patin sg.dengkil

Discussion in 'Air Tawar' started by arakandji, Aug 16, 2010.

  1. arakandji

    arakandji Pelata

    ada tak geng2 dalam p.net ni selalu layan
    patin sg.dengkil?
     
  2. arakandji

    arakandji Pelata

    saya tebukak ati nak bukak topic ni sebab depan mata saya sendiri tengok orang jual patin sg.dengkil ni..1malam pegi boleh dapat 15ekor.. Ad try mintak nak follow die,tapi sampai pagi saya tunggu die msg k call takde sampai surat jemputan..save port kot..
     
  3. sontoyo

    sontoyo Marlin

    tu tandanya org tu kedekut.... ;D
     
  4. arakandji

    arakandji Pelata

    bukan kedekot..maybe die xbiasa mancen ad orang kat sebelah kot..time nak jual ikan xkedekot lak..pandai
    cari orang..hehe
     
  5. Patin Melibas EkoQQ

    Patin Melibas EkoQQ Waka!!Waka!!

    xpun dia kaki tuba kot...kang ko pegi dia xleh tuba...slap2 ko tuba dia.... ;D ;D ;D ;D ;D
     
  6. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Ni kena spy sampai jumpa port pastu kita wat komplot kasi clear ini port,padan muka kedekut sgt nak share port biar dia jadi bangau bin kumpau
     
  7. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Dia x mancing kot.... Tah2 menjaring...
     
  8. teinmomo

    teinmomo "love it learn it "

    haah..
    menjaring..tuba..pukat tunda..bom....
    kakakkakakakakakaa...
    kedekut!!
     
  9. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    kekadang ada org yg cari rezeki dgn memancing...
    kalau tu saja periok nasi dia takkan nak share kot...
    sy pernah jumpa org mcm ni...paham2 je la...
     
  10. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    kalu bro duk Dengkil juga, tunggu dia balik rumah, dah tau rumah intip masa dia p cari patin kemudian ikut je ! ;D ;D
     
  11. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    ;D ;D ni dah serious kalu mcm nii ;D :D :D
     
  12. foranz

    foranz Bilis

    betul tu..memang ade org yg rezeki dia camni,,takan laaa nak kasi org lain habiskan sumber dia yg terhad tu,,,silap gaya habis licin kena tuba @ bom....huhuhu
     
  13. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Betul gak tu.... X kan baru kenal cuit sikit2 dah nak ajak masuk lubuk kot. Dia cari rezki dgn meniaga ikan tu. Kena pula bawa kawan yang kaki karen, x naya dia. Mana nak cari rezki utk periuk dia lagi...

    Insyaallah, kalau kita ikhlas berkawan ada la rezki tuan pegi tu nanti...

    P/s, Jgn lupa ajak teman. Nak merasa juga tarik patin dengkil ;D ;D ;D
     
  14. Daiwa_J13

    Daiwa_J13 Jemuduk

    PATIN SG DENGKIL?..bagi map sikit, selalu kawe g ngail kat sg Jenderam, Sg langat tue..main mata 3 sembat jerk dapt sampai 10 ekor,..tali 50 LB,..Tggu lepas ujan lebat ler~~
     
  15. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Tu dia.... Lagi rock ;D ;D ;D
     
  16. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    ni cara gail yg betul ka ? ni mau cari ikan je ! ;D ;D
     
  17. mamat09

    mamat09 Marlin

    klu sungai air naik memang nyembat yang best..time tu ikan byk main...klu tggu ngap payah ler...
     
  18. adamwawi

    adamwawi Tenggiri

    sg dengkil ni arus deras..
    air kaler teh susu..
    kalau nak mancing tatau la mana port...
    rasanya kalau dapat 15 ekor tu..
    menjaring la tu..
     
  19. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    tube kot ? ;D ;D

    Kalu jaring mesti saiz lebih kureng sama kan ?
     
  20. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Tak pun pasang bubu kot. Dekat sh selangor pun ada org pasng bubu besau...
     

Share This Page