Pekej Ekonomi Memburu Peacok Bass

Discussion in 'Gallery Gambar/video' started by ASt - Kulai, Apr 16, 2013.

  1. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    Tarikh : 13 April 2013
    Lokasi : Tasik Kecik diTTWangsa
    Masa : 8.00 pagi - 1.00thgari.
    Anjuran : PeMM - Prog Konservarsi .
    Mencari ikan
    1. Peacock Bass
    2. Toman

    Sampai kelokasi sekitar jam 7.30 pagi
    tapi dah ramai yg memancing dn riuh rendah
    bersahutan antara satu sama lain
    (org jogging area tu ramai yg jadi penonton) ;D

    bro ezam kalu x silap.....kat sini baru bersua.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    *ptg sambung sbb perut kosong ;D
     
  2. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ok line clear ;D
    kita sambung cikit!
    sblum balik..... amik kesempatan mengayakan hasil tangkapan dia org!
    [​IMG]
    dn berposing ngan `otai otai` yg dok lagi berrrsembang
    [​IMG]
    aku lak lengan kanan panjang juga dibuatnya....asyik membaling gewang.... ikan x tamu raggut!
    haa haaa x sangka lak kurakura nakal yg tersangkut kat crank r2c ni! nasibb baikkk x kumpawwww....... ;)
    ada jugaaa tarikkkk hee heee ;D
    [​IMG]
    tu crank single hook mau tarikk siyakap maaaa ;D
    [​IMG]
    dn ada satu sudut.....mama toman `mati beragan` tercekik gewang kot!
    [​IMG]
    hasil yg terkumpul!
    [​IMG]
    *jam 1 ptg kami bersurai ;D
     
  3. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    perghhhh :eek: :eek: :eek: ramainyaaaa err silap banyaknya tuuuu hasilnya tuan AK ;D ;D ;D besss3x mancen ngan kawan ni, lagi ramai lagi riuh dibuatnya tahniah buat semua rakan2 disitu ;) ;) ;) ;D ;D ;D
     
  4. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    tn TM...kolam blah belakang tu kecik je(-+1 pdng bola).....ada juga org yg berjln jln menanyakan ......ni ikan apa?
    mudah je kami jawab ikan raja!....dia org angguk2 dn blah!(kompomm tu org x da baca pasai ikan ;D)
     
  5. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    ekekeke :D :D :D bijakkk bijakkkk tuan AK ni ;) ;) ;) hehehe ;D ;D ;D
     
  6. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......meriah aih die punya ikan raja.......tahniah wak AST......terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....buat tiga 3 rasa mmg sedap........stim limo pon layan gak tuh.......
     
  7. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Fuh..... ado lago program konservasi ni ropenyer.... ingatkan yang bulan lopeh jo ado...
     
  8. HIM GADONG

    HIM GADONG Marlin

    tuan ASt boleh repit ke?
     
  9. toman bunga

    toman bunga Marlin

    leh mancing ke kat tmn tasik titiwangsa bukan tak leh ke ??? ??? ???
     
  10. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    mmg la x bleh..cuba la baca betul2..anjuran siapa..pertandingan ke apa..kan ada pakai tag 2 ::) ::) ::)
     
  11. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    tn shahzam tq tq tq......dia org yg x penah mkn kita dahulukan.....kalu aku kasi goreng tepong je....lain ari kompomm 3 rasa ;D

    tn DU ni dah kali ke2.....yg 1st tu ari ...dpt juga PB tu pong pinjam buluuuuu...kalu idak hampehhhh
    Tn Nodri ada sama dpt toman kalu x silap)

    nak ripit sendriannn payah la....kena ada yg boleh kawtim ngan DBKL.....ada nanti saya kasi tau... ;D

    tu pong dpt kolam kecikk....tapi PB nya leh tahan asyikkk naikk saja....next time ada kalu kasi info dlm ni...lagi ramai lagi banyk PB kena pancing ;D
     
  12. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    Bayor RM20 dah boleh cast PB.....pas tu mancing sambil jeling jeling manja...(cuci mata kejap hee heee) ;D
     
  13. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    WAHH..SAMBIL NYELAM MINUM AIR 2 TUAN.. :eek: :eek: :eek: SY BRU JE PEGI 3 ARI LEPAS BWK ANAK MAIN JONGKANG-JONGKET,GERAM JE TGK TOMAN DOK MAIN AIR KT JAMBATAN 2..TUNGGULA HEHEHE ;D ;D ;D
     
  14. arif.aimi

    arif.aimi Arif ~ 012-6899787

    Tahniah wak. Byk PB tu. Syok gila layan.
    Next time kalau ada lg ajak la sya wak.
    Nak jg dpt lesen PB ni. ;D
     
  15. toman bunga

    toman bunga Marlin

    hehehehe saya ade port baru terbaikkkkk punya mmg banyak toman nak ikut tak huhuhuhu ;D ;D ;D ;D kalo nak ikut kasi tau la huhuhuhu

    tuan ast-kulai sabtu ni kita serang nak ??? ??? ;D ;D ;D ;D
     
  16. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    inshaaAllah.....ada lagi saya kasi tau
    kompomm dpt lesen munyaa ;D
    minggu ni kena rehat mancing sbb ada kenduri kawin
    tn toman bunga nak serang kena ada permit....kalu sendri amik x tau lak mcm mana dia punya aturan ;D
    dn jga penguatkusa DBKL kerap ronda ngan moto.... ;D
     
  17. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    yg minggu nie saya tak turun wak.......ada kerja sikit.

    tiap2 bulan ada program ini ..... nanti saya minta Liya info.
    bayaran RM20.00 utk 5 jam casting toman dan pb...spesis lain sila lepaskan balik
     
  18. cardeenz

    cardeenz Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!

    KNE JOIN LA CMNI ::) ::) ::) MIRINDA!!SUKAR DILEPASKAN!!! ;D ;D ;D
     
  19. Amir AzimeeArifin

    Amir AzimeeArifin Siakap Liar,kerapu,udang galah.. Amir 0199969945

    Perghhhhhhhh.... Mantap laaaaaaaa.... Tahniah kpd Hali komplot.... Kareeeeeennnnnnn...
     
  20. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    tn Amir....memey tangkapp karennn munya...nak lak guna set udang.....lentokkkk abihhhhh ;D

    cantik tn Nod.....nanti kitaa serbuuuuu ;D

    *esuk kat Uni Taylor sapa sapa kesana moga suksesss!
     

Share This Page