patin...

Discussion in 'Hasil pancingan anda.' started by poomie2000, May 11, 2006.

  1. poomie2000

    poomie2000 Siakap

    camaner agaknyer nak dptkan patin? umpan aper lah yang paling dia suka.. tak kira lah kt sungai atau di kolam..
    [​IMG]
    [​IMG]
    ni gambar masa dpt patin kat kolam air tawar di gelang patah.. gambar ni dia ambil masa muda2 dulu.. taun 1714 kalau tak silap hihihi

    guna umpan dedak dinding biasa, mata bom di tukar perambut.. dari kaler merah kepada kaler putih..

    p/s. abg serangge, yg ni bukan super impose.. hihihh
     
  2. poomie2000

    poomie2000 Siakap

    aiseh sori ler.. lupa nak kecikkan gambo...
     
  3. beliakmata

    beliakmata Bilis

    :lol: salam...bro P2000..itu taun 1714 uwahhhhhh sebelum merdeka tu.... :lol:
     
  4. beliakmata

    beliakmata Bilis

    :lol: salam buat bang pancing...soalan...kenapa kat ruang
    `Posted: Thu May 11, 2006 11:04 pm ` ...wal hal tika ni 7.03 pm....perbezann waktu...heee heee
     
  5. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Aku buat GMT+8 utk malaysia. sepatutnya dah ok le tu. nanti cuba, try, test uji sekali lagi.
     
  6. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Emm... aku punya posting ok je. sekarang 3.43am. maknanya betul le setting jam tu. dak le aku tau apa yang tak kena. nanti aku check dgn pakar. bukan biasa sangat dgn phpBB ni.
     
  7. serangge

    serangge Bilis

    tu sure setting date n time pada comp pomie...
     
  8. Guest

    Guest Guest

    Bro poomie2000 gambar tahun bila tu
    he..he kelabu asap jer.
     
  9. poomie2000

    poomie2000 Siakap

    taun 1714 taun tenuk , sebelum masihi.. hehehheh..
     
  10. Guest

    Guest Guest

    biasalah tu tak der gambar lain ke
     
  11. poomie2000

    poomie2000 Siakap

    hahahaha... ketawakan yek.. mentang2 ler tu gambo zaman 1714..

    nih gambo terbaru.. taun 2015..

    [​IMG]

    [​IMG]
    kolam laguna.. 3kg klu timbang analog klu digital 2.96kg.. heheheh
     
  12. Potocol

    Potocol PERAK DARUL RIDZUAN

    Beso patin tu.... :) :) :)
     
  13. volvos

    volvos Marlin

    mie2006 sabtu dan ahad apa plan hohohohho :lol:
    sedih lah krg ngah kansel laut bergelora huhuhuhhu :p
     
  14. Guest

    Guest Guest

    syoklah layan patin besar tu.
     
  15. sebarau

    sebarau Bilis

    [​IMG]
    set ringan.. layan jugak kena patin kolam ni..

    [​IMG]
    tak dapat gigit ikan.. aku gigit joran!!

    [​IMG]
    yang brother baju merah tu.. nganga sampai ke sudah..
     
  16. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Sebarau, selamat datang.

    kat mana ni ? kolam bayar ke ?

    tak baik kutuk orang, sikit2 tak pe le :)
     
  17. vyrus

    vyrus Bilis

    1714

    ukuram metrik pada tahun tersebut ialah kg?? miligram??? decagram, monogram, dsb ke????
     
  18. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Tak payah guna metrik atau empirial. guna sukatan traditional je lagi senang. "besar sepemeluk" atau "panjang sedepa"

    rahsianya jangan cerita "pemeluk" atau "depa" siapa. ikan tu memang sebesar pemeluk, tapi sebesar pemeluk anak aku yang baru 2 bulan tu :)
     
  19. cikaro

    cikaro Siakap

    hi

    cuma ingin tahu....
    apakah umpan yang ikan patin nih suka ye....

    saya nih memang 0 langsung dalam dunia memancing baru je nak lajar nih....

    boleh tak bagi tahu cara sediakan umpan , teknik serta cara cara untuk memancing patin di kolam bayar???

    n set yang sesuai bagaimana pula??? sekian... :D
     
  20. Sprigganhiei

    Sprigganhiei Siakap

    hehehe... beli majalah SIRIP atau PANCING... ada CD lagik....
     

Share This Page