NAK AMBIK 4X4

Discussion in 'Kenderaan Lasak ~ MTB, MOTO-X, 4X4' started by amiecorp, Feb 29, 2012.

  1. amiecorp

    amiecorp Kuantan Angler Team - KAT -

    malam semalam geng 4x4 turun teluk cempedak. ader sebijik feroza tu buan main dengan enjin turbo. siap wheelly2 lagi depan tempat kawan meniaga. geram rasa. siap ngan bunyi blow off lagi. adoiii..

    adoi!! ruginyerr

    kembara tak syok. utk ekspidisi ringan boleh la tp kalo nk wat masuk lubuk beruk ke, sungai jin ke, mu tinggal kete dalam utan tu. member2 pun da tak sanggup nk tarik dah. hahaha
     
  2. tmnahar

    tmnahar Marlin

    geran ada la
    tua yg rasa ralat sgt
    sblm ni dok cari pajero
    jimny xde nak pandang hehehe
    melepas la lagi
     
  3. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Geran ade ?? Bawah 5k ?? Arrghhh...pitammmmm..... :'( :'( :'( :'( :'(
     
  4. amiecorp

    amiecorp Kuantan Angler Team - KAT -

    adoii..
     
  5. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    udah beli ke 4x4 nyer tuan umah ni ye??
     
  6. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Tumpang mencelah sikit...kalu nak senang buat pilihan selepas dah ada budget...recce 2nd hand dealer dgn kedai potong...mana yg lagi cost effective, bagus handling, mudah cari spare part dan banyak accessories...kalu budget tinggi sikit cer cari Toyota LC II memang kuat kerja keta nih...takpun Hilux 1st generation lampu petak kecik tuh..4 pintu atau 2 pintu (nih susah cari sikit)...cer tengok keta tender polis atau ATM takpun BOMBA...banyak lagi unit yg cantik2...rega pun tak berapa mahal compare beli 2nd hand dealer...tapi kekadang ikut nasib gak...paling best buat gi mancing nih Hilux 1st model 2 cab...nak letak cooler box coleman setakat 4 biji senang jer..tong gas masak etc...enjin pun power lagi best dia punya 4x4 gearing mantap....tapi nak mudah tengok kat construction comp. yg kekadang nak jual murah2 sebab upgrade Hilux Vigo...kalu bernasib baik dapat yg masih berbaloi utk budget kita tuh.... ;D
     
  7. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Toyota LC II memang terbaeeekkkkkk woooooo...
    kuat & hensem sangat.... ;D ;D
     
  8. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Paling murah kawan pernah tanya 32k...makkkk oiiiii...tapi kalu nak gaban punya nak masuk long haul seminggu ker dalam hutan cari Toyota LC Ninja Turtle 4.7cc tuh...ni bawak memang sedap tapi kalu nak cari murah 2 memang bercinta lah...dulu ini 4x4 idaman kawan nih...tapi rega 2nd ke 3rd hand ker still dlm area 30k...rtax jer yg tak tahan 4.7 tuh.... ;D
     
  9. shan_angler

    shan_angler biar memancing ikan,dari memancing undi..huhuhu

    pe cite terbaru?cue cite,cue cite..
     
  10. lemanspring

    lemanspring Marlin

    masih belum ada yg terbaru..pakai yang lama punya
    ;D ;D ;D ;D
     
  11. AnakKedak

    AnakKedak Tenggiri

    ape nk susah2 bayar roadtax Tuan MC..jalan jer ikut offroad, xyah guna roadtax pun.. ;D ;D ;D
     
  12. shan_angler

    shan_angler biar memancing ikan,dari memancing undi..huhuhu

    a,ah..bukan ada jpj pon dalam hutan kan..
    tapi nak masuk hutan,kena lalu bandar gak kan tuan..
    kikiki
     
  13. AnakKedak

    AnakKedak Tenggiri

    tak yah masuk bandar & jalan raya lgsg.. buat laluan offroad sendiri jer...hahaha
     
  14. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Ini macam kalu, kasi bikin pakai buggy je terussss..hehehehe.. ;D ;D
     
  15. shan_angler

    shan_angler biar memancing ikan,dari memancing undi..huhuhu

    jalan kaki je..sampai lah ke destinasi dlm 2-3 ahri..okielah tu kan..
     

Share This Page