1. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    salam...

    saya ingin membuat pertanyaan, bolehkah kita menukar nama(username)? kalau boleh, bagaimana caranya?

    kadang-kadang terfikir nama yg diguna rasa macam dah tak kena. lagi pula nama tersebut timbul secara mengejut...

    macam saya ni, mula2 join ke sini didalam keadaan yg kesepian, maka timbul nickname 'pemancingsepi'... kot2 lepas ni rancak plak memancing, mungkin saya nak tukar nickname 'pemancingrancak'.... kikikikikkkk ;D

    harap tuan mod dapat membantu memberikan jawapan dan rakan2 klau tau boleh ler bagitau kat sini...

    apa apa pong saya gembira berada disini... hidup saya tidak sesepi seperti dahulu... terima kasih pnet
     
  2. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Tu nama dlm pnet je, yg penting kamu sendiri, lagi pun member sini dah lama kenal kamu sebagai PS !
    Takan nak buat cam sesetengah syarikat : Ah chong sdn bhd formerly known as Ah meng sdn bhd, gitu ? ;D ;D ;D
     
  3. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    eeerrr... betul... betul... (xleh sebut skali lagi, kang dah mcm upin ipin) ;D
    klau tukar nama, nanti orang taktau siapa pula ni... nak kata ahli baru... bukan... nak kata ahli lama, tak pernah nampak on9 pula...

    mungkin boleh kot orang kenal... kena buat salam pengenalan semula dan beritahu dah bertukar nama...

    p/s: kadang rasa nak tukar... kadang rasa ok je nama asal... seperti yg tuan kata nama pengenalan dlm pnet aje
     
  4. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    rasanya saya akan kekalkan nickname saya...

    tapi saya nak tahu jugak jawapan kepada persoalan utamanya...

    eeerrr... tadi cam nampak kelibat tuan mod... ;)

    rakan2 pnet bolehlah memberi pandangan, teguran dan sebagainya... ;D

    BERSATU KITA KOMPLOT, BERCERAI KITA RUJUK BALIK
     
  5. CQ

    CQ QURSANYproductions

    salam tuan pemancingsepi..
    jika masih berhajat utk menukar nickname tuan tu, boleh PMkan kepada saya, nama baru tuan tu.. - sekian!
     
  6. TPk

    TPk "kumpau itu indah"

    jwpn sudah d berikan.. kptusan d tgn anda.. huhux
     
  7. Samuel8383

    Samuel8383 Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....

    hambo dulu dulu pun ada terpikir nak tukar juga....
    daripada Samuel8383 ke Budu Boy ;D
    tapi rasa ramai ahli Pnet dah biasa dengan nama Samuel nir.......
     
  8. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    terima kasih tuan GM...
    nampaknya, saya dah ambil keputusan untuk mengekalkan nickname saya... ;D

    p/s: terima kasih atas maklom balas tuan mod dan rakan2...
     
  9. volvos

    volvos Marlin

    bagi kwn biar je nama asal tu hehehe...
    mcm kwn ni kat semua web site sama je nama nya " volvos " hahaha...
     
  10. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    terima kasih tuan kerana memberi pandangan...
    saya pong dah ambil keputusan utk mengekalkan nickname saya... ;D
     
  11. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    hahaha.... samolah teman, mana2 website pki berudu.... klu jumpa tu insyaallah teman ;)
     
  12. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    ok... noted tuan... saya tak banyak website yg saya masuk... mula ngan FB, pastu trus jion pnet...
    ni kira nickname pertama saya dlm laman berforum... ;D

    p/s: baru belajar2 nak berforum... kikikikkk ;D
     
  13. Tiang_12

    Tiang_12 Marlin

    Guud thread ... tq tq .. saye mule² malu nak tanye mod ..tapi bile abe psepi dah tanye.pastu mod Conan pun jawap .. saye rase nak tukaq gak username ;D ;D
     
  14. mR_o

    mR_o ngail pah ceroh!!..ke guane?

    awat tok ngulu..nk tukaq name jd 'saya otai jematan penang' ke?..pjg sgt tu..:p
     
  15. TPk

    TPk "kumpau itu indah"

    ;D ;D ;D ;D
     
  16. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    yw... hehehe... saya sebenarnya pemalu ;D
     
  17. Tiang_12

    Tiang_12 Marlin

    Bukan ..
    nak tukaq kepada Mr_oO ;D ;D
     
  18. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    ;D ;D ;D
     
  19. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    ;D ;D ;D
     
  20. Tiang_12

    Tiang_12 Marlin

    Malu aku ..... auww :D
     

Share This Page