Pantang larang semasa wife pregnant..

Discussion in 'Keluarga' started by belida23, Mar 28, 2014.

  1. belida23

    belida23 Bilis

    Mohon kawan2 kongsi pengngalaman semasa wife kite pregnant..
     
  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Mak mentua hamba memang setia pada pantang larang ni.
    Hamba pulak senyap-senyap ler keluar memancing untuk cari lauk nak makan
    Malas hamba nak bertekak sebab kalau masing-masing mempertahankan pendapat dan tak nak mengalah, nanti jadi perang dingin pulak.
    Hamba mendapat nasihat daripada mak mentua, kalau hamba pergi memancing nanti suatu hari nanti mesti anak yang lahir mulutnya akan sumbing.
    Jadi, selepas kdn melahirkan anak, hamba perhatikan pada mulut anak.
    Alhamdulillah, tiada apa-apa pun yang berlaku sepertimana diperkatakan orang tua.
    Kalau jadi pun itu semua ketentuan Allah.
    Kalau kita percaya lebih pada Allah, itu dah menduakan Allah. Paham2 la akibatnya!!!!!!
     
  3. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Aku gantung joran, dua kali wife pregnant, 2 kali gantung joran...
     
  4. ewak

    ewak Arowana

    pantang larang..kalo bini ngandung..kalo bini x ngandung plak..hmmmm ::) ::)
     
  5. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    Yang ada hanya hukum ALLAH. buat apa yang di suruh tinggal apa yang di larang. pantang larang hanya ciptaan nenek moyang kita. tak salah kita beringat, tapi bukan untuk percaya, sebab Qada dan Qadar ALLAH yang tentukan. berapa ramai bukan kaki pancing ada anak sumbing ? ... jangan lihat benda ni dalam skop yang kecil... balik pada ajaran ALLAH, kita kan orang islam...
     
  6. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Erk... Tuan tanah mintak share pengalaman ketika wife pregnant, jadi harap kita jgn melalut-lalut jauh2 yer...
     
  7. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Bini tak mengandung pun ada pantang larang jugak... ;D

    Seblm kuar pegi mancing, mlmnya tgk bini tido mengadap seblh mana? Klu sebelah kiri, mancing baling sebelah kiri... klu sebelah kanan, mancing baling sebelah kanan...
    (Gurau org2 tua, berkias tu... klu paham, mmg senang sbb dia double meaning... ;) ;D )
     
  8. jazzenco82

    jazzenco82 mancing??? tak minatlah...

    klu nak jigging.... jangan tekan perut... xleh bernafas... ;)
     
  9. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    errmmm....semasa wife pregnant den pantang betul tgk awek cun....
     
  10. Faizal77

    Faizal77 Bilis

    Salam tuan tanah dan sekalian yg ada... semasa wife kawe pregnant aktiviti memancing tetap kawe teruskan... Alhamdulillah xjd apa2 pun pd anak2 kawe. Jgn ikutkan sgt pantang larang tu. Yg penting niat kita mancing nak cari lauk. Yg penting jgn menganiaya sesama makhluk. Qada dan qadar semuanya dr ALLAH
     
  11. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    saya mancing je.. InsyaAllah semua ketentuan Allah SWT..
     
  12. kembor

    kembor Bilis

    mancing xpe.. ;D
    jgn aniaya makhluk sudah laa...
    kot2 nanti setan datang menyelit.. :mad:
     
  13. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Mancing-mancing jugak bro
    Bini kt rumah bermacam-macam pe'el tu kena ambik perhatian jugak beb!
    Pantang larang tu hamba memang dari awal lagi tolak terus tapi ambik apa yang baik je
    iaitu berada disamping bini, kot2 la ada apa2 hal kita ada disebelah dia
    kalau nak mancing jugak, bgtau dia dgn baik, InsyaAllah dia akan faham niat kita
     
  14. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Aku pantang jugak tgk pompuan mengandung yg dh sarat 7-8 bln ke atas...
    Rasa nak pegang2 perut dia, sib baik bini org...
    Bagi aku, perempuan yg seksi adalah perempuan yg tgh mengandung...(mcm org gila kan... :'( )

    Masa bini aku sarat, 24jam aku ulit perut dia, time tdo tgn mesti meraba perut sampai bini aku marah sbb senak...
     
  15. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    erkk...cam samo lak ngan perangai den....hahahaha
     
  16. wiranegara007

    wiranegara007 Marlin

    Pado den, jgn bagi bini susah ati masa pregnen... kot dah gian sgt, g je mancing...tp beli la jiwa dulu.. sebab kebanyakan pompuan ni jenis simpan...yg penting bgtau. hehehehehe.... skit2 takpo la simpan.. nk wat camna..hehehehehehehe...

    tp ok la kito ni, g mancing.... dari poie dangdut,... :)
     
  17. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    baik tuan.. saya faham... ;D
     
  18. ikan_gapi

    ikan_gapi Tenggiri

    kalau ikut logik pantang tu suh kita berhati2 kot.. orang dulu2 kalau p memancing kan botnya kecik2 senang tenggelam kot.. sama gak kalau masuk hutan.. dulu2 kan banyak binatang buas.. so semua nya bekenaan keselamatan la kot.. kalau jadi apa2 sapa nak jaga anak ngan bini tu.. pendapat seposen ambo la.. sebab tu ambo tak percaya dengan benda2 mengarut nih.. anak nak masuk tiga tapi ambo p mancing gak.. safety kena ada la... ;D ;D ;D
     
  19. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Hehee... sib baik ada geng... ;D
     
  20. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    ekekeke......pantang jgn tak pantang....
     

Share This Page