?? 012-6331419..call me please..

    cmne nk bkk part spool 2..ssh x?mklumla,den br je pki bc nih.. ??? ;)
     
  4. ToReX

    ToReX Marlin

    la buka dr tepi body
    sume bc bole bukak side body dia utk kuarkan spool n adjust
    centrifugal brake
     
  5. Jason King

    Jason King ade komplot jahat?? 012-6331419..call me please..

    owh..thnx bro torex...part mne yg perlu ltk myk?myk ape yg ssuai?
     
  6. ToReX

    ToReX Marlin

    guna mnyk yg dpt masa beli rel pun dh cukup nak lg best guna daiwa oil light reel mmg bgus sbb ringan titikkan kat bearing spool kat bearing side cover kat wormshaft reel 2 yg biasa aku wat le dgn kat pengayuh reel
     
  7. Jason King

    Jason King ade komplot jahat?? 012-6331419..call me please..

    ok..nice info bro torex..tqvm :D :D
    tp kn,den xde dpt plk myk ms bli reel 2...yg ade cm spana kck je... ??? ???
     
  8. rizal_p2

    rizal_p2 0134261004

  9. ToReX

    ToReX Marlin

    klu xder beli jer kat kedai pancing ada jual beli greese sekali kira mnyk +greese senang nnti nak servis
    sbb ada parat kiter kene guna greese ada part kene guna mnyk ada part guna 2 sekali kuar modal skit bro
    bc bole beli xkan mnyk rel dgn greese xbole bkn apa utk rel kiter jugak huhuhu
     
  10. Jason King

    Jason King ade komplot jahat?? 012-6331419..call me please..

    btol3...kwn stju ;D ;D ;D..ade lg nih..stiap kali den nk gne BC,ble time adjust brake 2,line ssh nk trun...knpe ye?da lme skit ble da kne air bru ok...
     
  11. Seluang

    Seluang Marlin

    guna minyak pelincir singer pun ok ;D ;D ;D
     
  12. Jason King

    Jason King ade komplot jahat?? 012-6331419..call me please..

    den ade tbace 1 topic psl servis ni..dorg ckp pki myk singer pn xbpe ok,coz myk singer pekat skit...dorg byk suggest gune myk daiwa light oil...or myk khas tuk reel..
     
  13. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    1000 ML - 1 LITTER RM22 HINGET JE.... ;D
     
  14. Jason King

    Jason King ade komplot jahat?? 012-6331419..call me please..

    yeke?bthun2 leh pki 2 abg ajie.. ;D ;D
     
  15. Seluang

    Seluang Marlin

    ngak tau la dong ;D ;D ;D ;D
    selama kwn pakai tk ada mslh pun
    dr dulu sampai skrg pakai minyak tu je
    lain org lain pendapat ;D ;D ;D
     
  16. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    DAH BERTAHUN GUNA....KO NAK GUNA REEL OIL RM 6.00 PALING MURAH BESAR GAM GAJAH....NAK KE..???
    SAMA LAH KITA JAT.... ;)
     
  17. Seluang

    Seluang Marlin

    1 liter tu brapa tahun nk habis tu tuan aji?
    sy pakai yg botol kecik (84 ml) pun lambat habis ;D ;D ;D
     
  18. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    HARI TU MASA RAYA 2 ..
    DAH HILANG 1 GALLON BINI EDEN BUANG KUT..TIN SAMPAI KARAT 2 JAT... ;D ;D ;D
     
  19. Seluang

    Seluang Marlin

    hehe
    kena curi kot ;D ;D ;D
    minyak singer botol besar tu tuan aji beli kt mana?
    den nk beli 2 botol
    1 utk den, 1 lg utk mak den
    den nk taruk kt mesin pancing
    omak den taruk kt mesin jahit dia la ;D ;D ;D
     
  20. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    KODAI SINGER LAHHH...JAT
    TAKAN KODAI MAMAK JUAL MEE ;D ;D ???
     

Share This Page