Motor Scrambler - Apa pendapat otai ...

Discussion in 'Kenderaan Lasak ~ MTB, MOTO-X, 4X4' started by selayanggroup, Jul 21, 2010.

  1. ddelinquent

    ddelinquent -0147437734-

    sy ada sebijik kt kg kawasaki klx25o kaler kuning.... yg model lma sket tu....
    mmg tahan lasak......
    tp agak berat utk org saiz badan cm sy nie.....
    sy lebey suka tgk kwn2 seangkatan yg pakai cubcross lg.... kebanyakannya rg modified......
    ringan btoi.... ;D ;D
     
  2. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    yg model lama tu bukan ke KDX..?
     
  3. ddelinquent

    ddelinquent -0147437734-

    dia tulis klx 250.....
    sy taw naek ja da ayah beli.... ;D ;D
     
  4. bllukang

    bllukang GS 07 samurai ,--)-----

    rm 9000.00 je sebab 150 cc aje
     
  5. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    wowww valuenyerrr :eek: :eek: :eek:
     
  6. twelverock

    twelverock Bilis

    bro2 sekalian...saya berminat nak amik sebijik ni...senang nk pi mancing dlm hutan belantara. agak2 bro sekalian...model mana yg patut sy pilih dgn memenuhi kriteria2 seperti di bawah ni
    1) klu bleh, biar lah 10k ke bawah
    2) model ni kira bleh on the road & offroad..pasal nk bwk gi keje sekali.
    3) klu bleh, biarlah tahan lasak. mana laa tau trail nak pi mancing ni, bleh lompat2 ker,,,
    4) model ni musti laa ada part2 accessories yg mantap2 utk dimekap...so nnt ikan tertarik. so takdalah kumpau
    5) bab2 maintenance mestilah senang

    itu ler jek...setakat ni yg sy tau model Kawasaki KLX, Demak, BKZ...yg lain x tau laa ada ker...bagilah pendapat. sekian, terima kasih
     
  7. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    amik je yg kaler merah tu.......murah dan part senang dpt......... 8)
     
  8. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    mmg kena cari la sebiji scramler ni .... smlm gi mancing sekali jalan teruk da ... nak masuk menuju ke dalam je dah 1/2jam guna keta biasa ... dpt yg boleh lanyak lari 100km kat jalan tanah merah pun dah ok ...
     
  9. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    wah..wah,..wah...g mancen tk ajak den pon....camni la kengkawan..
     
  10. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    Tuan selalu bz je ... mcm mn nk mncg together ...... next time kalau dh beli scramler boleh ar join ....
     
  11. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    ermmm.....ok...tp sy rasa la...klau kita beli vespa pun ok gak......hehe
     
  12. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    kalau naik vespa kena pulak dengar lagu "seiring dan sejalan" ..... syahdu betul .....
     
  13. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    hahahaha....chantekk.....
     
  14. bllukang

    bllukang GS 07 samurai ,--)-----

    penyudahnye ark....ark..ark...
     
  15. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    motor den pegi noreh ujung minggu...........

    [​IMG]
     
  16. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    pulis tau moto ni tak 'ngaco' ateh jalan... poie rempit lam utan pun dah luar bidang kuasa diorang... ahhaha...
     
  17. bllukang

    bllukang GS 07 samurai ,--)-----

    sempoi tu yop CD ...
     
  18. uehammer2

    uehammer2 EuHammer

    ado track baru kek puncak alam..kek atas bukit..
    pakcik den punyo tanah..
    ckapnya kalo nak main jgn gaduh2..
    budak monten bike pon kengkadang ado situ..
     
  19. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    tak bole wo.....

    budak downhill aka. mountain bike......takleh campur ngan budak cross......nanti gaduh...

    sebabnya....bebudak cross ni bg rosak jln.........hahahahaha
     
  20. uehammer2

    uehammer2 EuHammer

    tgk derang ok je.. ;D
     

Share This Page