pangkat dalam pancing.net

Discussion in 'Panduan, Pertanyaan, Pandangan, Aduan & Cadangan u' started by qedah19, Feb 11, 2013.

  1. qedah19

    qedah19 Bilis

    aku masih bilis dalam Pancing.net ni..
    so nak tanya la kot2 sapa2 ada info tentang sistem "pangkat2" ni.. kot2 ada list dia..kalau ada tlg inform aku jap.. contohnya -nak kena berapa banyak post baru dia tukar pangkat, pastu list dia, dari bilis jadi apa? dan seterusnya...
    harap dapat dibantu.. tQ
     
  2. percik

    percik Tenggiri

    pangkat bukan mjadi ukuran.. sifat kwn dan salin mghormati itu mjadi pgangan..
     
  3. zed

    zed Fishing is an obsession...

    keep on foruming
    nanti tau laaa....
     
  4. nett

    nett nett@gymkhana :-)

    isu ranking tak brp bagus juga... sbb nanti ramai spam... heee bump 1 kali...
     
  5. JINPEKAN

    JINPEKAN nak turun sms 012-3419008

    bilis ke,marlin ke sume sama berkongsi maklumat sesama kita lebih penting..
     
  6. qedah19

    qedah19 Bilis

    hoho.. forum terbaek!!
     
  7. lemanspring

    lemanspring Marlin

    pangkat tak menjadi isu..
    sarjan*prebet ke jeneral ker sama shj
    yg penting berforumlah utk tambah kenalan dan ilmu
     
  8. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    salam...

    betul seperti apa yang rakan2 telah maklumkan...ranging tidak melambangkan ke'otai'yan seseorang...jadi jangan terkejut jika ada BILIS yang ilmunya tinggi, dan sebaliknya...

    apa pun...still...a reasonable request...mungkin ada juga yang ingin kejar 'target' whatsoever...so...here goes...enjoy... ;)


    warna merah bermaksud 'Admins'
    warna biru bermaksud 'Global Moderator'
    warna hijau bermaksud 'Moderator Laman'
    warna jingga bermaksud ahli forum yang melebihi 200 'points of post'
    warna hitam bermaksud ahli Pnet yang baru
    warna 'pink'/merah jambu bermaksud Ahli Pnet berstatus wanita


    di bawah ini pula ialah IKON yang tertera di ruangan 'avatar' yang mewakili 'Point of Posts' anda
    [​IMG]
     
  9. Joe

    Joe Marlin

    Ko post je simbol ???, ;), 8) atau :-X banyak-banyak...cepat ler naik pangkat...
     
  10. carp_rumput

    carp_rumput Marlin

    wakakaka ;D ;D ;D ;D ;D
     
  11. fishzilla

    fishzilla ThE KuMpAu King

    Pangkat Ikan Jerung atau Paus Xde ke .. ;D
     
  12. sundang

    sundang fon Num:

    suruh moderator buat utk yg post lebih dari 1 000 000 ;D ;D
     
  13. fishzilla

    fishzilla ThE KuMpAu King

    Confirm Lagi 20 tahun baru ade org dapat pangkat paus .. Tu pun sebab Spamming ;D
     
  14. nett

    nett nett@gymkhana :-)

    tapi kan tuan kopytiam... kalau ranking ni di ratio kan 250 post naik satu ranking ok gak... kan banyak lagi ikan di lautan... bukan isu nak naik ranking sbnrnya... tapi pengetahuan jenis jenis ikan...

    250 > 500 > 750 etc

    500 > 1000 > 1500 etc

    sekadar sajesion. ;D

    p/s: sbnrnya teman pun bukan tahu sgt nama nama ikan ni... apatah lagi ikan laut...
     
  15. Joe

    Joe Marlin


    pangkat Paus tu vatican dah ambil, jerung tu boleh dipertimbangkan.
     
  16. fishzilla

    fishzilla ThE KuMpAu King

    Jerung Plak Ade Banyak Ranking
    1 - HammerHead
    2 - Orca
    3- Great White
    4- Goblin Shark
    5- Whale Shark

    Dan Banyak lagi.. Kalau Nak Bagi saye Pangkat Baby Jerung pun ok gak ;D
     
  17. eizam

    eizam Marlin

    best nya tgk jenis2 ikan yang akan di perkenalkan...

    Teman berharap kita perkenalkan ikan2 di Malaysia...boleh tak??..
    cthnya : gantikan ikan bilis kepada ikan mata tiga...
    ...ikan sepat... ikan puyu.....ikan haruan.....

    apa pun...btul kata kawan2 semua...pangkat bukan ukuran...
    sbb teman yg dah dpt Marlin....masih baru dan dok belajar ttg meghuan...
     
  18. qedah19

    qedah19 Bilis

    waaa.. byak tips berguna, sokongan, tak kurang jugak info2 yg diberi.. terjawab semua persoalan.. terima kasih bros, juga kalau ada mmber kaler pink, tolong kirim salam.. hehe
    :D ;D :eek: ::) (tips joe) hehe
     
  19. daqlie

    daqlie DFD reporting....

    Wahhh.... Arowana de 11 org je?? gile spam.... ;D ;D ;D ;D
     
  20. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    ok...cadangan yang menarik...nanti kawan forwetkan... ;)

     

Share This Page