P.NET JAJAHAN KULIM (SUAI KENAL,NGETEH DAN KOMPLOT)..

Discussion in 'Perbincangan @ perancangan mengadakan pertandingan' started by shah883, Sep 26, 2011.

Tags: Add Tags
  1. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    p.net area kulim or berhampiran jom buat sesi ngeteh untuk kenal2 n sembg2...bila2 masa or tmpt boleh dicadangkan..

    cth port cdgan:nasik kandar nasmir taman selasih(cadangan sahaja)
    masa:3 petang

    tarikh?????...sila cdagkan....

    sila pm sekirnya dapt hadir n bg tarikh yg sesuai..


    tuan tiagra aka abg pon diwajibkan...heheheheheh


    bertujuan untuk menyatukan persaudaraan p.net@utara anglers..
    dan memajukan sukan memancing....
     
  2. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    bgus gak.... ;D
    bleh join.... ;D
    leh knal p.net area kulim ni...
    untung2 bleh komplot dgn otai2 p.net kulim... ;D ;D
     
  3. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    ha..join la..bg cdgan bila nk buat...trigin nk kenal otai2 kulim nie kan....
     
  4. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    tula...otai2 kulim sila bg cdangan... ;D
     
  5. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    cer cadangkan tarikhnyer... ;)
     
  6. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    tn shah...dok kulim area mana?
     
  7. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    sekrng saya ade kt area sg kob...xjauh dari kulim...dlu mg kt kulim kt TNB taman selasih tu...tuan kroll922 dok kt mana???leh ngeteh klu terjumpa kt mana????leh kenal2
     
  8. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    sy dok tmn selasih..
    bulan 4 hrtu pindah mai cni...
    dok cri geng nak ajak p mancin..sorang2 xtau port kat mana..
    boring2 hujung minggu ajak KDN p mancin kat R&R pantai bersih jer layan gelama...hahaha... ;D
     
  9. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    hoo..dekat jer la....saya pun cmtu jgak....slu gak ajak KDN p bwh jmbtan,casting haruan kt higtec,dlu2 slu la p pantai bersih mancing gelama..tp dah boringla..asik gelama jer....myb xlama lg nk p kelong batu undan...klu dah cmtu leh kita wt family day la...dah KDN saya n KDN tuan kroll mint mancing jgak....hehehe....slu mancing mana???ade kaki turun tuas x?
    ;D
     
  10. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    selalu mancin ruan kat kg tikam batu bila blik kg...kat kulim ni xpnah p mancin lg...port xtau... ;D
    casting ruan kat higtec tu guna katak ke?
    port toman xdak ke area kulim ni?
     
  11. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    yup..guna katak la....klu jggut xbper mint..nk toman kena g tasek banding or bukit merah la...haruan bosan la..kena layan tuas or laut dalam bru syok....lyan tarik tggiri...best2...tp sekrng musim xbagus..ujan n angin lg...stat taun baru t...cntik la...keja mana yop??
     
  12. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    jauhnya port...hahaha...
    xpa kita tunggu komplot ngn bro tiagra kat bawah jematan... ;D
    sy keja kat jawi,sg bakap..
     
  13. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    hooo..nie bulan 1 nie saya ade trip laut dlm dgan tuan tiagra la...p kapal karam...3h 2m..klo nk join pun dah penuh..tp leh masuk stnby list la...untuk trip akan datang...bwh jmbtan lama kureng dah...bek p jmbtan baru...nanti klu nk wt trip lagi bleh kita p..boleh bwk KDN skali...8hb nie nk p jmbtan baru...pun bwk KDN jgak...
     
  14. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    komplot laut dalam sy lom bersedia lg... ;D
    byak benda kna blajar lg...
    lgpon ada anak kecik susah nak tggal umah byak hri... ;D
    kalau stakat p mngail kat jambatan ok lagi... ;D
     
  15. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    nanti kit aturkan kita p jmbtan baru ok..2nd link peneng...5 termasuk tekong....boleh kita bwk KDN skali...ok???
     
  16. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    haih....kan kat sg kob tu byk port ruan..byk kolam
    kolam simpang hitech kan ada bujuk, selat, puyu, tilapia, lintah dll :p
    kolam kilang bata kat sg seluang ada toman
    dam mengkuang ada mcm2... ;D ;D
     
  17. kroll922

    kroll922 Mencari rezeki biarlah dari sumber yang halal...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    tudia org kulim dah bgtau.......... ;D
     
  18. shah883

    shah883 0135088832-biaq mancing ikan jgan mancing orang..

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    mgkuang dem xleh mancing..tp klu masuk sorok2 ikut jalan belak boleh ler....xbest sgt pun...peneng gak byk tmpt mancing....
     
  19. labahlabah

    labahlabah Pelata

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    kulim nak cari ikan pon payah dah la ni. saya ni bukan reti mengai pon, tapi kalau takat nak baling2 suka2 tu bolehla.

    pb= sg petani

    bulan= 1) bukit minyak <--tak pernah p tapi pernah tgk gambar orang bawak naik saja.
    2)sungai rambai,<---mau ayaq surut. la ayaq surut pagi cantik mai pagi.
    3)tali ayaq dekat sunway(takmau makan lure, mau anak seluang tapi kalau nak saiz tak kecik la semua satu kilo++)
    4) juru/bukit tambun(tak pernah p)
    5) dkt masjid sebarang jaya dekat2 dengan kedai frankie

    siakap=
    1)kilang gula perai
    2) blakang esso
    3) penang port.( ni nasib dia lintas kalu dia ngap, dia tak lintas kalu 1000 kali cast pon jadi orang bodo) 4)pulau tiga sungai petani siakap merah pon ada.

    haruan=
    1)bukit tok gula bandaq baru.(lama dah takpi)
    2)blah ulu paip banyak lombong. haruan besaq2 tapi ramai dah dok jumpa baik punya cobra besaq lengan.
    3) hitech port kena lintas parit.
    4) batu kawan. masuk dalam sampai kawasan construction ada depa tambun tanah paya tu dah jadi kecik. tiap2 hari ada orang mengai jala semua mak nenek. tatau dah pupus ka dak lagi. takpon terus sampai jambatan baru masuk jalan tanah merah terus sampai jumpa ladang sawit. haa mengai situ.sepanjang parit sawit tu.

    sebarau= <--tak pernah p tapi pernah tgk gambar orang bawak naik saja.
    1)sedim,
    2)sg batu putih,
    3)bukit hijau.

    toman=
    1) kilang bata sungai seluang (senang p naik motor)
    2) mengkuang lama(tangga seribu) , mengkuang baru (tak pernah dapat tgk orang ja dapat sbb tak reti mengai)

    kolam=
    1)nak mengai kompem dapat ikan p kolam macang bubuk. bukak jumaat sabtu ahad. 15 ringgit mengai sampai lebam. tapi boleh bwk balik 2 ekoq saja.
    2) kolam sg jagung (otai, pak mail)
    3) bedong
    4) juru

    hat ni sajala yg saya tau pon. saya mengai jarang boleh ikan kalau boleh pon kecik2 sbb saya tak reti mengai. sapa2 tau tempat menarik ka pa tambah la lagi. boleh la kita p try baling2 mana tau sangkut sekoq dua
     
  20. Tiagra

    Tiagra Syok Kena Karen...

    Re: p.net area kulim jom ngeteh

    tuuu dia... otai kulim dah bersora.... ;) :D ;D
     

Share This Page