nak beli forum Pnet ni..boleh ke?

Discussion in 'Panduan, Pertanyaan, Pandangan, Aduan & Cadangan u' started by Dewa 7 Lautan, Dec 31, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dewa 7 Lautan

    Dewa 7 Lautan Marlin

    kalo kawe nak beli forum ni boleh ke?
     
  2. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    bole....tak mahal rasanya....

    format SMF....cuba tuan kol abg BIDAN.....dia pun baru je buat satu forum pancing..
     
  3. Dewa 7 Lautan

    Dewa 7 Lautan Marlin


    hmmm,nanti kawe pikirkan,utk membangunkan forum baru akan memakan masa dan mengambil mgkn 2-3thun utk established.oleh itu kawe lagi prefer kalo beli je forum yg sedia ada..
     
  4. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    tak juga.......andai kata tuan buat satu forum dgn menempatkan org2 kuat mancing malaysia disitu...

    rasanya tak sampai setahun dah bole established kot.....

    pandangan saya la....
     
  5. ajoharis

    ajoharis Marlin

    lagi satu member dibahagiakan kepada 2 pemancen tegar ngan pemancen tak tegar....
     
  6. Dewa 7 Lautan

    Dewa 7 Lautan Marlin


    bukan xboleh cuma sifu2 spt zahari jaafar,wan amildin,bwan KK,tor kelah,sild,barramundi,poknik,rosman saltiga,ikan bilis dan lain2 ni tidak berapa gemar utk mengabdikan diri dlm dunia forum ni..mereka lebih suka bergerak secara low profile..kawe masak dah perangai dia org ni pasei duk lepak ngan dia org dah lama...nantila kawe pikirkan langkah terbaik..
     
  7. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    EDEN RASA BETULL KUT...
    SOBAB EDEN TAK OTAI PON ADO ANAK MURID BILIS MASUK PNET NI HAA....
    GI MAIN PT KLANG JE ...LEPAS DAH MASUK DIAORG DAH JADI DEWA - DEWI PULAKKKK...
    TAK PALAH...YANG PENTING KITA HAPPY...ADA YANG DAH BELI BOT SENDIRI -
    ADA YANG DAH SEWA BOT BAWAK BIGGINER...
    SEMUA INFO DIORANG NAK EDEN SURUH REGISTER KEK PNET....APA JUMPO KEK FORUMMM NI..
    SO TU YANG ASIK 2 AJI - AJI ....HE HE HEEE...LAYANNN JE LAH KAWAN KAN ;D ;D ;D
     
  8. ajoharis

    ajoharis Marlin

    kita tunggu forum pancing yg baru....
    bila nak buat bro....
    kawan boleh masuk tak....
     
  9. Dewa 7 Lautan

    Dewa 7 Lautan Marlin


    uishhh...nanti bang ajo...tgh dlm proposal stage baru..kena detail betul2 on commercial and technical side..silap kang mau jd forum jual beli brg lusuh plak..hehehe
     
  10. ajoharis

    ajoharis Marlin

    he he....
    semua forum jual barang lusuh/2nd hand...
    rasanya tak da kot forum yg jual barang baru...
    kalau barang baru kat kedai....kih kih kih
    kalau macam tu forum tu jangan buat section jual beli... takut juga nanti semua org jual/beli barang... dah tak jadi forum mancen.... kih kih (pendapat peribadi... dan cadangan aje... nak ikut boleh tak ikut pun boleh....)
     
  11. CQ

    CQ QURSANYproductions

    ehh...boleh saja!
    sedia RM400.000 bayar pada tuanPancing...lepas tu 'manage'lah forum ini baik2..
    tuanPancing!...jangan lupa bagi dua.. :D
     
  12. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    UP LAGI 800,000..KITA BAHAGI 3 ...HA HA AHA...MASAK KARIIIIIIII...CONAN ;D ;D ;D
     
  13. ajoharis

    ajoharis Marlin

    he he....
    semua forum jual barang lusuh/2nd hand...
    rasanya tak da kot forum yg jual barang baru...
    kalau barang baru kat kedai....kih kih kih
    kalau macam tu forum tu jangan buat section jual beli... takut juga nanti semua org jual/beli barang... dah tak jadi forum mancen.... kih kih (pendapat peribadi... dan cadangan aje... nak ikut boleh tak ikut pun boleh....)
     
  14. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    ;D ;D ;D....BARANG TAK PAKAI PON DAH KELUAR KODAI KIRO LUSUHHH....HA HA AHAA :D :D :D
     
  15. ajoharis

    ajoharis Marlin

    abg aji kawan punya bahagian ada tak..... kah kah kah
    komisen tukang dengo..... kah kah kah...
    kalau setakat 100k... kawan macam tak pandang.....
     
  16. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    EDEN BELANJO MANCING KEK P.KOTAMMM OKEY KA...??? AJO ;D
     
  17. CQ

    CQ QURSANYproductions

    boleh....lepas tu kita bangunkan lagi satu forum yang serupa, bila dah ngetop, kita jual lagi!!! ;)


    tuanCD tak dapat tangkap lagi soalan tu... ;D
     
  18. ajoharis

    ajoharis Marlin

    macen kat pulau kotam muarahnya....
    kalau mancen selama 6 bulan untuk semua lautan boleh difikirkan.... diulangi boleh difikirkan ya.... bukan bersetuju.... ada bran......
     
  19. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    FOKUS 2....

    NANTI TUAN UMAH....HALAU LAK..HA HA HAAA..AJO 2 ;D ;D ;D
     
  20. ajoharis

    ajoharis Marlin

    tak apalah abg aji.....
    rasanya belum off topic kot.....
    jangan lupa abg aji ya... bahagian saya....
    peguam dah disediakan ke belum untuk buat perjanjian jual beli...
    kalau belum kawan boleh tolong rikikan.....
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page