MINYAK BUAH ARA pemikat ROHU

Discussion in 'BAIT aka. UMPAN.' started by HL, May 24, 2012.

  1. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    tuan main klm dpn kaunter 2 ke atau klm blakang 2,skang ni jrng trn dkali sbb slalu mncng rohu klm dua 2 tp byk ikn pengacau skang ni,nak mncng klm 1 tu sogan,otai2 ramai.
     
  2. rohuboy

    rohuboy kail ikan dulu..

    klu mcm tu,tuan ajar la cara2 nak buat minyak ni,klu stok buah ara ni rasanya byk kat tpt sy ni.

    merujuk perkara diatas.

    salam.. mnta jasa baik tuan HL pm kt sy jg... jasa mu di kenang hihihihi
    terima kasih..
     
  3. cromox44

    cromox44 cromox44

    selalu kolam satu depan kaunter,kolam 2 belkang 2 jarang mancing,dkali orang pangil nick kat papan kaki,kolam lain orang panggil along,
     
  4. zoragon

    zoragon Pelata

    tq tuan HL :D
     
  5. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    rohu dan tongsan lmbng liar ni hasil myk ara gak,blh d katakan setiap trip mlm mesti dpt tongsan
     
  6. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

     
  7. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    aduh,gmbr x kuar la plk
     
  8. rohuboy

    rohuboy kail ikan dulu..

    asalammualaikum..tumpang lalu ;D ;D

    mnta tnjuk ajar otai2 rohu..

    nak tahu.
    mnyak nie selalu cmpr dedak ape?
    cam mna nk bncuh...tlng ajar sifu2 :D :D :D
     
  9. HL

    HL Bilis

    Dedak 929 + 286 merah(cap kepala helang + NS power (ikan mulut tutup)warna hijau.
    Bubuh 3-4 tutup botol air mineral.Pelet 929 yg dah kembang bubuh sikit dan goncang (gaul)jangan sampai mandi pulak.... ;D ;D ;D
    Ini setting aku lah..... ;D ;D
     
  10. rohuboy

    rohuboy kail ikan dulu..

    terima kasih.. tuan HL hihihihi :-* :-*
    akn di cuba umpan tuan tngu buah ara je msak nk wk mnyak nie. ;D ;D
     
  11. carp_rumput

    carp_rumput Marlin

    bak mintak sket stok buah ara.... ;D ;D ;D
     
  12. rohuboy

    rohuboy kail ikan dulu..

    beres tuan nk berapa tan???
    nti sy hntarkan ;D ;D ;D ;D ;D
    1 tan rm1 :D :D :D :D :D
     
  13. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

     
  14. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    kat bkt sentosa byk pokok buah ara merah ni,itu bg mereka2 yg tngl area 2 la .
     
  15. carp_rumput

    carp_rumput Marlin

    kalo 1 tan dah boleh buat berniaga minyak ara dah ni.... ;D ;D ;D ;D
     
  16. rohuboy

    rohuboy kail ikan dulu..

    tepi sungai kg kwn pnuh buah nie...
    lau nk niaga nti mrh tuan tanah ambil resepi beliau :'(
    nk test dulu kencang x rohu rembat ,
     
  17. HL

    HL Bilis

    Kalau Di KL,Pokok ara ni boleh didapati di Jalan Semarak(depan Sk.Jln Gurney(buah tengah masak sekarang ni),Depan pejabat Felda,Depan stesyen bas hentian putra PWTC(buah tengah masak sekarang ni)..... ;D ;D
     
  18. carp_rumput

    carp_rumput Marlin

    :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: ;D ;D
     
  19. hairiveno

    hairiveno Marlin

    tq black....
    berbaloi....
    ambil minyak ara sebotol...rm 20
    wa edjust sikit kasi turbo....melantak rohu....
     
  20. decktzrohu

    decktzrohu Bilis

    Tuan HL bleh PM sy gak resepi minyak ara? Buah sy dah ade tp xtau cara2 nya,sy dah buat peram ngan minyak masak peket je...2hari sy peram bile bukak botol ade gas mcm air gas la pulak..hehehe..tgl nak test kt kolam je..
     

Share This Page