NEW SHIMANO STELLA SW 2013

Discussion in 'REEL aka. KEKILI/MESIN' started by Air Masin, Jan 23, 2013.

  1. Air Masin

    Air Masin Bilis

    Salam semua otai2...nak kongsi maklumat mengenai kekili terbaru keluaran shimano ni....kalau2 sesiapa ada info, harap dapat dikongsikan bersama-sama disini...tq ;D

    [​IMG]
     

    Attached Files:

  2. unkel

    unkel 019 6168795

    perghhhhhhhhhhhh....mantop. :eek: :eek: :eek:
     
  3. BJP7484H

    BJP7484H Marlin

    herm...
    kne start kumpol duit ni...
    buat koleksi...
    hahaha :D ;) :D
     
  4. khairible

    khairible Marlin

    tudia..
    dia mai dah.. hehe..

    [​IMG][​IMG]
    cik ella dan cik sal berdendang irama drag kembali.. ::)::)::)

    [​IMG]

    sedikit info cik ella yang dicedok..

    [flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=Rzx0dgPPmrQ[/flash]
    0:16 - 0:18.. cik ella tarik pickup..:eek: :eek:
    gebang marketing je tu.. hehehe... :p
     
  5. kunyitz

    kunyitz SABAR itu subur...

    lawa sehhh...
     
  6. Din Garcia

    Din Garcia Siakap

    berape regenya......minat gak :)
     
  7. cooyard

    cooyard Marlin

    RM2500~RM3500 gak la kalu convert rege yen tuh. perhhh lawo, rege pon lawo.
     
  8. apai pelata

    apai pelata say yes!!! if you strong men.

    ummmm...murahnya...
    tambah sikit lagi dpt motosikal second..
     
  9. BJP7484H

    BJP7484H Marlin

    kalo bli mtr kriss secondhand bleh dpt smpai 10bijik..
    hahaha ;D :D ;D
     
  10. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    macam menarik shimano ni,,tgk iklan memang gempak..tp tak tau la performance sebenar bila strike ikan gadang berturut turut...kalau tgk iklan,reel ni siap tarik pajero,tp pajero tu static je tak melawan..kalau ikan gadang mcm gt tu mau tak terlayan reel ni kot..ada rekod reel shimano yg mahal gearnya hampir hancur bila kena strike dgn gt gadang double hook up.tp reel ni mungkin lebih gagah dr versi lama..
     
  11. marsuji

    marsuji jom layan

    hanya maniam kenal manikam bro hehehe.....
     
  12. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    ;D ;D ;D
     
  13. mat jusoh

    mat jusoh Tenggiri

    setau kwn xde lagi model2 stella rosak kerana ikan yg gadang2 even yg bersaiz 2k/3k,mmg padan la dengan harga dia...tp kwn pn masih xde reel stella ni,masih xmampu lg....ukur baju dibadan sendiri.... ;D ;D
     
  14. Riepala

    Riepala Tenggiri

    Btol2...kwn pernah bc psl sorang mamat tu pi amerika layan bluefin tuna ratus kilo guna stella...terkejut mat salleh kt sana...br diorg tau teknologi japan sgt canggih....kalu setakat gt tu, selamba jer...
     
  15. Fauzi4320

    Fauzi4320 Bilis

    Perhh.. sgt hensem..
    reel yg menjadi idaman setiap pemancing..
    adussss.. fuhh..
     
  16. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    reel ni dah masuk pasaran malaysia ke??
    bila agaknya masuk pasaran malaysia tuan2..
    kwn ingat nak sambar satu tp yg model 5k atau 6k nya je..
    yg besar lg tak larat poket,lgpn nak main kolam je pn dan jarang turun ke laut..
    kalau tuan mat jusoh the lagend mesti kena beli tu...sbb otai layaran tu.. ;D ;D ;D
    kalau lmbt sangat kwn ingat nak kirim dgn mber yg nak pegi ke jepong bln 4 atau 5 ni..
     
  17. nett

    nett nett@gymkhana :-)

    ribu punya reel utk kolam... dasyat tuan... ;D ;D
     
  18. Riepala

    Riepala Tenggiri

    sib baik x guna utk layan haruan kt parit... ;D ;D
     
  19. khairible

    khairible Marlin

    cedok info dari ebay..
    dah boleh pre order sekarang tetuan..
    kat jipang cik ella tubik hujung bule ni atau bule depan seawal-awalnya..
    cuba riki kat ebay tetuan... :D
     
  20. cooyard

    cooyard Marlin

    kalu nak beli dr jipang guna Rakuten rege RM3000~RM4500.
    pre-order bleh dah.
     

Share This Page