MTB (Mountain Bike)

Discussion in 'Kenderaan Lasak ~ MTB, MOTO-X, 4X4' started by ajoharis, Apr 14, 2011.

  1. ajoharis

    ajoharis Marlin

    pergh yg warna ijau tu... cantik menarik dan tertarik.....
     
  2. Gerong

    Gerong greeekkkkkk---bunyi penn50sw

    Salam.. Petang semalam setibanya di Bikewash Taman Lembah Kiara hujan betul2 lebat.. relax dulu 40 min kemudian hujan pun dah slow.. apa lagi setelah 2 bulan cuti, masa utk mendapatkan stamina ... kononnnya nak main tarmac so bawak laaa hardtail, kayuh naik bukit jerrrr.. bila dah sampai pondok 2K keputusan drastik...akhirnya gi panjat twinpeak sorang2.. kawasan ni agak bahaya kalau hujan coz ada group babi hutan, main trail Flinstone dan Rock Garden... trail dah jadi macam parit kecil.. lopak air banyak... tayar hadapan Maxxis Minnion DH F2.5 dan R2.35 tak mampu grip selut sebabnya malas nak reduce preasure angin.. biasanya setting 22psi depan dan 23 psi belakang, akibatnya hampir 3 x nak tergolek...trail mmg mencabar..pada yg teringin main trail Kiara jom laaaa
     

    Attached Files:

  3. kadmatrik

    kadmatrik slim river

    pergh...mantap tuan gerong... like
     
  4. kadmatrik

    kadmatrik slim river

    jom join event ni.... 10hb tarikh tutup... jom'

    trek memang xtreme.....ramai yg bakal dapat sticker ayam...hahahaha

    http://upsimtb.blogspot.com/

    [​IMG]
     
  5. Gerong

    Gerong greeekkkkkk---bunyi penn50sw

    Salam.......


    Maaf yer saya kurang berminat main Jamboree,,,,,dah kayuh RB, BMX ngan MTB sejak umur 15, blm pernah masuk Jamboree...entah laa mmg kurang berminat... lebih suka main DH Extreme...sehari kalau tak gi Kiara mula resah gelisah... hehehehhehehe
     
  6. kadmatrik

    kadmatrik slim river

    saya pulak x cukup kering nak main DH...biasaya jumpa DH...habis pad brek berasap...hahaha....ramai mem ber yg dah patah riuk...seram sejuk la pulak...hehehehe...layan jamboree je, dapat semangat sket kayuh ramai2.. kalo kayuh sorang2 nak dapat 1km pun payah...hahahaah... ;D
    yg penting kita kayuh....jom kayuh... ;D
    nak kena menuntut dgn tuan gerong ni main DH...
     
  7. Gerong

    Gerong greeekkkkkk---bunyi penn50sw

    Salam.....


    Aku ingat nak jual la frame Merida All Mountain 400...

    Spec : Merida AM400, TFS 6061, saiz 15.5", all bearing dah tukar sealed bearing dan blm pernah guna. RM 850
    Brake : Tectro hidroulik macam Baru (2 hari beli basikal dah tukar Avid5) : RM 250 siap rotor 160mm
    Handle Bar : Red Ritchey 600mm RM160 @ori tau
    Fork Depan : Travel 100mm XCR SR Suntour-macam baru RM 250 (2 hari beli basikal dah tukar fork lain)

    jika berminat boleh call aku 016 9171909
     

    Attached Files:

  8. ajoharis

    ajoharis Marlin

    terbaik ni....
     
  9. kadmatrik

    kadmatrik slim river

    sedang mempersiapkan diri dan jentera untuk upsi jamboree....
    berusaha untuk tidak chicken loop...hehhehe

    [​IMG]

    TARIKH : 30 DISEMBER 2012

    FLAG OFF : 8.30 PAGI

    JARAK : 50KM (WET TRACK) 20% ROAD 80% OFFROAD

    TEMPAT : UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS, TG. MALIM, PERAK.


    PANDUAN TREK UPSI XTREME JAMBORI.

    LALUAN LEVEL

    1. STARTING KE CP 1 = ROAD + OFFROAD = SEMI X-TREME

    2. CP 1 KE CP 2 = OFF ROAD = X - TREME

    3. CP 2 KE CP 3 = OFF ROAD = XX - TREME

    4. CP 3 KE CP 4 = OFF ROAD = NORMAL

    5. CP 4 KE FINISHING = OFFROAD + ROAD = LIGHT

    6. CUT OFF TIME = 12.00 TGH HARI DI CP 2.


    * ADA 3 CHECK POINT UNTUK RIFILL DAN 1 CHECK POINT UNTUK MAKANAN.
     
  10. ewak

    ewak Arowana

    terbaik laa..wakil p.net niihh ;D ;D
     
  11. Salam..ade sape2 area ayer keroh dok men mtb..cari geng nie...hehe
     
  12. ajoharis

    ajoharis Marlin

    cuba cari Jasin Bikers kat fb
     
  13. abob

    abob Siakap

    salam semua... lama da menyepi ni... tuan gerong main kat kiara? ati belum cukup kering la nk try kat sane.. hehe.. seram.. tp nk gak try g sane.. bile nk ride tuan gerong?nlau saye ade kelapangan, bley gak join sambil menuntut ilmu... huhu
     
  14. jazzenco82

    jazzenco82 mancing??? tak minatlah...

    apa maslahnya klu semasa kita mengayuh sll kebas tapak tangan...

    sy pakai polygon cozmic cx1.0....
    asal dulu sakit bontot skrg dah tak rasa lg
    pastu sakit belakang ... angkat fork paling tinggi... masalah selesai
    kebas tapak tangan xselesai lg....

    harap dpt bantuan....
     
  15. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    Jika Ada Team P.Net Nak Kayuh Di Area Putrajaya...
    Leh Calling2 Kiter ek...
    016-5574130...
    Presint 9...Putrajaya...
     
  16. abra

    abra Bilis

    salam!

    Gerong, bila nak kayuh sama lagi ni? Leh ajak Abob sekali.
    He he..
     
  17. shinchan5501

    shinchan5501 D'art caster

    mcm kenal jer name abra ni.....
     
  18. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    tn shinchan5501
    selalunya main basikal area mana ?
     
  19. ewak

    ewak Arowana

    tu la psl..famous kat BBS niihh
     
  20. shinchan5501

    shinchan5501 D'art caster

    bkn famous....
    tp sifu.....
     

Share This Page